Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Τα Παραλειπόμενα Της «Γαλάζιας» Συνάντησης Στην Ηλιούπολη – Το Κάλεσμα Και Τα «Καρφιά»

Ύστατο κάλεσμα για ενότητα των κεντροδεξιών παρατάξεων ενόψει εκλογών από τον βουλευτή της ΝΔ.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Τα Παραλειπόμενα Της «Γαλάζιας» Συνάντησης Στην Ηλιούπολη – Το Κάλεσμα Και Τα «Καρφιά»

Αρκετές ειδήσεις έβγαλε η χθεσινοβραδινή μάζωξη των «γαλάζιων» στελεχών στην Ηλιούπολη, με επίκεντρο τόσο τις εθνικές όσο και τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Πέρα από το αυτονόητο κάλεσμα για συσπείρωση γύρω από την παράταξη ενόψει των εθνικών εκλογών που πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν την προσεχή άνοιξη, ο βουλευτής και γραμματέας αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στα δημοτικά, καλώντας -έστω και την ύστατη στιγμή- για ενότητα των δύο παρατάξεων. Το κάλεσμα του πολύπειρου αυτοδιοικητικού και νυν βουλευτή βρήκε αρκετούς να συμφωνούν, άλλους πάλι να δυσανασχετούν. Η πλευρά του Τάσου Ευσταθίου φαίνεται πως υπερθεματίζει της ενότητας, χωρίς ωστόσο να βρίσκει «ευήκοά ώτα» στην πλευρά Αραμπατζή.

Νουθεσίες Και Προειδοποιήσεις

Ο Διονύσης Χατζηδάκης δεν φημίζεται για την «διπλωματικότητά» του και αυτό έγινε σαφές στα λεγόμενα του περί δημοτικών, όπου δεν χαρίστηκε σε κανέναν. Λίγο-πολύ ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος έκανε σαφές πως αν οι δύο κεντροδεξιές παρατάξεις της πόλης δεν βρουν κοινή πλεύση, τότε το κόμμα θα επιλέξει κάποιον τρίτο. Βέβαια, όσο και αν κάποιοι «κοκορεύτηκαν» σε αυτή την «ατάκα» του βουλευτή, το μόνο σίγουρο είναι πως -εάν το συγκεκριμένο σενάριο ευοδωθεί- η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψάξει τον υποψήφιο της σε ηλικίες άνω των 65, αλλά σε κάποιο νέο πρόσωπο, που θα μπορεί να «τρέξει» στον εκλογικό στίβο σαν «Ferrari» και όχι σαν «ντεσεβό σε απόσυρση».

Το Καρφί Που Συζητήθηκε

Ο κ. Χατζηδάκης έδειξε να είναι πλήρως ενημερωμένος τόσο για το προσκήνιο όσο και για το παρασκήνιο των δημοτικών τεκταινομένων. Δεν ήταν άλλωστε τυχαία η νουθεσία του σε κάποιους να μην σπεύδουν να πάρουν θέσεις από δημάρχους που δεν ανήκουν στο κόμμα. Πολλά ήταν τα βλέμματα που διασταυρώθηκαν σε αυτή την ατάκα, η οποία συζητήθηκε έντονα στα πηγαδάκια μετά τη λήξη της εκδήλωσης, με αρκετούς να συμφωνούν πως η συγκεκριμένη ατάκα είχε συγκεκριμένο αποδέκτη, ο οποίος παρά τις «κεντροδεξιές» του καταβολές και το θεσμικό του βάρος, στηρίζει τον νυν Δήμαρχο που πρόσκειται φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μένει να δούμε αν το κάλεσμα του Διονύση Χατζηδάκη θα μετουσιώθεί σε πράξη. Έχει ο καιρός γυρίσματα…

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

ΕτικέτεςΕκλογές 2023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ