Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Συνεδρίαση Με Εντάσεις Στον Δήμο Ηλιούπολης – Δεν Εκλέχθηκε Συμπαραστάτης Του Δημότη (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Συνεδρίαση Με Εντάσεις Στον Δήμο Ηλιούπολης – Δεν Εκλέχθηκε Συμπαραστάτης Του Δημότη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανέβηκαν οι τόνοι στο δημοτικό συμβούλιο Ηλιούπολης κατά τη διαδικασία εκλογής του νέου συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης, με την αντιπολίτευση να βάλλει κατά της δημοτικής αρχής για την στήριξη στον κ. Δημήτρη Πανταζόπουλο.

Η διαδικασία εκλογής ξεκίνησε με της εισηγήσεις των 3ων υποψηφίων, με τους κ. Πανοτόπουλο και Ταμβάκο να κάνουν λόγο για την ανάγκη ψήφισης «συμπαραστάτη του Δημότη και όχι του Δημάρχου». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Πανοτόπουλος «δεν γίνεται ο συμπαραστάτης να προέρχεται από την συμπολίτευση και την παράταξη του Δημάρχου, είναι αντίθετο στο πνεύμα του θεσμού».

Οι τόνοι ανέβηκαν με την ομιλία του κ. Ευαγγέλου, ο οποίος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή πως θέλει να τοποθετήσει στη θέση άνθρωπο της παράταξης του Δημάρχου, εξαπολύοντας βολές στον ίδιο τον κ. Πανταζόπουλο. «Ο κ. Πανταζόπουλος ήταν αυτός που σας στήριξε 1 μήνα πριν τις εκλογές[…] και οι σύντροφοι του διαδίδουν πως εκείνοι σας έκαναν Δήμαρχο. Με αυτή την υποψηφιότητα τον επιβεβαιώνετε, δείχνετε ότι του χρωστάτε, και του το ξεπληρώνετε», συμπληρώνοντας: «Μετά από σκληρές ανακοινώσεις κατά του κ. Πανταζόπουλου στο παρελθόν, ξαφνικά τον φέρνετε υποψήφιο γιατί είναι μια υποχρέωση που πρέπει να τηρήσετε. Το προεκλογικό σας σύνθημα είδαμε το παλιό, πάμε για το νέο”, γκρεμίζεται απόψε με μια επιλογή από το παρελθόν».

YouTube video

Η εισήγηση του κ. Ευαγγέλου προκάλεσε αντιδράσεις από τη μεριά της συμπολίτευσης, ενώ η πρόεδρος κ. Κορμά επανέφερε στην τάξη παραγοντίσκους που προσπάθησαν να δυναμιτίσουν περαιτέρω το κλίμα με εξωθεσμικές παρεμβάσεις, και οι οποίοι δε σεβάστηκαν τη διαδικασία της συνεδρίασης.

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος απάντησε σε αυστηρό ύφος στον κ. Ευαγγέλου, πως η επίθεση προς το πρόσωπο του κ. Πανταζόπουλου δεν συνάδει με τη μέχρι τώρα πορεία του, ζητώντας τη μέγιστη δυνατή συναίνεση για το πρόσωπο του συμπαραστάτη. Ο κ. Ψυρρόπουλος, μάλιστα, επιτέθηκε στον κ. Ευαγγέλου κάνοντας λόγο για συνεργασία με την παράταξη Χατζηδάκη, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των δύο παρατάξεων, αλλά και άλλων αιρετών της αντιπολίτευσης.

Η Ψηφοφορία Και Τα Παραλειπόμενά Της

Μετά το τέλος της μυστικής ψηφοφορίας, από τους 33 ψηφίσαντες ο κ. Πανταζόπουλος έλαβε 21 ψήφους (όση δηλαδή ειναι και η πλειοψηφία του Δημάρχου), ο κ. Ταμβάκος έλαβε 10 ψήφους και ο κ. Πανοτόπουλος έλαβε 1 ψήφο, ενώ μια ψήφος ήταν λευκή. Το αποτέλεσμα προκάλεσε διάφορα «πηγαδάκια», με τους εμπειρότερους εκ των δημοτικών συμβούλων να εκτιμούν πως η λευκή ψήφος προήλθε από τη διοίκηση, ενώ υπάρχουν και φήμες πως κάποιο στέλεχος της αντιπολίτευσης στήριξε την υποψηφιότητα του κ. Πανταζόπουλου.

Κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, μάλιστα, υπήρξε και ένα ψηφοδέλτιο το οποίο είχε «μουτζούρα», με το προεδρείο να ζητά τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου για τυχόν ακύρωσή του, κάτι το οποίο ωστόσο δεν συνέβη, παρά τις διαφορετικές απόψεις που εκφράστηκαν.

Με βάση το αποτέλεσμα, κανείς εκ των υποψηφίων δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό ψήφων για την εκλογή του (23 ψήφοι), με τον κ. Ψυρρόπουλο να προτείνει την άμεση επανάληψη της διαδικασίας. Ωστόσο, μετά λίγη ώρα, και μετά από παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης, ο Δήμαρχος άλλαξε την εισήγησή του και πρότεινε την διεξαγωγή της επαναληπτικής ψηφοφορίας σε δεύτερο χρόνο.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ