ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Επικαιρότητα

Δράσεις Και Έργα Για Την Ανάπτυξη Του Υμηττού Εξήγγειλε Ο Γιάννης Κωνσταντάτος

Δημοσιεύτηκε

στις

«Αφού δεν πάνε οι Αθηναίοι στον Υμηττό, θα πάει ο Υμηττός στους Αθηναίους» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ως σλόγκαν ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικ0ύ-Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος για να σχηματοποιήσει το όραμά του για την ανάπτυξη του Υμηττού.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες 23/1/2020 στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, ο κ. Κωνσταντάτος παρουσίασε το όραμα και τα σχέδια του για την ανάπτυξη και την προστασία του Υμηττού, παρουσία δημάρχων από τους Δήμους που ανήκουν στον ΣΠΑΥ, των Υπουργών κ. Χατζηδάκη και Θεοδωρικάκου αλλά και πλήθος βουλευτών και επιχειρησιακών παραγόντων.

5 Άξονες Δράσης Για Τον Υμηττό Με Έργα

Ο «Έξυπνος Υμηττός», η «ανάδειξη του Υμηττού σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς», η «ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του βουνού», η «θωράκιση του Υμηττού»και η «πολιτική προστασία σε συνδυασμό με τον εθελοντισμό»  είναι οι 5 προταιρεότητες που έθεσε ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ, προαναγγέλοντας παράλληλα και μια σειρά από έργα στο βουνό, για την βέλτιστη ανάδειξη και αξιοποίηση του, μεταξύ των οποίων:

  • 20 πεζοπορικές και περιπατητικές διαδρομές συνολικού μήκους 110χλμ.
  • 7 ποδηλατικές διαδρομές 200 χλμ
  • 2 διαδρομές ορεινού τρεξίματος απο την Παιανία ως την Γλυφάδα.

Εκτός από τα τα προαναφερθέντα έργα, έγινε αναφορά σε δημιουργία περιβαλλοντικών πάρκων ευαισθητοποίησης αλλά και στην ανάγκη δημιουργίας νέων εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας σε δήμους που δεν διαθέτουν. Για την υλοποίηση όλων των παραπάνω, ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ ζήτησε την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου, «προκειμένου να επιτραπεί η δημιουργία νέων δομών και η πλήρης ανάπτυξη του βουνού», όπως δήλωσε.

Χρηματοδότηση & Στήριξη Από Το Κράτος

Με τα θερμότερα σχόλια υποδέχθηκαν το σχέδιο του κ. Κωνσταντάτου οι υπουργοί κ. Χατζηδάκης και Θεοδωρικάκος, οι οποίοι δεσμεύθηκαν για στήριξη στα σχέδια της ηγεσίας του ΣΠΑΥ αλλά και των 11 δήμων που τον συναποτελούν. «Το υπουργείο Εσωτερικών είναι διατεθειμένο να χρηματοδοτήσει το σύνολο των δράσεων που προβλέπει η μελέτη που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο ΣΠΑΥ με στόχο την αναγέννηση του Υμηττού», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ ανέφερε πως «το σύνολο των δράσεων της μελέτης, την οποία στηρίζουν 11 δήμοι που συναποτελούν τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, μπορεί να ενταχθεί στο νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών που θα ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα».

Ο υπουργός περιβάλλοντος, κ. Χατζηδάκης, από την μεριά του δεσμεύθηκε συγκεκριμένα για την υπογραφή  μνημονίου συνεργασίας για την αναβάθμιση του Υμηττού  που θα υπογράψει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τους φορείς που εμπλέκονται στην προστασία του.

Προβληματισμός Από Την Επιτροπή Πολιτών Για Την Προστασία Του Υμηττού

«Έχουμε την εντύπωση ότι η νέα διοίκηση του ΣΠΑΥ βιάζεται να παρουσιάσει κάποια σχέδιά της για τον Υμηττό, ενώ υπάρχει απαγόρευση οικοδομικών εργασιών και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η διαδικασία καθορισμού των Ζωνών προστασίας,  των χρήσεων γης και των όρων δόμησης που θα προκύψουν από το νέο Π.Δ. Γιατί άραγε;  Έχουμε ακόμη την εντύπωση ότι,  η νέα διοίκηση του ΣΠΑΥ σκοπίμως αποφεύγει να αναφερθεί στην υφιστάμενη κατάσταση στον Υμηττό και στα υφιστάμενα προβλήματα : Καταπάτηση δημόσιας δασικής γης, αυθαίρετη δόμηση, ύπαρξη παράνομων εγκαταστάσεων σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων, παράνομη επέκταση νεκροταφείων και πιέσεις για την δημιουργία νέων, διάνοιξη νέων δρόμων, Κέντρο Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ) στα σύνορα Ηλιουπολης- Αργυπούπολης κ.ά. Τι προτίθεται να κάνει γι’ αυτά;»

Αυτή ήταν η ανακοίνωση της επιτροπής πολιτών, μια ημέρα πριν την εκδήλωση. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει και νέα, σε πιο αυστηρό ύφος, καθώς πηγές μεταφέρουν στο ilioupolinews.gr προβληματισμό και δυσαρέσκεια από τις εξαγγελίες και τα σχέδια για τον Υμηττό.

Bρείτε μας στο Facebook

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αθλητικά

Αθλητικά2 εβδομάδες πριν

Nτέρμπι Κορυφής Για Τον ΓΣΗ Την Κυριακή 9/2 – Κόντρα Στον ΠΑΟ Ρουφ

Κάλεσμα στον κόσμο για να παρακολουθήσει το κρίσιμο ντέρμπι κορυφής απέναντι στον ΠΑΟ Ρουφ απευθύνει η διοίκηση του ποδοσφαιρικού ΓΣΗ....

Αθλητικά4 εβδομάδες πριν

Δεκτή Η Ένσταση Του ΓΣΗ Κατά Του ΠΑΟ Ρουφ – «Φωτιά» Στο Πρωτάθλημα Της Α’ ΕΠΣΑ

Δεκτή έκανε η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣ Αθηνών την ένσταση του ΓΣΗ Ηλιούπολης κατά του ΠΑΟ Ρουφ. Η πειθαρχική επιτροπή...

Αθλητικά4 εβδομάδες πριν

Ένσταση Κατά Του ΠΑΟ Ρουφ Κατέθεσε Ο ΓΣΗ – Νέα Τροπή Στο Πρωτάθλημα Σε Περίπτωση Καταδίκης

Ενσταση για τη αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟ Ρουφ Μάριου Μπιτσάνη κατέθεσε πριν λίγη ώρα ο ποδοσφαιρικός ΓΣΗ, δίνοντας...

Αθλητικά1 μήνα πριν

Επιστροφή Στα Γήπεδα Για Τον “Θρύλο” Του ΓΣΗ Τάσο Ρουσάκη – Εντός Αποστολής Κόντρα Στη Διάνα

Επιστροφή στη δεκαοκτάδα του ΓΣΗ μετά από έναν πολύμηνο τραυματισμό για τον θρύλο του ποδοσφαιρικού ΓΣΗ Τάσο Ρουσάκη. Ο γνωστός...

Αθλητικά2 μήνες πριν

Θανάσης Μπίρλης: «Είναι Χαρά Μου Να Στηρίζω Τον ΓΣΗ, Εξαιρετική Η Φετινή Πορεία»

Επίσημη επίσκεψη των ποδοσφαιριστών του ΓΣΗ στο κατάστημα του μεγάλου χορηγού της ομάδας.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ