Facebook Pixel

Δημοτικα

Πρώτα Η Ηλιούπολη: «Συνεργαζόμαστε Με Το ΕΝΑΚ Για Να Δώσουμε Τέλος Στις Παθογένειες Του Χθες»

Η παράταξη του Στάθη Ψυρρόπουλου καλωσορίζει την παράταξη που μέχρι πρότινος είχε θέσεις στη διοίκηση του Γιώργου Χατζηδάκη.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Πρώτα Η Ηλιούπολη: «Συνεργαζόμαστε Με Το ΕΝΑΚ Για Να Δώσουμε Τέλος Στις Παθογένειες Του Χθες»

Και επίσημα ανακοινώθηκε η σύμπραξη της παράταξης «Πρώτα Η Ηλιούπολη» με το ΕΝΑΚ του Δημήτρη Πανταζόπουλου, με ορίζοντα τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Tο ΕΝΑΚ, μετά από 4 χρόνια στήριξης στον σημερινό Δήμαρχο με θέσεις έμμισθες και άμισθες στη διοίκηση, αποχώρησε από τη παράταξη του Δημάρχου τον περασμένο Ιούνιο. Η παράταξη του κ. Πανταζόπουλου (ENAK) συμμετείχε για πρώτη φορά στις εκλογές του 2010 ως παράταξη-«αντάρτης» του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον Βασίλη Βαλασόπουλο, λαμβάνοντας 11,7%, ενώ στις εκλογές του 2014 έλαβε μόλις 7,4%. Στις εκλογές του 2019, προκειμένου να γλιτώσει τον εκλογικό και πολιτικό αφανισμό, παρείχε τη στήριξη της στη σημερινή διοίκηση του Δήμου και στον Δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη, από την οποία έφυγε 3 μήνες πριν τις εκλογές για να στηρίξει τον Στάθη Ψυρρόπουλο.

Οι δύο παρατάξεις, οι οποίες είχαν επί μια δεκαετία σφοδρή αντιπαλότητα, φαίνεται πως βρήκαν κοινό σημείο αναφοράς, επισημοποιώντας τη συνεργασία τους. Η ιστορική «κόντρα» μεταξύ των δύο παρατάξεων, που πλέον συμπορεύονται, απεικονίζεται στο παρακάτω βίντεο, όπου το «Νο2» του ΕΝΑΚ, πρώην Αντιδήμαρχος του Γιώργου Χατζηδάκη κ. Γιάννης Πούλος, στις εκλογές του 2019 εκστομούσε βαριές εκφράσεις κατά της παράταξης με την οποία σήμερα συνεργάζεται και κατά του τότε προέδρου Βασίλη Βαλασόπουλου.

YouTube video

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της παράταξης αναφέρει:

Είμαστε ως Παράταξη στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σήμερα την σύμπραξή μας με τις δυνάμεις του ΕΝ.Α.Κ και τον Επικεφαλής του κ. Δημήτρη Πανταζόπουλο, με κοινή κάθοδο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023. Στελέχη του ΕΝ.Α.Κ ήδη βρίσκονται στο ψηφοδέλτιό μας και διεκδικούν την στήριξή σας, ενώ ο συνδυασμός «Πρώτα η Ηλιούπολη» και το ΕΝ.Α.Κ ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στην υποβάθμιση της πόλης μας. Η σύμπραξη αυτή προέκυψε μετά από πλήθος συζητήσεων και συναντήσεων για τον καθορισμό κοινών προγραμματικών θέσεων που επιβεβαιώνουν ότι αυτά που ενώνουν τον συνδυασμό «Πρώτα η Ηλιούπολη» και το ΕΝ.Α.Κ είναι πολύ περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν. Η κοινή κάθοδος της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» με το ΕΝ.Α.Κ αναδεικνύει ότι οι δυο ιστορικές, προοδευτικές Παρατάξεις της πόλης είναι βαθιά προσανατολισμένες στο ΑΥΡΙΟ, γυρίζοντας την πλάτη σε παθογένειες που έχουν οδηγήσει την Ηλιούπολη σε οπισθοδρόμηση, αντί να ακολουθούνται εκείνες οι βέλτιστες πολιτικές που μπορούν να προετοιμάσουν την πόλη για την επόμενη μέρα. Το πνεύμα συνεργασίας που διέπει και τις 2 πλευρές, το έντονο ενδιαφέρον και η αγάπη για την πόλη σε συνδυασμό με τη βαθιά γνώση των αυτοδιοικητικών προβλημάτων, οδήγησαν σε μία ιστορική απόφαση που θέτει ως κυρίαρχο στόχο την προγραμματική σύγκλιση, με γνώμονα πάντα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη στο σύνολό της από την σημερινή δημοτική αρχή και την κακοδιαχείρισή της.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ