Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Καμία Απάντηση Από Τον Δήμο Ηλιούπολης Για Το Ατύχημα Στο “Γκαράζ” – Οι Αντιδράσεις Των Παρατάξεων

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Καμία Απάντηση Από Τον Δήμο Ηλιούπολης Για Το Ατύχημα Στο “Γκαράζ” – Οι Αντιδράσεις Των Παρατάξεων

Καμία αντίδραση δεν έχει υπάρξει 72 ώρες μετά το ατύχημα με την πτώση γερανογέφυρας στο γκαράζ του Δήμου Ηλιούπολης από την Δημοτική αρχή.

Το πρωί της Πέμπτης 21/3/2019, η γερανογέφυρα που βρίσκεται στο συνεργείο αυτοκινήτων του δήμου Ηλιούπολης (γνωστό και ως “γκαράζ”) κατέρρευσε, προκαλώντας υλικές ζημιές σε οχήματα του Δήμου, ενώ από τύχη δεν τραυματίστηκε κανένας από τους εργαζόμενους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο. Το ζήτημα έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις, όταν ο πρώην τεχνικός ασφαλείας του Δήμου, με σχόλιο του στο Facebook ανέφερε πως οι έλεγχοι συντήρησης στον μηχανολογικό εξοπλισμό στο “Γκαράζ” είναι πλημμελείς και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για νέα ατυχήματα.

Οι Αντιδράσεις Των Παρατάξεων

Πρώτη αντίδραση υπήρξε από τη λαϊκή συσπείρωση Ηλιούπολης, η οποία με μια αιχμηρή ανακοίνωση κατά της δημοτικής αρχής και των αρμοδίων, ζήτησε την διενέργεια ΕΔΕ, θεωρόντας την ως “τον μόνο δρόμο ώστε με ασφάλεια και ψυχραιμία να αποτυπωθούν τα γεγονότα και οι παραλήψεις που έφεραν το σημερινό σοβαρότατο γεγονός στο Γκαράζ του Δήμου”. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την ανακοίνωση της λαϊκής συσπείρωσης.

Την επόμενη του ατυχήματος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης με την παράταξη “Ηλιούπολη, Πάμε Μπροστά” Τάσος Ευσταθίου επισκέφθηκε μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Μιχάλη Κουρή το σημείο του ατυχήματος, συνομιλώντας με τους εργαζόμενους και με τον αρμόδιο διευθυντή, ενώ λίγη ώρα μετά η παράταξη του Τάσου Ευσταθίου εξέδωσε με τη σειρά της ανακοίνωση, στην οποία ζητούνται εξηγήσεις για το περιστατικό, ενώ ο ίδιος ο κ. Ευσταθίου υπό την επαγγελματική ιδιότητα του μηχανικού δήλωσε πως είναι πρόθυμος να βοηθήσει σε τεχνικό επίπεδο ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η κατάσταση, προκειμένου “να μην φτάσουμε να επαναληφθεί ένα τέτοιο φαινόμενο και θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα”.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η παράταξη “ΗΛΙΟΥΠόλις, Ανθρώπινη Πόλη“, η οποία άσκησε δριμεία κριτική για την συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού, ζητώντας εξηγήσεις, ενώ επανέλαβε το πάγιο αίτημα πλήρους καταγραφής όλων των ημερομηνιών απόκτησης και συντήρησης των μηχανημάτων του Δήμου.

Σφοδρή ήταν η κριτική και από την παράταξη “ΗλιουπΌλοι Μαζί” του πρώην αντιδημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη, σχολιάζοντας σκωπτικά την σιωπή της δημοτικής αρχής και ζητώντας άμεσα εξηγήσεις από τον αρμόδιο διευθυντή κ. Σχίζα αλλά και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μαρίνο Μπασούρη. Χαρακτηριστική ήταν η αποστοφή του δελτίου τύπου που εξέδωσε η παράταξη:  “η δημοτική αρχή σιωπά, σαν να μην έγινε τίποτα!!!”.

Τον αινιγματικό τίτλο “Όταν πετούν οι γερανοί” είχε η ανακοίνωση των “Συνεργών Με Την Ηλιούπολη”, η οποία κατακρίνει τη σιωπή του Δημάρχου για το συμβάν αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Από προχθές περιμένουμε ένα Δελτίο Τύπου, μια ανακοίνωση, μια φωτογραφία του Δημάρχου στον τόπο του ατυχήματος. Μάταια περιμένουμε. Ο δήμαρχος της πόλης ασχολείται μόνο με την προεκλογική εκστρατεία του και δεν δίνει δεκάρα για ένα ατύχημα που θα μπορούσε να έχει συνέπειες και σε ανθρώπινες ζωές”.

Τέλος, η παράταξη “Η Πόλη Που Θέλω” Του Γαβριήλ Αραμπατζή, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής, αναφέρει πως
“Η παράταξη μας θεωρεί πρωτεύουσας σημασίας το ζήτημα της ασφάλειας των εργαζομένων και για αυτό ζητάει από τους αρμόδιους να τοποθετηθούν σχετικά. Αναλυτικά στοιχεία πρέπει να δοθούν σχετικά με τις εργασίες συντήρησης σε όλο τον μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου και ειδικότερα σχετικά με τη μελέτη τοποθέτησης της γερανογέφυρας, ενώ θεωρούμε ότι επιβάλλεται ο άμεσος επανέλεγχος όλων των εγκαταστάσεων. Η ασφαλής εργασία είναι δικαίωμα όλων.”

Σωματείο Εργαζομένων: “Η Υπομονή Μας Στέρεψε!”

Σε έντονο ύφος κυμάνθηκε και η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων. To σοβαρό σημερινό ατύχημα επιβάλλει τον έλεγχο όλων των εγκαταστάσεων στο Γκαράζ καθώς και των υπολοίπων χώρων εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι να δουλεύουν σε συνθήκες ασφάλειας”, αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ γίνεται για άλλη μια φορά έκκληση προς τη δημοτική αρχή ώστε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η υγιεινή και η ασφάλεια των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση από την πλευρά του Δήμου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες όλες οι παρατάξεις πρόκειται να ζητήσουν εξηγήσεις για το θέμα στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο της 28ης Μαρτίου.

 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Καμία Απάντηση Από Τον Δήμο Ηλιούπολης Για Το Ατύχημα Στο “Γκαράζ” – Οι Αντιδράσεις Των Παρατάξεων
  1. Ο/Η Κωστας λέει:

    Μια ζωη ….ελεγχει το γκαρζα…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ