Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ηλιούπολη: Οι Συνεργασίες Με Φόντο Την Ορκωμοσία – Ποιοι Θα Είναι Οι Νέοι Αντιδήμαρχοι

To ilioupolinews.gr παρουσιάζει ρεπορτάζ με φόντο την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Ηλιούπολη: Οι Συνεργασίες Με Φόντο Την Ορκωμοσία – Ποιοι Θα Είναι Οι Νέοι Αντιδήμαρχοι

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ, το ilioupolinews.gr είχε παρουσιάσει αποκλειστικές πληροφορίες σχετικά με τα πρόσωπα-κλειδιά που θα στελεχώσουν τη νέα δημοτική αρχή στην Ηλιούπολη.

Το ρεπορτάζ φαίνεται να επιβεβαιώνεται σε ένα μεγάλο μέρος, καθώς οι εβδομάδες που πέρασαν ήταν γεμάτες επαφές και διεργασίες για τον νέο Δήμαρχο, ο οποίος φαίνεται πως κατάφερε να εξασφαλίσει συμμαχίες που θα τον βοηθήσουν στη διοίκηση.

“Συνεργοί” με τη Δημοτική Αρχή

Προς το δημαρχιακό μέγαρο φαίνεται πως ανηφορίζει ο επικεφαλής των “Συνεργών με την Ηλιούπολη”, Αποστόλης Στασινόπουλος. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ilioupolinews.gr, ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος φαίνεται πως έχει δεχτεί πρόταση να αναλάβει την θέση του Αντιδημάρχου Διοίκησης και Διαφάνειας, με τον ίδιο να σκέφτεται σοβαρά την αποδοχή της πρότασης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η απόφαση αυτή βρίσκει σύμφωνους όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του νέου Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη, ενώ “πράσινο φως” έχει δοθεί και ενδοπαραταξιακά στους “Συνεργούς”. Έτσι η νεοφώτιστη παράταξη φαίνεται πως γίνεται ο στρατηγικός εταίρος της παράταξης “Ηλιούπολη Μαζί”. Άλλωστε, το ενδεχόμενο συνεργασίας είχε φανεί ήδη από τη συμμετοχή των συνεργών στους πανηγυρισμούς έξω από το προεκλογικό κέντρο του Γ. Χατζηδάκη την βραδιά των εκλογών, παρά το γεγονός οτι στο παρελθόν είχαν εξαπολύσει σφοδρή επίθεση εναντίον του νέου Δημάρχου.

Ποιοι Θα Είναι Οι Αντιδήμαρχοι

Το ρεπορτάζ του ilioupolinews.gr πριν από λίγες εβδομάδες επιβεβαιώνεται πλήρως. Έτσι, μετά τον Αποστόλη Στασινόπουλο των “Συνεργών” που θα αναλάβει την αντιδημαρχία Διοίκησης και Διαφάνειας, ο Κώστας Σεφτελής θα αναλάβει την Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, ο Γιάννης Αντζινάς θα οριστεί Αντιδήμαρχος Καθαριότητας ενώ ο Γιάννης Πούλος θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Κοινωνικής Πολιτικής. Νέα αντιδήμαρχος Παιδείας φαινεται πως θα είναι η εκπαιδευτικός Κατερίνα Χωματά, υπάρχουν ωστόσο φήμες πως ενδεχομένως να αναλάβει τον ΠΑΟΔΗΛ, αφήνοντας τη θέση κενή  μια θέση αντιδημάρχου προς αξιοποίση στο πλαίσιο αναζήτησης διαπαταταξιακών συνεργασιών. Τέλος, ο Παναγιώτης Βιδάλης θα πάρει το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών.

Ποιοι Αναλαμβάνουν Θέσεις-Κλειδιά

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο επικεφαλής του ΕΝΑΚ Δημήτρης Πανταζόπουλος θα είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηλιουπολης, αναλαμβάνοντας μάλιστα αυξημένες αρμοδιότητες σε επίπεδο διοίκησης και επίλυσης καθημερινών προβλημάτων. Συμβουλευτική θέση σε θέματα τοπικής αγοράς φαίνεται πως θα έχει και ο έτερος συνιδρυτής του ΕΝΑΚ, επιχειρηματίας Γιώργος Μπενάς.

Τέλος, νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι ο Σταύρος Γεωργάκης.

Τι Θα Γίνει Με Τα Νομικά Πρόσωπα

Τα νομικά πρόσωπα του Δήμου (ΠΑΟΔΗΛ & ΚΑΦΑΔΗΛ) φαίνεται πως θα λειτουργήσουν ως “συνδετικοί κρίκοι” μεταξύ των παρατάξεων, αφού επιθυμία του νέου Δημάρχου είναι να παραχωρήσει τη διοίκηση τους σε άλλες παρατάξεις, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό εάν οι επικεφαλής τους θα αποδεχθούν τις όποιες προτάσεις γίνουν από τον Γ. Χατζηδάκη.

Όσο για το ΔΣ του Μουσείου Εθνικής αντίστασης, αναμένεται να στελεχωθεί από προσωπικότητες της πόλης, μεταξύ των οποίων ακούγεται το όνομα του πρώην Δημάρχου Γιάννη Αναγνώστου.

 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ