Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Βολές Κατά Βαλασόπουλου Για Το Θέμα Του Open Mall Στην Ηλιούπολη

Έντονη είναι η αντίδραση των δημοτικών παρατάξεων και των αιρετών στην Ηλιούπολη για το θέμα της δημιουργίας ανοιχτού κέντρου εμπορίου (open mall).

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης Newsroom

Βολές Κατά Βαλασόπουλου Για Το Θέμα Του Open Mall Στην Ηλιούπολη

Έντονη είναι η αντίδραση των δημοτικών παρατάξεων και των αιρετών στην Ηλιούπολη για το θέμα της δημιουργίας ανοιχτού κέντρου εμπορίου (open mall).

Μετά από τις ερωτήσεις και τη σύντομη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της 26ης Φεβρουαρίου, η δημοτική παράταξη “ΗλιουπΌλοι Μαζί” εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση που καταγγέλει τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του για ολιγωρία στο ζήτημα διευθέτησης των διαδικασιών που απαιτούνταν για να προχωρήσει το ζήτημα του open mall. Η παράταξη του Γιώργου Χατζηδάκη, ο οποίος είχε φέρει το ζήτημα και στο δημοτικό συμβούλιο στην ανακοίνωση της κάνει λόγο για “εμπαιγμό των πολιτών” και για καθυστερήσεις με ευθύνη του Δημάρχου.

Mε την ανακοίνωση της παράταξης του Γιώργου Χατζηδάκη συμφώνησε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Σεφτελής, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook εγκαλεί τον δήμαρχο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης “ΗλιουπΌλοι Μαζί”: 

Όταν η πολυετής εξουσία φθείρει, το κόστος το επωμίζονται οι πολίτες της Ηλιούπολης

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατατέθηκε ερώτηση από τον επικεφαλής της παράταξής μας Γιώργο Χατζηδάκη σχετικά με την αναζήτηση των λόγων της απώλειας πόρων για τους εμπόρους της πόλης μας ύψους 1,9 εκατ. € από το πρόγραμμα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου “open mall”. Η απάντηση που δόθηκε από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου περί προτεραιότητας ψήφισης του προϋπολογισμού, αν δεν συνιστά ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ σίγουρα τότε ΥΠΟΤΙΜΑ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ.
Θεωρούμε λοιπόν πως έχουμε υποχρέωση να θέσουμε υπόψη των Δημοτών της Πόλης μας όλα τα στοιχεία καθώς και τα ερωτήματα που προκύπτουν αβίαστα από την απώλεια του ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΕΝΝΙΑΚΟΣΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ. Καλούμε επίσης, τον κ. Βαλασόπουλο να ζητήσει συγγνώμη από το λαό της Ηλιούπολης και να αφήσει στην άκρη τις αστειότητες περί ευθυνών της αντιπολίτευσης.

  • Το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης τον ΙΟΥΝΙΟ του 2018 δημοσιεύει πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους Δήμους της Ελληνικής Επικράτειας για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ “open mall” σε συνεργασία με το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
  • ΠΕΝΤΕ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΙ παίρνουν την προέγκριση από το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ για χρηματοδότηση 1,9 εκατ. ευρώ για επισκευή του περιβάλλοντα χώρου 50 τουλάχιστον καταστημάτων καθώς και για κατασκευές όπως πεζοδρόμια, φυτεύσεις-ενισχύσεις πρασίνου, αναβάθμιση οδοφωτισμού κλπ.

Για την οριστική όμως έγκριση και εκταμίευση του ποσού έπρεπε να ικανοποιηθούν ΔΥΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:

  • Υπογραφές από τουλάχιστον 50 καταστηματάρχες ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επιχορήγησης καθώς και,
  • Υποβολή φακέλου προς το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης με την τεχνική μελέτη αξιοποίησης των κονδυλίων του 1,9 εκατ. ευρώ με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 30η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018.

Τι έπρεπε δηλαδή απλά να έχει πράξει ο κ. Βαλασόπουλος ως υπεύθυνος Δήμαρχος αυτής της Πόλης; Να έχει υποβάλλει εμπρόθεσμα το φάκελο με την τεχνική μελέτη και σήμερα να έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος.
Τι έκανε η σημερινή Διοίκηση της Πόλης μας; Όρισε κατ’ αποκλειστικότητα τον κ. Κίμωνα Παπαγεωργίου (Σύμβουλο του Δημάρχου επί των Τεχνικών Θεμάτων) ως υπεύθυνο για τον χειρισμό του φακέλου. Σύμβουλος και Δήμαρχος ΜΑΖΙ, άφησαν το χρόνο να κυλήσει ανεκμετάλλευτος με αποτέλεσμα ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ και κατ’ επέκταση ΝΑ ΧΑΘΕΙ το ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΝΝΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ.

Ως ενεργοί πολίτες αυτής της Πόλης αναρωτιόμαστε:

  • Πότε και σε ποιους ανατέθηκε η εκπόνηση της απαιτούμενης τεχνικής μελέτης; 
  • Η μελέτη εκπονήθηκε από υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου;
  • Τι καταληκτική ημερομηνία δόθηκε προκειμένου αυτή να υποβληθεί έγκαιρα;
  • Από πότε η διαδικασία ψήφισης του προϋπολογισμού παρακωλύει το σύνολο των υποχρεώσεων του Δήμου;
  • Πως συνδέεται αλήθεια, η υποχρέωση υποβολής στο Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης του φακέλου με την τεχνική μελέτη, με τον προϋπολογισμό του Δήμου αφού πρόκειται για δύο ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΥΝΔΕΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ;

Κύριε Βαλασόπουλε, αντιλαμβανόμαστε πλήρως πως έχετε αποδεχτεί πια ότι βρίσκεστε σε διαδικασία ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΡΟΜΗΣ. Αυτό που δεν αντιλαμβανόμαστε όμως είναι το γιατί αφενός να επωμίζεται το κόστος των επιλογών και της ανικανότητάς σας ο λαός της Ηλιούπολης και αφετέρου να επιχειρείτε, ευτυχώς ανεπιτυχώς, να τον ταΐσετε κουτόχορτο.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

4 σχόλια στο άρθρο “Βολές Κατά Βαλασόπουλου Για Το Θέμα Του Open Mall Στην Ηλιούπολη
  1. Ο/Η Κωστας λέει:

    Άίντά ……όλόί πόλίτίκόί μόνό γίά ΛΌΓΊΆ….ΠΡΆΞΈΊΣ ΌΡΈ ΓΚΊΆΌΎΡΊΆ

  2. Ο/Η Κωστας λέει:

    Ένά πράγμά δέν ΚΆΤΆΛΆΒΆΤΈ …Ή ΔΈΝ ΘΈΛΈΤΈ ΝΆ ΚΆΤΆΛΆΒΈΤΈ.Δίότί ίσώς σύμφέρόντά σάς κάνόύν άγάπόύλές.ΤΌ ΠΡΌΒΛΉΜΆ ΣΤΉΝ ΉΛΊΌΎΠΌΛΉ ΈΊΝΆΊ Ή ΚΆΤΈΧΆΚΉ…ΚΆΊ Ή ΠΎΚΝΉ ΔΌΜΉΣΉ ΣΤΉΝ ΆΓΊΆ ΜΆΡΊΝΆ….ΝΆ άγόράσέί ό ΔΉΜΌΣ πάλίές πόλύκάτόίκίές στήν ΆΓΊΆ ΜΆΡΊΝΆ κάί νά τής κάνέί μίκρά πάρκά….ΆΛΛΌΊΏΣ ΣΈ ΔΈΚΆ ΧΡΌΝΊΆ ΠΆΈΊ Ή ΉΛΊΌΎΠΌΛΉ ΈΓΊΝΈ ..ΚΎΨΈΛΉ

  3. Ο/Η Γεώργιος Πετσάλης λέει:

    Φτιάξτε πρώτα την κίνηση του δρόμου που για να περάσουμε την ρημαδα την πλατεία πληρώνουμε τσάμπα την αττικη οδό.ο ένας πάνω στον άλλο!!!ωραία η περιοχή σάς αλλά έλεος..!

  4. Ο/Η ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ λέει:

    ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ , ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ , ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΪΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΕ. ΜΟΛΙΣ ΑΤΝΙΛΗΦΘΗΚΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ…..ΑΠΟΣΤΑΤΗΣΑΤΕ. ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΜΙΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣ , ΠΗΡΑΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΥΝΟΗΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΤΕ ΤΟ ΡΗΤΟ “ΟΥΔΕΙΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ”.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΠΡΩΤΕΥΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΩ ΤΟΥ 10% ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ , ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΜΑΤΑΙΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ “ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ”.
    Υ.Γ ΚΑΠΟΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ,ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΦΙΛΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΣΑΣ,ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ , ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ(ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΡΑΤΤΑΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ