Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Δράσεις Και Έργα Για Την Ανάπτυξη Του Υμηττού Εξήγγειλε Ο Γιάννης Κωνσταντάτος

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Δράσεις Και Έργα Για Την Ανάπτυξη Του Υμηττού Εξήγγειλε Ο Γιάννης Κωνσταντάτος

«Αφού δεν πάνε οι Αθηναίοι στον Υμηττό, θα πάει ο Υμηττός στους Αθηναίους» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ως σλόγκαν ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικ0ύ-Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος για να σχηματοποιήσει το όραμά του για την ανάπτυξη του Υμηττού.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες 23/1/2020 στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, ο κ. Κωνσταντάτος παρουσίασε το όραμα και τα σχέδια του για την ανάπτυξη και την προστασία του Υμηττού, παρουσία δημάρχων από τους Δήμους που ανήκουν στον ΣΠΑΥ, των Υπουργών κ. Χατζηδάκη και Θεοδωρικάκου αλλά και πλήθος βουλευτών και επιχειρησιακών παραγόντων.

82990934 2693166704098364 8912362026043441152 n Δράσεις Και Έργα Για Την Ανάπτυξη Του Υμηττού Εξήγγειλε Ο Γιάννης Κωνσταντάτος

5 Άξονες Δράσης Για Τον Υμηττό Με Έργα

Ο «Έξυπνος Υμηττός», η «ανάδειξη του Υμηττού σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς», η «ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του βουνού», η «θωράκιση του Υμηττού»και η «πολιτική προστασία σε συνδυασμό με τον εθελοντισμό»  είναι οι 5 προταιρεότητες που έθεσε ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ, προαναγγέλοντας παράλληλα και μια σειρά από έργα στο βουνό, για την βέλτιστη ανάδειξη και αξιοποίηση του, μεταξύ των οποίων:

  • 20 πεζοπορικές και περιπατητικές διαδρομές συνολικού μήκους 110χλμ.
  • 7 ποδηλατικές διαδρομές 200 χλμ
  • 2 διαδρομές ορεινού τρεξίματος απο την Παιανία ως την Γλυφάδα.

Εκτός από τα τα προαναφερθέντα έργα, έγινε αναφορά σε δημιουργία περιβαλλοντικών πάρκων ευαισθητοποίησης αλλά και στην ανάγκη δημιουργίας νέων εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας σε δήμους που δεν διαθέτουν. Για την υλοποίηση όλων των παραπάνω, ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ ζήτησε την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου, «προκειμένου να επιτραπεί η δημιουργία νέων δομών και η πλήρης ανάπτυξη του βουνού», όπως δήλωσε.

Χρηματοδότηση & Στήριξη Από Το Κράτος

Με τα θερμότερα σχόλια υποδέχθηκαν το σχέδιο του κ. Κωνσταντάτου οι υπουργοί κ. Χατζηδάκης και Θεοδωρικάκος, οι οποίοι δεσμεύθηκαν για στήριξη στα σχέδια της ηγεσίας του ΣΠΑΥ αλλά και των 11 δήμων που τον συναποτελούν. «Το υπουργείο Εσωτερικών είναι διατεθειμένο να χρηματοδοτήσει το σύνολο των δράσεων που προβλέπει η μελέτη που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο ΣΠΑΥ με στόχο την αναγέννηση του Υμηττού», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ ανέφερε πως «το σύνολο των δράσεων της μελέτης, την οποία στηρίζουν 11 δήμοι που συναποτελούν τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, μπορεί να ενταχθεί στο νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών που θα ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα».

Ο υπουργός περιβάλλοντος, κ. Χατζηδάκης, από την μεριά του δεσμεύθηκε συγκεκριμένα για την υπογραφή  μνημονίου συνεργασίας για την αναβάθμιση του Υμηττού  που θα υπογράψει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τους φορείς που εμπλέκονται στην προστασία του.

82627189 2692892410792460 1918616690610929664 o Δράσεις Και Έργα Για Την Ανάπτυξη Του Υμηττού Εξήγγειλε Ο Γιάννης Κωνσταντάτος

Προβληματισμός Από Την Επιτροπή Πολιτών Για Την Προστασία Του Υμηττού

«Έχουμε την εντύπωση ότι η νέα διοίκηση του ΣΠΑΥ βιάζεται να παρουσιάσει κάποια σχέδιά της για τον Υμηττό, ενώ υπάρχει απαγόρευση οικοδομικών εργασιών και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η διαδικασία καθορισμού των Ζωνών προστασίας,  των χρήσεων γης και των όρων δόμησης που θα προκύψουν από το νέο Π.Δ. Γιατί άραγε;  Έχουμε ακόμη την εντύπωση ότι,  η νέα διοίκηση του ΣΠΑΥ σκοπίμως αποφεύγει να αναφερθεί στην υφιστάμενη κατάσταση στον Υμηττό και στα υφιστάμενα προβλήματα : Καταπάτηση δημόσιας δασικής γης, αυθαίρετη δόμηση, ύπαρξη παράνομων εγκαταστάσεων σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων, παράνομη επέκταση νεκροταφείων και πιέσεις για την δημιουργία νέων, διάνοιξη νέων δρόμων, Κέντρο Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ) στα σύνορα Ηλιουπολης- Αργυπούπολης κ.ά. Τι προτίθεται να κάνει γι’ αυτά;»

Αυτή ήταν η ανακοίνωση της επιτροπής πολιτών, μια ημέρα πριν την εκδήλωση. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει και νέα, σε πιο αυστηρό ύφος, καθώς πηγές μεταφέρουν στο ilioupolinews.gr προβληματισμό και δυσαρέσκεια από τις εξαγγελίες και τα σχέδια για τον Υμηττό.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Δράσεις Και Έργα Για Την Ανάπτυξη Του Υμηττού Εξήγγειλε Ο Γιάννης Κωνσταντάτος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ