Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Yπό Κατάληψη Η Πλειονότητα Γυμνασίων Και Λυκείων Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Yπό Κατάληψη Η Πλειονότητα Γυμνασίων Και Λυκείων Στην Ηλιούπολη

Υπό κατάληψη τελούν τα περισσότερα Γυμνάσια και Λύκεια στην Ηλιούπολη.

Οι μαθητές συμμετέχουν στον πανελλαδικό κύμα καταλήψεων στα σχολεία, διεκδικώντας πιο αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας για την πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού στα σχολεία, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες. Όπως αναφέρουν στο ilioupolinews.gr μαθητές από λύκειο της πόλης «Δεν γίνεται η πολιτεία να πετάει το μπαλάκι σε εμάς για την τήρηση των μέτρων, όταν η ίδια αδυνατεί να μας προσφέρει ακόμα και τα στοιχειώδη». Η αναφορά αυτή των μαθητών ήταν ξεκάθαρη μομφή για το «μπάχαλο» με το μέγεθος των μασκών, καθώς και για τον αριθμό των μαθητών εντός των σχολικών αιθουσών.

Ποια Σχολεία Τελούν Υπό Κατάληψη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπό κατάληψη τελούν τα 1ο, 2ο, 4ο, 6ο και 7ο Γυμνάσια καθώς και τα 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Λύκεια. Κατάληψη, επίσης, πραγματοποιούν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Ηλιούπολης. Τα μοναδικά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν στην πόλη είναι το 3ο Γυμνάσιο και το 5ο Λύκειο, ενώ  φημολογείται πως αύριο 30/9 θα λήξουν οι καταλήψεις σε αρκετά από τα προαναφερθέντα σχολεία.

Ή δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή του Δήμου είναι έτοιμη, μετά το άνοιγμα, να επιθεωρήσει τους σχολικούς χώρους για τυχόν ζημιές και να προβεί σε άμεση αποκατάσταση τους.

Aντιδήμαρχος Καθαριότητα: «Σεβόμαστε Τους Αγώνες Των Μαθητών»

Τη στήριξή του στους αγώνες των μαθητών έδωσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, τονίζοντας ωστόσο πως η μετακίνηση των κάδων είναι παράνομη. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του, «Σεβόμαστε τους αγώνες που δίνουν οι μαθητές των σχολείων της πόλης μας, για μια καλύτερη δημόσια παιδεία, άλλωστε ως μαθητές περάσαμε και εμείς αντίστοιχα τις ανησυχίες και αντιμετωπίσαμε προβλήματα όπως εκείνοι και συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματά τους».

«Οφείλουν κι εκείνοι από τη μεριά τους να σέβονται την πόλη, τους κατοίκους αλλά και τους εργαζόμενους του τομέα καθαριότητας. Οι κάδοι απορριμάτων και οι κάδοι ανακύκλωσης δεν επιτρέπεται να μετακινούνται προκειμένου να κλείνουν τις εισόδους των σχολείων κατά τη διάρκεια καταλήψεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ