Facebook Pixel

Δημοτικα

Σεφτελής: «Υποκριτής Ο Αραμπατζής, Δεν Ψήφισε Την Αναστήλωση Του Αγίου Γεωργίου»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Σεφτελής: «Υποκριτής Ο Αραμπατζής, Δεν Ψήφισε Την Αναστήλωση Του Αγίου Γεωργίου»

Βολές προς τον επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη Που Θέλω» εξαπέλυσε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης Κώστας Σεφτελής, με αφορμή την ανακοίνωση για το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

Πριν λίγες μέρες, ο κ. Αραμπατζής με ανακοίνωση του ζητούσε την επαναλειτουργία του ναού, ρίχνοντας το «μπαλάκι» των ευθυνών στον Δήμο. Ωστόσο, ο κ. Σεφτελής, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το ilioupolinews.gr χαρακτηρίζει τη στάση του κ. Αραμπατζή «τραγική και υποκριτική», καθώς όπως επισημαίνει η παράταξη το δεν υπερψήφισε την χρηματοδότηση που εισηγήθηκε ο Δήμαρχος για την συντήρηση του ναού πριν 2 μήνες.

Σύμφωνα με τον κ. Σεφτελή, ο Δήμος και η τεχνική υπηρεσία βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία εδώ και δύο χρόνια με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και συγκεκριμένα με το Τμήμα Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, έχοντας συμφωνήσει να χρηματοδοτηθούν εργασίες ύψους 12.000 ευρώ για τη στερέωση και αποκατάσταση του Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου. Μάλιστα, οπως επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δήμος και εφορία αρχαιοτήτων έχουν ήδη προχωρήσει σε καθαίρεση μιας αυθαίρετη κατασκευής που εφαπτόταν εδώ και πολλά χρόνια του παρεκκλησίου.

arampatzis ekklisia agiou georgio Σεφτελής: «Υποκριτής Ο Αραμπατζής, Δεν Ψήφισε Την Αναστήλωση Του Αγίου Γεωργίου»

Όπως φαίνεται και στην απόφαση 77/2022 της oικονομικής επιτροπής, η παράταξη του κ. Αραμπατζή δεν ψήφισε την χρηματοδότηση που πρότεινε η δημοτική αρχή για την αναστήλωση της εκκλησίας, με τον κ. Σεφτελή να αναφέρει πως «ο κ. Αραμπατζής παροτρύνει τη Διοίκηση του Δήμου να πράξει αυτά που ήδη έχει υλοποιήσει, ενώ ο ίδιος αρνείται να ψηφίσει αυτά που δημόσια εμφανίζεται να διεκδικεί».

Όπως μάλιστα επισημαίνει σε δηλώσεις του στο ilioupolinews.gr, «το επόμενο διάστημα θα υπογράψουμε Προγραμματική Σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού και την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων ώστε να προχωρήσουν οι υπόλοιπες διαδικασίες». 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ