Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ηλιούπολη: Αντιδήμαρχος Κατηγορεί Την Αντιπολίτευση Για Υποκίνηση Βίας Κατά Δημοτικών Αστυνομικών

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Αντιδήμαρχος Κατηγορεί Την Αντιπολίτευση Για Υποκίνηση Βίας Κατά Δημοτικών Αστυνομικών

Ένα απαράδεκτο και καταδικαστέο περιστατικό βίας κατά των ανθρώπων της δημοτικής αστυνομίας συνέβη νωρίς το πρωί της Πέμπτης 12/11/2020 στην οδό Τύρφης στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κάτοικοι της οδού Τύρφης πέταξαν αντικείμενα κατά δημοτικών αστυνομικών κατά τη διάρκεια ελέγχων για τήρηση των μέτρων παρκαρίσματος. Ο αντιδήμαρχος κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν το περιστατικό, ωστόσο δεν έμεινε μόνο εκεί.

Ο κ. Κόκλας άφησε να εννοηθεί πως πίσω από την επίθεση στους δημοτικούς αστυνομικούς υπάρχει υποκίνηση από πολιτικά πρόσωπα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τι είναι αυτό που ουσιαστικά πυροδοτεί τέτοιες ακραίες συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε μια πολιτισμένη κοινωνία; Μήπως φταίνε και κάποιοι πολιτικοί ,που αντί να επικροτούν τις επίπονες προσπάθειες της Δημοτικής Αστυνομίας στη τέλεση του καθημερινού τους έργου υπέρ των πολιτών, λαϊκίζουν, παίρνοντας έμμεσα θέση υπέρ ουσιαστικά παράνομων συμπεριφορών;»

Στην ουσία ο κ. Αντιδήμαρχος «φωτογράφισε» τον επικεφαλής της παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» κ. Ευσταθίου, ο οποίος πριν λίγες ημέρες είχε ζητήσει εξηγήσεις για την απουσία στη λαική αγορά της πόλης όπου επιβλήθηκαν βαρύτατα πρόστιμα για τη μη-τηρηση μέτρων κατά της πανδημίας. Ο κ. Κόκλας αναφέρει χαρακτηριστικά: Μήπως τέτοιου είδους θέσεις που εκφέρονται από πολιτικούς μπορούν να προσφέρουν άλλοθι και να δώσουν έναυσμα σε επιθετικές συμπεριφορές; 

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Σεπτέμβριο ο κ. Κόκλας παραιτήθηκε από την παράταξη του κ. Ευσταθίου ώστε να αναλάβει τη θέση του αντιδημάρχου δημοτικής αστυνομίας στην Ηλιούπολη.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του κ. Κόκλα:

EΠΙΘΕΣΗ ΔΕΧΤΗΚΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΥΡΦΗΣ και όχι μόνο… Απαράδεκτη και καταδικαστέα πρέπει να θεωρηθεί η συμπεριφορά κάποιων δημοτών, όπου επιτεθήκαν λεκτικά και ρίπτοντας ταυτόχρονα αντικείμενα εναντίον των Δημοτικών Αστυνομικών που είχαν σπεύσει στο συγκεκριμένο σημείο για συστάσεις συμμόρφωσης προς αυτούς .
Η απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν κατά την διάρκεια εκτέλεσης της υπηρεσίας τους πρέπει να καταγγελθεί και να καταδικαστεί από όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες του Δήμου Ηλιούπολης. Όμως κατ’ ουσίαν, τι είναι αυτό που ουσιαστικά πυροδοτεί τέτοιες ακραίες συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε μια πολιτισμένη κοινωνία? Μήπως φταίνε και κάποιοι πολιτικοί ,που αντί να επικροτούν τις επίπονες προσπάθειες της Δημοτικής Αστυνομίας στη τέλεση του καθημερινού τους έργου υπέρ των πολιτών , λαϊκίζουν, παίρνοντας έμμεσα θέση υπέρ ουσιαστικά παράνομων συμπεριφορών?
Οι πολιτικές παλινωδίες και η επικρατούσα σύγχυση όσον αφορά τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας, υποσκάπτουν το επί της ουσίας έργο της. Μια τέτοια κατάσταση ζήσαμε και στην λαϊκή του Σαββάτου, όπου κλιμάκια του ΕΟΔΥ έκαναν ελέγχους και επέβαλαν πρόστιμα σε παραγωγούς και Δημότες- αφού είχαν προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα μια σειρά συστάσεων αντί προστίμων από την Δημοτική Αστυνομία . Αντί λοιπόν να υπερασπιστούν ως πολιτικοί το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ(νόμους του κράτους ) αναρωτιόντουσαν εάν ήταν παρούσα η Δημοτική Αστυνομία και επιζητούσαν εξηγήσεις για τα βαρύτατα πρόστιμα των 18.000 ευρώ που επιβλήθηκαν. Μήπως τέτοιου είδους θέσεις που εκφέρονται από πολιτικούς μπορούν να προσφέρουν άλλοθι και να δώσουν έναυσμα σε επιθετικές συμπεριφορές ?
Ας σοβαρευτούμε λοιπόν και ας αφήσουμε την Δημοτική Αστυνομία να κάνει το έργο της αυτές τις κρίσιμες ώρες που διανύουμε . Δυστυχώς η επίκληση στην ατομική ευθύνη για την πιστή εφαρμογή των μέτρων δεν φαίνεται ότι φτάνει. Για αυτό θα επιβάλλονται τα πρόστιμα που πλέον έχουν γίνει βαρύτατα . Η ευθύνη, δεν εμφανίζεται ξαφνικά, ούτε κατά παραγγελία. Καλλιεργείται στους πολίτες με την παιδεία, στο πλαίσιο της νομιμότητας και δεσμεύεται με υποχρεώσεις. Η κοινωνική ευθύνη δεν αγοράζεται ούτε πωλείται είναι αγαθό που αποκτιέται με καθημερινή άσκηση και όχι ευκαιριακά!! Θεωρώ και παρακαλώ ,σε αυτά τα πλαίσια της κοινωνικής μας ευθύνης, όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Δημότες να σταθούν πλάι στο έργο της Δημοτικής Αστυνομίας, να γίνουν αρωγοί στις προσπάθειες για ένα αγώνα κοινό ενάντια στον αόρατο εχθρό covid-19, κάνοντας απλά τα δέοντα , τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Το τελευταίο καιρό δέχομαι επικρίσεις ότι η αυστηρότητα που επιδεικνύω μπορεί να ξεπερνάει κάποιες φορές τις καταστάσεις. Όμως από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα ως υπέρτατο χρέος μου να υπηρετώ τους δημότες μας χωρίς καμία απολαβή ,οφείλω να ομολογήσω ότι ήμουν και θα είμαι πάντα ο πιο αυστηρός κριτής των δικών μου ενεργειών και τυχόν παραλείψεων. Η πόρτα του γραφείου μου στο Δημαρχείο θα είναι κλειστή για οποιαδήποτε διευκόλυνση σε παραβάσεις, και ορθάνοιχτη για προτάσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας. Ως Αντιδήμαρχος τονίζω ότι είναι πραγματικά θλιβερό και μη ανεκτό να πλήττεται η σωματική ακεραιότητα των καθημερινά αγωνιζόμενων εργαζομένων για την νομιμότητα και εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση μου σε αυτούς!

Μπράβο ακόμα μια φορά σε όλους τους Δημοτικούς Αστυνομικούς για το έργο τους και την προσφορά τους αυτές τις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε!

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ