Facebook Pixel

Δημοτικα

Σήμερα Η Εκλογή Νέου Συμπαραστάτη Του Δημότη Στον Δήμο Ηλιούπολης – Τα Βιογραφικά Των Υποψηφίων

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Σήμερα Η Εκλογή Νέου Συμπαραστάτη Του Δημότη Στον Δήμο Ηλιούπολης – Τα Βιογραφικά Των Υποψηφίων

Σε διαδικασία εκλογής συμπαραστάτη του Δημότη θα προχωρήσει στη σημερινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Ηλιούπολης, με τους υποψήφιους για τη θέση να είναι 3: ο Δημήτρης Πανταζόπουλος, ο Μπάμπης Πανοτόπουλος και ο Δημήτρης Ταμβάκος.

Το ilioupolinews.gr παρουσιάζει τα βιογραφικά τους.

Δημήτρης Πανταζόπουλος

Ο Δημήτρης Πανταζόπουλος είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Είναι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΕΝΑΚ» η οποία συνδιοικεί με τον σημερινό Δήμαρχο, Στάθη Ψυρρόπουλο. Η παράταξή του, το ΕΝΑΚ, στις εκλογές του 2010 πήρε 11,7%, στις εκλογές του 2014 7,4% και στις εκλογές του 2019 ενσωματώθηκε στην παράταξη του πρώην Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη. Επί θητείας Χατζηδάκη είχε οριστεί αρχικά ως γενικός γραμματέας του Δήμου, ωστόσο λόγω κωλύματος του δόθηκε τελικά η προεδρία του ΠΑΟΔΗΛ. Διετέλεσε, επίσης, αντιπρόεδρος του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης με απόφαση Χατζηδάκη. Ένα μήνα πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου 2023, Ο κ. Πανταζόπουλος μεταπήδησε στην παράταξη του κ. Ψυρρόπουλου και σήμερα είναι υποψήφιος για τη θέση του συμπαραστάτη έχοντας τη στήριξη της παράταξης του νέου Δημάρχου. Επίσης, τη δεκαετία του 2000 είχε διατελέσει αντιδήμαρχος επί Δημαρχίας Θεόδωρου Γεωργάκη.

Μπάμπης Πανοτόπουλος

Γεννήθηκε το 1975 στην Ηλιούπολη, όπου και διαμένει μόνιμα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανολογίας του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Τεχνολογικού Τομέα Πειραιά, ενώ από Σεπτέμβριο του 2023 παρακολουθεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Προηγμένα Βιομηχανικά Συστήματα Παραγωγής», που συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το Kingston University of London. Tο 1992 ξεκίνησε να εργάζεται στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, όπου μέχρι το 2010 διετέλεσε στέλεχος των τμημάτων Credit Control και Marketing. Από το 2012 έως το 2016 δραστηριοποιήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας, στην πόλη μας, στο χώρο της μοτοσικλέτας. Από το 2016 έως το 2018 υπηρέτησε ως ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας, ενώ από το 2018 έως και το 2019 διετέλεσε Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας (Σαντορίνης). Σήμερα εργάζεται ως Μηχανολόγος Μηχανικός στη βιομηχανία
Αλουμινίου.

Δημήτρης Ταμβάκος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ηλιούπολη από γονείς Ηπειρώτες. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες, χειρουργό οδοντίατρο και φαρμακοποιό, απόφοιτες του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απόφοιτος και αυτός της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1980 υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος ανθυπίατρος και από το 1982 εργάζεται ανελλιπώς ως χειρουργός οδοντίατρος στην Ηλιούπολη.

Διατηρεί το οδοντιατρείο του στην Ηλιούπολη, ενώ το 2019 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης με την παράταξη του Τάσου Ευσταθίου “Ηλιούπολη, Πάμε Μπροστά”. Έχει πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση και είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Ρόλος Του Θεσμού Και Η Διαδικασία Εκλογής

Ο θεσμός του «Συμπαραστάτη Του Δημότη Και Της Επιχείρησης» εισήχθη στην αυτοδιοίκηση το 2010 με το σχέδιο «Καλλικράτης». Σκοπός του θεσμού είναι να ελέγχει τη δημοτική αρχή στην άσκηση των καθηκόντων της και να αναδεικνύει στο δημοτικό συμβούλιο αιτήματα, προβλήματα και ενστάσεις πολιτών και επιχειρήσεων. Στόχος της δράσης του «Συμπαραστάτη» είναι να αποκτήσουν «θεσμική φωνή» οι πολίτες και τα προβλήματά του σε σχέση με τον Δήμο, άρα πρόκειται για μία θέση που οφείλει να είναι ανεξάρτητη από παρατάξεις, πόσο μάλλον από τη δημοτική αρχή.

Ο συμπαραστάτης εκλέγεται με μυστική ψηφοφορία, με τη διαδικασία να απαιτεί πλειοψηφία 2/3 του συνόλου των δημοτικών συμβούλων, δηλαδή 23 ψήφους. Μέχρι στιγμής, ο κ. Πανταζόπουλος είναι επικρατέστερος για την θέση, καθώς στηρίζεται από την παράταξη του Δημάρχου, την οποία στήριξε προεκλογικά, έχοντας δεδομένες 21 ψήφους, όσοι δηλαδή είναι και οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δημάρχου.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ