Facebook Pixel

Δημοτικα

Ηλιούπολη: ΠΟΕ-ΟΤΑ & ΑΔΕΔΥ Στηρίζουν Το Σωματείο Εργαζομένων Του Δήμου Στην «Κόντρα» Με Τον Δήμαρχο

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: ΠΟΕ-ΟΤΑ & ΑΔΕΔΥ Στηρίζουν Το Σωματείο Εργαζομένων Του Δήμου Στην «Κόντρα» Με Τον Δήμαρχο

Ανοικτή στήριξη στο σωματείο εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης δίνουν δύο από τα ισχυρότερα συνδικάτα της χώρας με ανακοινώσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, κάνει λόγο για «απαράδεκτη στάση» του Δημάρχου Ηλιούπολης, καταγγέλλοντας το κατέβασμα του πανό αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη από το Δημαρχείο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια της Διοίκησης του Δήμου Ηλιούπολης, που με εντολή του Δημάρχου,  κατέβασε το πανό του Σωματείου των Εργαζομένων του Δήμου, με το οποίο καταδίκαζαν τη γενοκτονία σε βάρος του δοκιμαζόμενου εδώ και δεκαετίες Παλαιστινιακού λαού»

Από την πλευρά της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον Δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Ψυρρόπουλο για την απαράδεκτη πράξη του να κατεβάσει το πανό στήριξης στον Λαό της Παλαιστίνης που είχε αναρτήσει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, και τον καλούμε να παραδώσει πίσω το πανό στους εργαζόμενους και το Σωματείο τους. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ την απόφαση των εργαζομένων και του Σωματείου τους στο Δήμο Ηλιούπολης να κρεμάσει πανό στο Δημαρχείο της πόλης εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους στο πλαίσιο των συλλογικών τους αποφάσεων και την αλληλεγγύη τους στο Λαό της Παλαιστίνης».

Πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κατήγγειλε στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» πως η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων τον απείλησε πως «θα κλείσει το Δημαρχείο», ενώ είχε προηγηθεί «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ των δύο πλευρών, με εκατέρωθεν κατηγορίες και καταγγελίες. Στο πλευρό των εργαζόμενων, έχουν ταχθεί επίσης 3 παρατάξεις της αντιπολίτευσης, καθώς και μια σειρά από συλλόγους και συλλογικότητες της πόλης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι κινητοποιήσεις του σωματείου θα κλιμακωθούν, με τη γενική συνέλευση να συνεδριάζει την προσεχή Τρίτη.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ηλιούπολη: ΠΟΕ-ΟΤΑ & ΑΔΕΔΥ Στηρίζουν Το Σωματείο Εργαζομένων Του Δήμου Στην «Κόντρα» Με Τον Δήμαρχο
  1. Ο/Η Σεραφείμ Μηχιώτης λέει:

    Ο Δήμαρχος τα έβαλε, με την στάση που υιοθέτησε, με τα “θηρία” του συνδικαλισμού, δευτεροβάθμιου και τριτοβάθμιου του Δημόσιου Τομέα, που συνασπίζονται εναντίον του δείχνοντας ότι θα τον “βρουν απέναντι” του λοιπού, με αφορμή μόνον το “θέμα” με τους Παλαιστίνιους…Δεν πρωτοτυπούν οι εν λόγω στο είδος του συνδικαλισμού που διακονούν, τιμωρητικού και τελικώς δυναστικού. Φρονώ ότι ο Δήμαρχος δεν πρέπει να κάνει χιλιοστό πίσω από τη θέση που αρχικώς διέγραψε και ετήρησε γιά πολλούς και ποικίλους λόγους, κυρίως όμως διότι κάτι τέτοιο θα τον καθιστούσε όμηρο δύσκολου δρόμου με ορίζοντα πενταετίας, με τους συνδικαλιστές έξω από το γραφείο του να απαιτούν και να θέλουν επί της ουσίας “συνδιοίκηση”.Γιά να το τιμήσει αυτό ο Δήμαρχος καλείται πρωτίστως να υπερβεί και να κινηθεί εκτός “αρώματος Κόμματος” από το ΠΑΣΟΚ/Κιν.Αλλ, από το οποίο προέρχεται, του οποίου ο εκλεκτός Χάρης Δούκας.Δήμαρχος Αθηναίων, έχει ήδη δώσει δείγματα προσκόλλησης, ξεπληρώνοντας ήδη προεκλογικά γραμμάτια.Το θέλει αυτό ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, το μπορεί; Ιδού το ερώτημα, ιδού το στοίχημα…Δεν πρέπει, όπως φρονώ, να χάσει την χρυσή ευκαιρία να δείξει και να αποδείξει εμ τοις πράγμασι, ότι δεν θα είναι ένας “νέος Χατζηδάκης”, συσπειρώνοντας τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στο πρόσωπό του και στη νέα Δημοτική Αρχή. Εάν, λοιπόν, αυτό είναι το απολύτως μείζον, τότε στρατηγικές γιά την αναζήτηση “κουκιών” ώστε να εκλέξει Συνήγορο του Δημότη προερχόμενο από τα ΕΝΑΚ του απελθόντος Δημάρχου, των ΕΝΑΚ πού έρριξαν από Δήμαρχο το Βαλασόπουλο το 2019 και του οποίου η παράταξη “Πρώτα η Ηλιούπολη” επανήλθε στην εξουσία υπό τον Ψυρρόπουλο, γυρίζοντας τότε την τράπουλα υπέρ του Χατζηδάκη με ανίερη συμμαχία, τότε μάλλον είναι σε λάθος δρόμο αναζήτησης “κουκιών” σε εξόφληση προεκλογικών γραμματίων, με τα οποία ο δεύτερος εκλεγείς σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος τον περασμένο Οκτώβριο ήταν Αντιδήμαρχος του Χατζηδάκη, παραιτηθείς μόλις τον περασμένο Μάίο, προκειμένου να βρει στέγη στο ψηφοδέλτιο Ψυρρόπουλου.Τέτοιοι δρόμοι δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση και μένει στο Δήμαρχο να επιλέξει, εάν θα τούς συνεχίσει ή όχι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ