Facebook Pixel

Επικαιροτητα

«Ταφόπλακα» Του ΣτΕ Στην Διευθέτηση & Ανάπλαση Του Ρέματος Πικροδάφνης

Δεν θα προχωρήσουν τα έργα ανάπλασης και διευθέτησης του ρέματος.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

«Ταφόπλακα» Του ΣτΕ Στην Διευθέτηση & Ανάπλαση Του Ρέματος Πικροδάφνης

Τέλος στα σενάρια και τις προσπάθειες οριοθέτησης του ρέματος της Πικροδάφνης έβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με την απόφαση 2313/2020 του ΣτΕ, η αδειοδότηση του έργου διευθέτησης του ρέματος καθίσταται παράνομη, βάζοντας οριστικό τέλος σε οποιοδήποτε σχεδιασμό της Περιφέρειας και του Δήμου Ηλιούπολης για ανάπλαση. Κατά της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) της μελέτης ανάπλασης είχαν προσφύγει οργανώσεις πολιτών, με το ανώτατο δικαστήριο να αποφασίζει πως η αδειοδότηση «πάσχει», διότι «εγκρίνει έργα διευθέτησης του ρέματος χωρίς να έχει προηγηθεί η οριοθέτηση του ρέματος στο σύνολό του ή πρόταση για την οριοθέτησή του στο σύνολο αυτού».

Οι Συνέπειες Της Απόφασης

Σύμφωνα με το ΣτΕ, η διοίκηση (δηλαδή η Περιφέρεια και ο Δήμος Ηλιούπολης) οφείλουν να προστατεύσουν το ρέμα, απαγορεύοντας την έκδοση οικοδομικών αδειών και την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών σε γήπεδα εντός των οριογραμμών του ρέματος, ενώ υποχρεώνει, Δήμο και Περιφέρεια να προχωρήσουν άμεσα στην καταγραφή των αυθαίρετων κτισμάτων.

Πριν λίγους μήνες, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αυγή» είχε διαμηνύσει πως η ανάδειξη και η αξιοποίηση του ρέματος είναι στις προτεραιότητες της διοίκησης, ωστόσο το ΣτΕ βάζει οριστικό τέλος σε οποιαδήποτε βλέψη για άμεση εκκίνηση έργων στην παραρεμάτια περιοχή.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση, στο site της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ