Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Τα Παράδοξα Του Κλεισθένη: Πέρασε Με Μειοψηφία Η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Στην Ηλιούπολη

Έντονες αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα της αντιπολίτευσης.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Τα Παράδοξα Του Κλεισθένη: Πέρασε Με Μειοψηφία Η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Στην Ηλιούπολη

Τις έντονες αντιδράσεις μεγάλης μερίδας της αντιπολίτευσης προκάλεσαν τα αποτελέσματα του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου, όπου εφαρμόστηκαν ουσιαστικά για πρώτη φορά οι διατάξεις του Κλεισθένη και οι τροποποιήσεις της νέας κυβέρνησης σχετικά με την κυβερνησιμότητα των Δήμων.

Πέρασε Αναμόρφωση Προϋπολογισμού & Τεχνικού Προγράμματος Με…Μειοψηφία!

Η νέα δημοτική αρχή εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του 2019, με σκοπό να ανακατανείμει τα κονδύλια προς την κατεύθυνση που θεωρούσε εκείνη σκόπιμο.

Ωστόσο στην ψηφοφορία η πρόταση της δημοτικής αρχής για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού καταψηφίστικε με 15 ψήφους κατά και 12 υπέρ, ωστόσο τελικά η αναμόρφωση πέρασε(!), με τη δημοτική αρχή να εκμεταλεύεται διατάξεις του νέου θεσμικού πλαισίου περί κυβερνησιμότητας στους Δήμους.  Το ίδιο συνέβη και με την ψηφοφορία για την αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος, η οποία ανέδειξε 12 ψήφους υπερ και 13 ψήφους κατά της πρότασης της δημοτικής αρχής.

Δυσαρέσκεια Και Αιχμές Από Την Αντιπολίτευση

Πηγές από την αντιπολίτευση, μιλώντας στο ilioupolinews.gr κάνουν λόγο  για “ευτελισμό” του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού όπως επισημαίνουν “με τις νέες ρυθμίσεις έχει διακοσμητικό ρόλο, αφού η δημοτική αρχή μπορεί να περνά ό,τι θέλει χωρίς να σέβεται την πλειοψηφία”.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης της παράταξης “Πρώτα Η Ηλιούπολη” με τα στελέχη της δημοτικής αρχής, με τους Στάθη Ψυρρόπουλο και Μαρίνο Μπασούρη να παρουσιάζουν ηγετικό προφιλ στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θετοντας αρκετά θέματα στο τραπέζι.

Αναδίπλωση Της Δημοτικής Αρχής Στην Ψηφιοποίηση Του Αρχείου Του Δήμου

Τελικά η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής κατά του ilioupolinews.gr περί “ανακριβών δημοσιεύματων” φαίνεται πως γύρισε μπούμερανγκ, αφού απο τις αντιδράσεις που σήκωσε το θέμα που ανέδειξε το site μας – και μετά από παρέμβαση του κ. Μαρίνου Μπασούρη, δόθηκαν τελικά 10.000 ευρώ για την ψηφιοποίηση του αρχείου της νομικής υπηρεσίας, με τη δημοτική αρχή να εκτίθεται αναφορικά με το δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Τελικά, όλες οι περικοπές που έβγαλε στο φως της δημοσιότητας το ilioupolinews.gr ψηφίστηκαν- έστω και με μειοψηφία, γεννώντας ερωτηματικά για την ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες ημέρες πριν η δημοτική αρχή περί ανακριβών δημοσιευμάτων του site μας, το οποίο όχι μόνο επιβεβαιώθηκε πλήρως, αλλά προκάλεσε και θετικά αποτελέσματα στην αναμόρφωση.

Παρουσιάζουμε Τα Τεκμήρια Των Περικοπών Που Σχεδιάζει Ο Δήμος Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Τα Παράδοξα Του Κλεισθένη: Πέρασε Με Μειοψηφία Η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Στην Ηλιούπολη
  1. Ο/Η ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΑΠΟΣΤΟΛΟΣ λέει:

    ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΗΘΙΚΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ