Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Συμπαραστάτης Του Δημότη: Ονοματολογία & Ασκήσεις Αριθμητικής

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Συμπαραστάτης Του Δημότη: Ονοματολογία & Ασκήσεις Αριθμητικής

Μετά το «φιάσκο» εκλογής συμπαραστάτη του Δημότη πριν 3 χρόνια, η διαδικασία επιστρέφει στο δημοτικό συμβούλιο της Ηλιούπολης.

Την τελευταία 4ετία ο Δήμος είχε μείνει χωρίς τον σημαντικό αυτό θεσμό, ο οποίος καλείται να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα κατοίκων και επιχειρήσεων, μεσολαβώντας στα θέματα τους με τον Δήμο.

Η Ονοματολογία

Επικρατέστερος για τη θέση είναι ο Δημήτρης Πανταζόπουλος. Ο 65χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός ο οποίος αποχώρησε από την παράταξη του τέως Δημάρχου 2 μήνες πριν τις εκλογές για να στηρίξει τον Στάθη Ψυρρόπουλο, φαίνεται πως θα κεφαλαιοποιήσει την προεκλογική του στήριξη, με τη δημοτική αρχή να στηρίζει την υποψηφιότητά του.

Ωστόσο, η αριθμητική είναι αμείλικτη: Για να εκλεγεί συμπαραστάτης χρειάζονται 23 ψήφοι και η παράταξη του Δημάρχου διαθέτει 21. Χρειάζονται, λοιπόν, άλλοι δύο «πρόθυμοι» από την αντιπολίτευση.

Το σενάριο που ήθελε τον κ. Παπαδάτο να στηρίζει την υποψηφιότητα μάλλον δεν τελεσφορεί, καθώς όπως ο ίδιος δήλωσε δημόσια θα προτείνει τον κ. Μπάμπη Πανοτόπουλο. Ο κ. Πανοτόπουλος στο παρελθόν έχει διατελέσει διοικητής του νοσοκομείου Σαντορίνης επί υπουργίας Παύλου Πολάκη και είναι κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι παρατάξεις των κ. Αραμπατζή, Χατζηδάκη, Ευαγγέλου και Μπουγά δεν φαίνονται πρόθυμες να στηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Πανταζόπουλου και έτσι ο κλήρος πέφτει στον Τάσο Ευσταθίου.

Η Καθοριστική Στάση Του Τάσου Ευσταθίου

Ο κ. Ευσταθίου διατηρεί εξαιρετικές προσωπικές σχέσεις με τον κ. Πανταζόπουλο, ενώ δεν είναι κρυφό πως έχει δώσει περίοδο χάριτος στον νέο Δήμαρχο Στάθη Ψυρρόπουλο, μιλώντας με θερμά λόγια για το «ΝΕΟ» που έχει φέρει στο δημοτικό συμβούλιο. Ωστόσο, μια ενδεχόμενη στήριξη στην υποψηφιότητα Πανταζόπουλου είναι δεδομένο οτι θα φέρει περαιτέρω εσωστρέφεια στην παράταξή του, η οποία προσπαθεί να συνέλθει από ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα. Πάντως, φημολογείται πως ήδη ο νεοδημοκράτης δημοτικός σύμβουλος του κ. Ευσταθίου κ. Καρανδρέας θα στηρίξει τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ κ. Πανταζόπουλο, παρέχοντας του 1 από τις 2 ψήφους που χρειάζεται, ωστόσο η στάση του κ. Ευσταθίου παραμένει «άγνωστος Χ». Εφόσον η παράταξη του κ. Ευσταθίου υπερψηφίσει τον κ. Πανταζόπουλο, ο οποίος είναι ουσιαστικά ο άνθρωπος που έδωσε τη Δημαρχία στον κ. Ψυρρόπουλο, αυτόματα θα δώσει πολιτικό αβαντάζ στον νυν Δήμαρχο, μετατρέποντας τον σε απόλυτο κυρίαρχο στο τοπικό πολιτικό σκηνικό.

Σημειωτέον, πως ο κ. Ευσταθίου έχει εκφράσει στο παρελθόν δημόσια την αντίθεσή του στον θεσμό του Συμπαραστάτη, εξαπολύοντας βολές για τον ρόλο του κατά την περίοδο 2014-2019 στην Ηλιούπολη, ενώ στη διαδικασία εκλογής του 2020 δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία.

Με όλα τα παραπάνω δεδομένα, η εκλογή του κ. Πανταζόπουλου θεωρείται σχετικά εύκολη υπόθεση, ωστόσο φημολογείται πως θα υπάρξει και τρίτη υποψηφιότητα με έντονη «κεντροδεξία» απόχρωση, από πρόσωπο εγνωσμένου κύρους που θα κατορθώσει 2 πράγματα: Αφενός να «συσπειρώσει» την αντιπολίτευση, αφετέρου να φέρει σε «δύσκολη θέση» τους κεντροδεξιούς επικεφαλής παρατάξεων.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ