Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ερωτηματικά Και Αντιδράσεις Για Το “Φεστιβάλ Προϊόντων Ελληνικής Γης” Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ερωτηματικά Και Αντιδράσεις Για Το “Φεστιβάλ Προϊόντων Ελληνικής Γης” Στην Ηλιούπολη

Με καχυποψία και αντιδράσεις από φορείς έγινε δεκτό στην Ηλιούπολη το “Φεστιβάλ Προϊόντων Ελληνικής Γης” που φιλοξενήθηκε στην Ηλιούπολη το Σαββατοκύριακο 13-14 Οκτωβρίου.

Οι πρώτες αντιδράσεις ξεκίνησαν ήδη από την ψήφιση της διεξαγωγής του Φεστιβάλ στην επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου. Δημοτικοί σύμβουλοι από παρατάξεις της αντιπολίτευσης, μιλώντας στο ilioupolinews κάνουν λόγο για εγκαθίδρυση νέας αγοράς “χωρίς μεσάζοντες” δια της πλαγίας οδού, μετά και τις σοβαρές καταγγελίες για το προηγούμενο καθεστώς διεξαγωγής του θεσμού από τον νέο αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής Γιάννη Πούλο. Ο κ. Πουλος, με ανακοίνωση του πριν 2 εβδομάδες, είχε κάνει λόγο για παραβάσεις στον τρόπο διεξαγωγής της αγοράς “χωρίς μεσάζοντες” στην Ηλιούπολη από την προηγούμενη διοίκηση, χωρίς ωστόσο να δώσει εξηγήσεις για τις συγκεκριμένες καταγγελίες. Μάλιστα, μιλώντας στο ilioupolinews.gr, στελέχη της παράταξης “Πρώτα Η Ηλιούπολη” εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά για την νομιμότητα της διεξαγωγής της εν λόγω διοργάνωσης καθώς και για την ποιότητα της διοργανώτριας αρχής, καθώς στο site της δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία για το καταστατικό, την λειτουργία και τα μέλη του εν λόγω συλλόγου, ο οποίος φαίνεται πως κατοικοεδρεύει στην Καλλιθέα.

Αντιδράσεις Και Απο Φορείς Της Πόλης

Ερωτηματικά γέννησε το γεγονός πως ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Αλληλεγγύη” που έχει μακροχρόνια δραστηριότητα στο Δήμο Ηλιούπολης, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει σαφές πως δεν έχει καμία σχέση με τον σύλλογο που φέρεται ως διοργανωτής της εκδήλωσης, με την ανακοίνωση να κάνει λόγο για εσκεμμένη παραποίηση του ονόματος της διοργανώτριας αρχής, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Θα παρακαλούσαμε τους αρμόδιους του συγκεκριμένου συλλόγου να χρησιμοποιούν τη δική τους ονομασία, γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι, και όχι την δική μας, πράγμα το οποίο επανειλημμένα κάνουν”.

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός πως στην προωθητική αφίσα της εκδήλωσης υπάρχει παραποιημένο το όνομα της διοργανώτριας αρχής, καθώς ο εν λόγω σύλλογος φέρει ως πλήρη επωνυμία “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ”. Σε παρόμοιες δράσεις του εν λόγω συλλόγου στην Καλλιθέα, όχι μόνο χρησιμοποιείται το πλήρες όνομα αλλά υπάρχει και το λογότυπο της διοργανώτριας αρχής . Ωστόσο, στην προωθητική αφίσα της εκδήλωσης στην Ηλιούπολη, δεν υπάρχει το λογότυπο του διοργανωτή, όπως υπάρχει το λογοτυπο του Δημου Ηλιούπολης που έχει δώσει μάλιστα την αιγίδα του.

Αντίδραση υπήρξε και από τον πρόεδρο των επαγγελματιών πολιτων της Δ’ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών κ. Χρήστο Μουλά, ο οποίος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσηςπροανήγγειλε επίσημη νομική αντίδραση από πλευράς του σωματείου που εκπροσωπεί, αναφέροντας μάλιστα πως “Ο Δήμος έδωσε άδεια σε παρα-λαική αγορά”. 

Παρόμοιος Σύλλογος Στον Βύρωνα Με Ίδιο Πρόεδρο

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως  πέρα από την Καλλιθέα, παρόμοιος σύλλογος με την ίδια ονομασία έχει ιδρυθεί και στον γειτονικό Δήμο Βύρωνα. Και στους δύο συλλόγους, ως πρόεδρος φαίνεται το ίδιο πρόσωπο, όπως αποδεικνύεται μετά από έρευνα του ilioupolinews στη διαύγεια και στα site των δύο συλλόγων.

Kαι οι δύο σύλλογοι είναι ΜΚΟ και με αποφάσεις των Δήμων Καλλιθέας και Βύρωνα, όπου έχουν την έδρα τους, έχουν εξασφαλίσει νόμιμη άδεια διεξαγωγής αγορών χωρίς μεσάζοντες για μια σειρά από Κυριακές. Υπενθυμίζεται πως -σύμφωνα με τον νόμο- για να πάρει άδεια κάποιος σύλλογος για την διεξαγωγή τέτοιου είδους λαϊκών αγορών, οφείλει να έχει την έδρα του στην πόλη την οποία απευθύνεται. Μένει να δούμε λοιπόν αν θα δούμε σύλλογο “Αλληλεγγύη” και στην Ηλιούπολη.

 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ