Facebook Pixel

Τοπικα

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Στον Ι.Ν Κοίμησης Της Θεοτόκου Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Στον Ι.Ν Κοίμησης Της Θεοτόκου Στην Ηλιούπολη

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιηθήκε στις 21 Δεκεμβρίου στο Ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως  η Χριστουγεννιάτικη συναυλία απ΄το μουσικό σχήμα Βυζαντινό μελούργημα το Εργαστήριο βυζαντινής μουσικής του Ιερού Καθεδρικού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως και τη χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Κερκυραίων Ηλιούπολης και όμορων δήμων «Οι Φαίακες», με ύμνους και κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας μας.

Ακούστηκαν βυζαντινοί ύμνοι του αγίου Δωδεκαημέρου σε άρτια μουσική εκτέλεση με μαέστρο τον Αθανάσιο Δασκαλοθανάση. Στη συνέχεια η χορωδία των  Κερκυραίων Ηλιούπολης ερμήνευσε κάλαντα   κυρίως από τα Επτάνησα με συνοδεία ορχήστρας και διευθυνση της Θεοδώρας Μουρμούρη. Τη παράσταση «εκλεψε» το κλαρίνο με τον Γιάννη Αυγουστή όπου συνόδευσε τα Ηπειρώτικα κάλαντα με τη βυζαντινή χορωδία. Ο Πατέρας Σπυρίδων Κατραμάδος, προΐστάμενος του Ιερού Ναού, εμφανώς συγκινημένος λόγω της ηπειρώτικης καταγωγής του βράβευσε δημοσίως κάποιους από τους δωρητές  που βοηθούν στο φιλανθρωπικό έργο του Ναού. 

Ο αφηγητής Θεόδωρος Πιτταράς διάνθισε τη συναυλία με τους εύστοχους σχολιασμούς των ΄ύμνων και  καλάντων. Στο τέλος οι δύο χορωδίες μαζί τραγούδησαν τα Κάλαντα Ικαρίας  σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ