Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Βασίλης Σπανάκης: «Άμεση Προτεραιότητα Η Χρηματοδότηση & Eνίσχυση Του ΣΠΑΥ»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Βασίλης Σπανάκης: «Άμεση Προτεραιότητα Η Χρηματοδότηση & Eνίσχυση Του ΣΠΑΥ»

Ερώτηση προς τους τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο και Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη κατέθεσε ο βουλευτής Βασίλης Σπανάκης.

Ο βουλευτής της ΝΔ στον νότιο τομέα της Β’ Αθήνας, μέσω παρέμβασης του στη βουλή ζητά την άμεση χρηματοδότηση του ΣΠΑΥ προκειμένου να θωρακιστεί το βουνό την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, αλλά και για να γίνουν πράξη τα όσα εξήγγειλε ο Γιάννης Κωσνταντάτος λίγους μήνες πρίν σχετικά με την αξιοποίηση και ανάπτυξη του Υμηττού προς όφελος των πολιτών.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σπανάκης «τα έργα αυτά έχουν ιδιαίτερα βαρύνουσα κοινωνική και αναπτυξιακή σημασία, δεδομένου ότι γύρω από τον ορεινό όγκο του Υμηττού κατοικούν περίπου 1,2 εκατομμύρια πολίτες, δηλαδή  το 10% του συνολικού Ελληνικού πληθυσμού. Η αναγέννηση του Υμηττού, θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων των γειτονικών περιοχών και θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και νέες προοπτικές».

Ο κ. Σπανάκης ρωτησε τους κ.κ. Θεοδωρικάκο και Χατζηδάκη:

  • Με ποιόν τρόπο σκοπεύετε να χρηματοδοτήσετε τον ΣύνδεσμοΠροστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού  ΣΠΑΥ, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση των έργων προς όφελος των κατοίκων των 11 Δήμων-Μελών και ολόκληρου του Λεκανοπεδίου;
  • Ποιο είναι το εκτιμώμενο χρονικό διάστημα υλοποίησης των έργων θωράκισης και προστασίας του Υμηττού, δεδομένης της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου;

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης, εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ