Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Υπογράφηκε Η Σύμβαση Για Την Αναβάθμιση Σχολείων Της Ηλιούπολης

Η πλήρης λίστα των σχολείων που θα αναβαθμιστούν – Τι εργασίες θα πραγματοποιηθούν

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Υπογράφηκε Η Σύμβαση Για Την Αναβάθμιση Σχολείων Της Ηλιούπολης

Σε τροχιά υλοποίησης φαίνεται πως μπαίνει το ζήτημα των εργασιών αναβάθμισης των σχολικών εγκαταστάσεων στην Ηλιούπολη, με τον Δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη να υπογράφει πριν λίγες ημέρες τη σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο.

Όπως είχε δημοσιεύσει πριν λίγους μήνες το ilioupolinews, τον Νοέμβριο του 2021 ο Δήμος είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση σχολείων της πόλης. Οι γραφεικοκρατικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, το έργο δημοπρατήθηκε και πλέον όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν οι εργασίες σε μια σειρά από σχολικές μονάδες.

Οι εργασίες δεν θα διατατάξουν τη ροή των μαθημάτων καθώς θα ξεκινήσουν άμεσα με ανακατασκευές τουαλετών, ενώ οι αντικαταστάσεις κουφωμάτων και άλλες παρόμοιες εργασίες θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα αλλά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όσο είναι κλειστά τα σχολεία.

Ποια Σχολεία Θα Αναβαθμιστούν

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω μαζικές εργασίες στις εξής σχολικές μονάδες:

  • Επισκευή μονώσεων στο 2ο ,5ο, 7ο,12ο & 13ο δημοτικό σχολείο, στο 14ο & 16ο νηπιαγωγείο, στο 4ο γυμνάσιο & στο 4ο λύκειο, στο 5ο λύκειο και στο ΕΠΑΛ-Σ.Ε.Κ.
  • Αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με αλουμίνια με σύστημα θερμοδιακοπής και διπλούς υαλοπίνακες στο 2ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο -17ο, 12ο & 13ο δημοτικό σχολείο, στο 14ο & 16ο νηπιαγωγείο, στο 1ο, 4ο & 5ο γυμνάσιο, στο 5ο λύκειο και στο ΕΠΑΛ-Σ.Ε.Κ.
  • Αντικατάσταση επικάλυψης στέγης του γυμναστηρίου στο ειδικό γυμνάσιο & λύκειο – Αντικατάσταση δαπέδου από linoleum στο 7ο & 17ο νηπιαγωγείο και επισκευές στις τουαλέτες στο 1ο δημοτικό σχολείο και στο 1ο γυμνάσιο.
  • Συντηρήσεις & μικροεπεμβάσεις σχολικών διδακτηρίων (χρωματισμοί, κιγκλιδώματα κλπ. επισκευαστικές εργασίες) και διαμόρφωση – συντήρηση αύλειων χώρων σχολείων.
  • Διαμόρφωση – συντήρηση των αύλειων χώρων στο 1ο, 4ο , 8ο -17ο & 12ο δημοτικό σχολείο και στο 4ο γυμνάσιο & 4ο λύκειο.
  • Ανακατασκευή τμήματος των επιφανειών του ταρτάν στίβου στο 1ο γυμνάσιο. – Πλήρης κατασκευή ακρυλικού αθλητικού δαπέδου στο 4ο γυμνάσιο, 4ο λύκειο, 8ο & 17ο Δημοτικό.

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, «Η αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων είναι προτεραιότητα και υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά μας και την εκπαιδευτική κοινότητα. Συνεχίζουμε σταθερά να επιμένουμε στη διεκδίκηση πόρων και εργαζόμαστε συνεχώς σε αυτήν την κατεύθυνση.»

(Φωτογραφία αρχείου)

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

ΕτικέτεςΣχολεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ