Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Βολές Ψυρρόπουλου Κατά Χατζηδάκη Για Τη Δημόσια Περιουσία Στην Ηλιούπολη: «Ανίκανη Η Δημοτική Αρχή»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Βολές Ψυρρόπουλου Κατά Χατζηδάκη Για Τη Δημόσια Περιουσία Στην Ηλιούπολη: «Ανίκανη Η Δημοτική Αρχή»

Την λήψη άμεσων πρωτοβουλιών για το ζήτημα της δημόσιας περιουσίας στην Ηλιούπολη ζητά με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη».

Με αφορμή την απόφαση της του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για εξαγορά από το Δημόσιο της μεγάλης έκτασης που κέρδισαν δικαστικά ιδιώτες στον Βύρωνα και η οποία περιλαμβάνει τα θέατρα βράχων και τις αθλητικές εγκαταστάσεις, η παράταξη του Στάθη Ψυρρόπουλου ζητά τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα αιτηθεί συναντήσεων με όλους τους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να επιλυθεί το ζήτημα των δημόσιων οικοπέδων και στην Ηλιούπολη. Μάλιστα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με επιστολή του στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ηλιούπολης ζήτησε τη διεξαγωγή έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί το επίμαχο ζήτημα. Το συγκεκριμένο αίτημα φαίνεται πως απορρίφθηκε σιωπηρά, με τον κ. Ψυρρόπουλο να σηκώνει το «γάντι», απαντώντας με έντονο ύφος.

«Η Διοίκηση Είναι Ανίκανη Να Διαχειριστεί Το Θέμα Της Δημόσιας Περιουσίας»

«Η δημοτική αρχή για άλλη μια φορά φαίνεται ανίκανη να διαχειριστεί ένα θέμα τεράστιας σημασίας για την πόλη μας για το οποίο έχουμε δώσει αγώνες ως παράταξη και αφορά τις επόμενες γενιές», αναφέρει στην ανακοίνωση της η παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη» και συμπληρώνει: «Μετά την δικαίωση από τα δικαστήρια του μακρόχρονου αγώνα των Δήμων Ηλιούπολης, Αργυρούπολης – Ελληνικού και Αλίμου για τη δημόσια περιουσία εναντίον των καταπατητών και την απόδοσή τους στην Εταιρεία Διαχείρισης Ακινήτων (ΕΤΑΔ), ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί δυναμικά για οριστικά παραχωρητήρια των οικοπέδων του Δημοσίου στο Δήμο Ηλιούπολης».

Το Ιστορικό

Ο Δήμος Ηλιούπολης, από το 2016 έχει κερδίσει τελεσίδικα έναν δικαστικό αγώνα δεκαετιών απέναντι σε ιδιώτες διεκδικητές τεράστιων εκτάσεων στον Δήμο. Ωστόσο, η τεράστια περιουσία αυτή, που περιλαμβάνει μικρά και μεγάλα οικόπεδα που βρίσκονται στην πόλη, πέρασαν στην κυριότητα του δημοσίου και όχι του Δήμου, ενώ αρκετά εξ αυτών βρίσκονται προς εμπορική «εκμετάλευση» στο χαρτοφυλάκιο της ΕΤΑΔ, που είναι η θυγατρική του υπερταμείου. Ο Δήμος, μετά τη δικαστική δικαίωση, πλέον διεκδικεί οι συγκεκριμένες εκτάσεις και ακίνητα να περάσουν στην πλήρη κυριότητά του, προκειμένου να τα εκμεταλευτεί για κοινοφελείς σκοπούς. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του πάρκου Χαλικάκι, όπου υπάρχει έτοιμη μελέτη για την αναβάθμιση του σε βιοκλιματικό πάρκο, ωστόσο η ΕΤΑΔ δεν παραχωρεί το οικόπεδο στον Δήμο, ζητώντας ανταλλάγματα.

Oλόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Πληροφορηθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες ότι με απόφαση του Πρωθυπουργού και έπειτα από εισήγηση δύο Υπουργών, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην άμεση απόκτηση των 104 στρεμμάτων των θεάτρων Βράχων, Βύρωνα και Υμηττού και στην απόδοσή τους οριστικά και αμετάκλητα στους πολίτες.

Η δημοτική μας παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» άμεσα με Δελτίο Τύπου και Επιστολή του Επικεφαλής, κ. Στάθη Ψυρρόπουλου, στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησε  έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τα ακίνητα του Δημοσίου και τη συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής για άμεση συνάντηση με τους υπεύθυνους υπουργούς, ώστε να παραχωρηθούν στους πολίτες ΟΛΑ τα μικρά και μεγάλα  οικόπεδα του δημοσίου στην Ηλιούπολη.

Αντ’ αυτού, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απέστειλε πρόσκληση για τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο όπου με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει καν σαν θέμα η δημόσια  περιουσία.

Η δημοτική αρχή για άλλη μια φορά φαίνεται ανίκανη να διαχειριστεί ένα θέμα τεράστιας σημασίας για την πόλη μας για το οποίο έχουμε δώσει αγώνες ως παράταξη και αφορά τις επόμενες γενιές.  

Μετά την δικαίωση από τα δικαστήρια του μακρόχρονου αγώνα των Δήμων Ηλιούπολης, Αργυρούπολης – Ελληνικού και Αλίμου για τη δημόσια περιουσία εναντίον των καταπατητών και την απόδοσή τους στην Εταιρεία Διαχείρισης Ακινήτων (ΕΤΑΔ), ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί δυναμικά για οριστικά παραχωρητήρια των οικοπέδων του Δημοσίου στο Δήμο Ηλιούπολης.

Εφόσον αναλάβουμε την αυριανή διοίκηση του Δήμου με τη δική σας στήριξη, η μεταβίβαση της Δημόσιας Περιουσίας στο Δήμο Ηλιούπολης θα είναι από τις πρώτες διεκδικήσεις στις οποίες θα προχωρήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Εμμένουμε στο αίτημά μας για διεξαγωγή έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη δημόσια περιουσία, ζήτημα που ταλανίζει την πόλη μας εδώ και δεκαετίες.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ