Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Τασία Tσατσούλη: “Βαλασόπουλος & Κοκοτίνης Βάζουν Πλάτη Στην Παραχώρηση Ολόκληρου Τετραγώνου Στην ΑΒ Βασιλόπουλος”

Σε μία σημαντική καταγγελία προέβη η δημοτική σύμβουλος Ηλιούπολης Τασία Τσατσούλη.

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης Newsroom

Τασία Tσατσούλη: “Βαλασόπουλος & Κοκοτίνης Βάζουν Πλάτη Στην Παραχώρηση Ολόκληρου Τετραγώνου Στην ΑΒ Βασιλόπουλος”

Σε μία σημαντική καταγγελία προέβη η δημοτική σύμβουλος Ηλιούπολης Τασία Τσατσούλη.

Η επικεφαλής της λαϊκης συσπείρωσης Ηλιούπολης, σε ανακοίνωση της αναφέρεται ευρύτερα στο ζήτημα της δημόσιας περιουσίας, επιτέθηκε στον Δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο και στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστο Κοκοτίνη, καταγγέλοντας πως “βάζουν πλάτη και για την “επίσημη” παραχώρηση του Οικοδομικού Τετραγώνου της Κεντρικής Πλατείας στον Βασιλόπουλο!”.

Αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Τσατσούλη:

Η αποκάλυψη της μεγάλης καταπάτησης της δημόσιας γης και η μάχη για την κατοχύρωση και αξιοποίηση της, προς όφελος του λαού και της νεολαίας, δεν ήταν απλά ένας δύσκολος και μακροχρόνιος αγώνας. Στην φάση που ξεκίνησε, το 1984, ήταν μια πρωτόγνωρη πανελλαδικά αγωνιστική δράση για τον χώρο των Δήμων και ειδικά για το Λεκανοπέδιο Αττικής. Μετά την Ηλιούπολη, σειρά Δημοτικές Αρχές έβαλαν στο στόχαστρο, τους καταπατητές της δημόσιας γης. Η μάχη ενάντια στους Νασταίους καταπατητές για την κατοχύρωση της δημόσιας γης καθόρισε την ταυτότητα και τις υποδομές της Ηλιούπολης και υπογραμμίζει την πρωταγωνιστική παρουσία και δράση ευρύτερων αγωνιστικών δυνάμεων με κορμό το ΚΚΕ και τα στελέχη του μέσα τότε από την “Δημοκρατική Ενότητα”.

Η τότε Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής τον αείμνηστο Δημήτρη Κιντή, δεν είχε αντιμέτωπους μόνο τους σφετεριστές της δημόσιας γης στην πόλη αλλά και την αδιαφορία μέχρι και εχθρική συμπεριφορά του κράτους, των οργάνων του, των Κυβερνήσεων. Ο Δημήτρης Κιντής δεν συμβιβάστηκε, δεν κάμφθηκε από απειλές και διώξεις, δεν απέκρυψε τίποτα από τον λαό της περιοχής, εμπιστεύτηκε την δύναμη του,έδρασε μαζί με τον λαό, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης, (συγκεντρώσεις, λαϊκές συνελεύσεις, καταλήψεις κλπ) που ανέβαζαν την λαϊκή μαχητικότητα και συσπείρωση. Δεν μπορούσε να χωρέσει στο πλαίσιο μιας μίζερης Τοπικής Διοίκησης, διαχειριστή των μικροπροβλημάτων στην πόλη. «Πως έγιναν όλα αυτά που έχουν αλλάξει το περιεχόμενο, την αξία και την όψη της Ηλιούπολης? Δεν έγιναν με γραφειοκράτες!!! Έγιναν στο σύνολο τους σχεδόν ενάντια στην θέληση των αρμοδίων!!! Αυτό είναι ΔΙΔΑΓΜΑ ΜΕΓΑ …» έλεγε ο ίδιος το 1994 εκτιμώντας την κατάσταση στο Δήμο.

Μετά από το θετικό αποτέλεσμα του Αρείου Πάγου που έκρινε τον χαρακτήρα της δημόσιας γης, ως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είχαμε έγκαιρα εντοπίσει με ανακοίνωση μας ”ότι δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, γιατί τώρα, η με αγώνες κατακτημένη δημόσια γη, να φύγει από νύχια του ΤΑΙΠΕΔ και της Τρόικας, να περάσει και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων και τις δημόσιες υποδομές της πόλης μας.” Αποδείχτηκε δυστυχώς ότι είχαμε δίκιο.

Σήμερα 94 εκτάσεις παραδόθηκαν επίσημα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΤΑΔ ΑΕ και το Υπεραταμείο για “αξιοποίηση τους”!!. Ανάμεσα τους σειρά από τις πιο σημαντικές υποδομές του Δήμου (2 σχολεία, 7 νηπιαγωγεία, 4 παιδικοί σταθμοί, Μουσείο Αντίστασης, το Κολυμβητήριο, ο Θερινός Κινηματογράφος και το γύρω οικοδομικό τετράγωνο της Κεντρικής Πλατείας, το πάρκο Κριάρι, το Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, το “Χαλικάκη” κ.α). Το  δε υπ. Οικονομικών από τον Νοέμβρη που το ΚΚΕ σχεδόν κάθε βδομάδα επαναφέρει επίκαιρη ερώτηση για το θέμα δεν προσέρχεται να απαντήσει στην Βουλή.

Ήδη φορείς της  πόλης μας ετοιμάζουν προσφυγή για το ζήτημα στο ΣτΕ.

Αντίθετα ο νυν Δήμαρχος κος Βαλασόπουλος και ο κος Κοκοτίνης του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζοντας το πλαίσιο της ΕΤΑΔ ΑΕ και του Υπερταμείου κηρύττουν εκκωφαντική σιωπή για το πέρασμα των υποδομών της πόλης στο Υπερταμείο και αναγνωρίζοντας κυριότητα της ΕΤΑΔ στην Δημόσια γη ,ερήμην του δημοτικού συμβουλίου και του λαού της πόλης πραγματεύονται με την ηγεσία της, το πέρασμα με Αντίτιμο στο Δήμο τεσσάρων εκτάσεων (Χαλικάκι, Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής 2 εκτάσεις πλησίον του ΙΚΑ) και καθώς λένε πληροφορίες μας, βάζουν πλάτη και για την “επίσημη” παραχώρηση του Οικοδομικού Τετραγώνου της Κεντρικής Πλατείας στον Βασιλόπουλο!

Ο δρόμος που περπατάνε δεν είναι απλά ένας επαίσχυντος συμβιβασμός! Είναι το Ξεπούλημα της Δημόσιας γης και δεν πρέπει να περάσει!!!

Το αίτημα της Άμεσης Κυβερνητικής ρύθμισης για το πέρασμα της στο Δημόσιο και στο Δήμο είναι μονόδρομος για την σωτηρία των υποδομών της πόλης και του συνόλου της  δημόσιας γης από το Υπερταμείο! Τελεία και παύλα!

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ