Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Τηλεκπαίδευση: Δωρεάν Τάμπλετ Σε Μαθητές Της Ηλιούπολης Ζητούν Δύο Δημοτικές Παρατάξεις

Tι ζητούν οι παρατάξεις – Πως αντέδρασε η διοίκηση.

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Τηλεκπαίδευση: Δωρεάν Τάμπλετ Σε Μαθητές Της Ηλιούπολης Ζητούν Δύο Δημοτικές Παρατάξεις

Την παροχή δωρεάν τάμπλετ σε μαθητές που το έχουν ανάγκη για τις ανάγκες τηλεκπαίδευσης ζητούν με ανακοινώσεις τους από τη δημοτική αρχή οι παρατάξεις “Πρώτα Η Ηλιούπολη” και “Η Πόλη Που Θέλω”.

Το ζήτημα παροχής τάμπλετ σε μαθητές που δεν διαθέτουν απαραίτητο εξοπλισμό για τηλεκπαίδευση, προέκυψε από την επιστολή του συλλόγου γονέων του 7ου Γυμνασίου Ηλιούπολης Ηλιούπολης προς τον Δήμαρχο της πόλης, ζητώντας του τη μέριμνα του δήμου ώστε οι μαθητές που δε διαθέτουν Η/Υ ή tablet να μπορούν να παρακολουθήσουν τα προγράμματα τηλεκπαίδευσης για όσο καιρό παραμένουν κλειστά τα σχολεία.

Ήδη ο Δήμος Γλυφάδας έχει προχωρήσει σε υλοποίηση ειδικού προγράμματος για δωρεάν παροχή τάμπλετ σε μαθητές που το έχουν ανάγκη, ενώ η υπουργός Παιδείας τόνισε πως θα αξιοποιηθούν άμεσα κονδύλια και από το ΕΣΠΑ προκειμένου κανείς μαθητής να μην μείνει χωρίς εξοπλισμό.

Επιστολή Του Δημάρχου Στην Υπουργό Παιδείας

Ο Δήμαρχος, με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας ζήτησε τη συνδρομή της πολιτείας μέσω της νομοθετικής οδού, προκειμένου να μπορέσει ο Δήμος να προχωρήσει στην νόμιμη προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, τονίζοντας την ανάγκη προμήθειας τεχνολογικού εξοπλισμού που θα δώσει σε μαθητές τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση απρόσκοπτα και χωρίς διακρίσεις.

Στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης αναφέρει: «Κάθε παιδί πρέπει να διαθέτει το δικό του υπολογιστή, ώστε να μπορεί να γίνει δέκτης της τηλε-διδασκαλίας. Οι οικογένειες με δύο ή και περισσότερα παιδιά, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τον έναν οικιακό υπολογιστή, που και αυτός αυτή τη δύσκολη στιγμή διεκδικείται ταυτόχρονα από όλα τα μέλη της οικογένειας, για την στοιχειώδη επικοινωνία και ενημέρωσή τους, κυριολεκτικά σε συνθήκες εγκλεισμού».

Παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη»: Να Χρησιμοποιηθούν Τα Αποθεματικά – Στήριξη Της Κοινωνίας Και Της Παιδείας Στην Πόλη

Η παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη» στην ανακοίνωση της ζητά  την αξιοποίηση των αποθεματικών που είχε αφήσει στον δήμο η προηγούμενη διοίκηση. Μάλιστα, η ανακοίνωση δεν παραλείπει να εξαπολύσει βολές κατά του Δημάρχου, αναφέροντας πως «στην οικονομική κρίση του 2011 η παράταξή μας, ως διοίκηση του Δήμου, με επιτυχία στήριξε τη τοπική κοινωνία της πόλης μας. Η σημερινή δημοτική αρχή αποδεικνύεται «λίγη» να σηκώσει αυτό το βάρος, δυστυχώς δικαιώνοντας μας όταν αυτά τα λέγαμε πριν ακριβώς ένα χρόνο».

Παράταξη «Η Πόλη Που Θέλω»: Να Μην Περιοριστεί Σε Επιστολές Η Διοίκηση

Η δημοτική παράταξη «Η Πόλη που θέλω» καλεί την Δημοτική Αρχή να μην περιοριστεί σε επιστολές και να περιμένει μόνο την κρατική συνδρομή αλλά να αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες με σκοπό την άμβλυνση των προβλημάτων.

Ο Γαβριήλ Αραμπατζής ζητά από τη διοίκηση σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία, το κοινωνικό παντοπωλείο και το Κέντρο Κοινότητας για το ΚΕΑ, και το κοινωνικό φροντιστήριο να εντοπιστούν οι οικογένειες που δεν διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό.

«Ο Δήμος να αξιοποιήσει τα κονδύλια εκτάκτων αναγκών και να γίνει αγορά κατάλληλου εξοπλισμού από το Δήμο και τις Σχολικές Επιτροπές. Ο εξοπλισμός να παραδοθεί στην σχολική κοινότητα και να χρεωθεί σε κάθε σχολική μονάδα όπου θα γίνει η διάθεση στους μαθητές», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ