Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ρύθμιση Του Υπουργείου Παιδείας Για Χορήγηση Τάμπλετ Στα Σχολεία

Τι προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ρύθμιση Του Υπουργείου Παιδείας Για Χορήγηση Τάμπλετ Στα Σχολεία

Σε έκτακτη νομοθετική ρύθμιση μέσω πράξης νομοθετικού περιεχομένου προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, ανοίγοντας το “παράθυρο” στη χορήγηση tablets στους μαθητές μέσω των Δήμων.

Oι διατάξεις της ΠΝΠ προβλέπουν πως οι σχολικές επιτροπές μπορούν -με έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου- να προμηθευτούν τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό για τις ανάγκες τηλεδιδασκαλίας, τον οποίο θα χορηγούν στην εκάστοτε σχολική μονάδα κατόπιν αιτήματος του διευθυντή. Ο εξοπλισμός αυτός θα ανήκει αποκλειστικά στο σχολείο και θα παραχωρείται σε μαθητές που δεν διαθέτουν μέσα παρακολούθησης της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ενώ με το πέρας το προγράμματος θα πρέπει να επιστρέφονται στο σχολείο.

Στην ουσία, δεν θα δοθούν δωρεάν τάμπλετ σε μαθητές, αλλά στις σχολικές μονάδες, οι οποίες με τη σειρά τους θα τα δανείζουν στους μαθητές για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.

Ήδη, οι παρατάξεις “Πρώτα Η Ηλιούπολη” και “Η Πόλη Που Θέλω” με ανακοινώσεις τους είχαν ζητήσει την αξιοποίηση των αποθεματικών του Δήμου για την χορήγηση tablet σε όσους μαθητές της πόλης δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, ενώ ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, με επιστολή του προς την Νίκη Κεραμέως ζητούσε νομοθετική ρύθμιση για την χορήγηση τεχνολογικού εξοπλισμού σε μαθητές.

Τηλεκπαίδευση: Δωρεάν Τάμπλετ Σε Μαθητές Της Ηλιούπολης Ζητούν Δύο Δημοτικές Παρατάξεις

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ