Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Δήμαρχος Ηλιούπολης: «Στόχος Μας Η Αναβάθμιση Του Ρέματος Της Πικροδάφνης»

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Δήμαρχος Ηλιούπολης: «Στόχος Μας Η Αναβάθμιση Του Ρέματος Της Πικροδάφνης»

Την αξιοποίηση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος εντός και πέριξ του ρέματος της Πικροδάφνης προανήγγειλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Η Αυγή» ο Δήμαρχος Ηλιούπολης.

Ο Γιώργος Χατζηδάκης, μιλώντας στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ και στη δημοσιογράφο Ηλέκτρα Βισκαδουράκη αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος γύρω από τη ρύπανση του ρέματος από εργολάβους, ενώ προανήγγειλε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα καθαρισμού και αναβάθμισης της παραρεμάτιας περιοχής. Ο κ. Δήμαρχος τάχθηκε κατά της λογικής της «τσιμεντοποίησης» του ρέματος, ψέγοντας τακτικές του παρελθόντος και δηλώνοντας υπέρμαχος της ανάδειξης της φυσικής κατάστασης των 700 μέτρων του ρέματος που παραμένουν «ακάλυπτα» στην πόλη.

«Τα 700 μέτρα του ανοιχτού τμήματός του, από τη Βουλιαγμένης έως την παιδική χαρά της Πανταζή, κοντά στη Μαρίνου Αντύπα, μπορούν να γίνουν -ίσως για πρώτη φορά στην Αθήνα- το πρότυπο εφαρμογής των αρχών της Φυσικής Μηχανικής, της Οικομηχανικής. Ακούμε τις φωνές των Ελλήνων επιστημόνων και παρακολουθούμε τη διεθνή εμπειρία, στην Ευρώπη και την Αμερική, που αναπλάθουν την κοίτη ποταμών και ρεμάτων και την επαναφέρουν στην αρχική της μορφή. Ως νέα δημοτική αρχή, έχουμε όραμα και άξιους επιστήμονες στις υπηρεσίες μας και επιζητούμε τη συνεργασία με όλη την επιστημονική κοινότητα, που θα ήθελε η Πικροδάφνη να γίνει στην περιοχή μας η αρχή για την αναβίωση του φυσικού περιβάλλοντος και την ανάκτηση δημοσίου χώρου», αναφέρει στη συνέντευξη του ο Γιώργος Χατζηδάκης.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη, εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ