Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Πυρά Δριμυλή Κατά Στασινόπουλου: «Είναι Μισθοφόρος Και Υποταγμένος Στη Διοίκηση»

Δημοσίευση με βαρείς χαρακτηρισμούς από τον πρώην στενό συνεργάτη του νυν αντιδημάρχου Ηλιούπολης.

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Πυρά Δριμυλή Κατά Στασινόπουλου: «Είναι Μισθοφόρος Και Υποταγμένος Στη Διοίκηση»

Βολές «κατά ριπάς» εκτόξευσε ο πρώην πρόεδρος των “Συνεργών Με Την Ηλιούπολη” Παναγιώτης Δριμυλής για τον άλλοτε στενό του συνεργάτη και νυν αντιδήμαρχο Αποστόλη Στασινόπουλο.

Ο πρώην πρόεδρος των «Συνεργών Με Την Ηλιούπολη», με αφορμή την υπόθεση του διαδημοτικού κοιμητηρίου και του ΚΥΤ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον επικεφαλής των «Συνεργών» κατηγορώντας τον για «μισθοφορία» και «αναξιοπιστία».

«Ο επικεφαλής  (των Συνεργών)  μπορεί πλέον άνετα να θεωρείται ως μισθοφόρος της διοίκησης και ο λαγός της στην Προοδευτική Συμμαχία. Η υποταγή του Στασινοπουλου στη διοίκηση, εμπεριέχει το πολιτικό σκεπτικό της οποιας απόφασης του, ότι θα επιβιώσει με όποιον τρόπο μπορεί», αναφέρει σε δημοσίευση του ο Παναγιώτης Δριμυλής και συμπληρώνει: «Ο επικεφαλής της παράταξης έχει πλέον αυτοχρισθει ως persona non grata, στους χώρους καταγωγής του, στους κινηματικους χώρους της πόλης, η υπογραφή δε των Συνεργων είναι συνονυμη με την αφερεγγυοτητα. Κοντεύει να γίνει παροιμία στην πόλη, η αλλαγή της πολιτικής τους γραμμής για τον Υμηττό και την νομιμότητα, με διαφορά λίγων μέτρων, δηλαδή προφήτης Ηλίας και νεκροταφείο.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Στις 28 Μαΐου είχε αποφασιστεί, έπειτα από μεγάλη και μαζική συνέλευση που έγινε λίγες μέρες πριν στο τέρμα του 206, οι κάτοικοι που αντιστεκονται στη σχεδιαζομενη επέκταση και εκμετάλλευση του Υμηττού, να πραγματοποιησουν πορεία και να παρέμβουν στο δημ. συμβούλιο. Αν και υπό βροχή η πορεία έγινε και κάτοικοι πήραν το λόγο. Σε ανακοίνωση της η Επιτροπή για τον Υμηττό, αφού περιγράφει τους λόγους παρέμβασης της, θα αναφέρει ότι αν και το θέμα νεκροταφείο δεν μπήκε τελικά σε ψηφοφορία, δεν πρέπει να δημιουργείται εφησυχασμός.

Η εξέλιξη του δημ συμβουλίου έρχεται να επικυρώσει αυτό ακριβώς. Κανένας εφησυχασμος δεν χωράει καθώς υποθετικά μαζί με την ακύρωση της ψηφοφορίας, έγινε η έναρξη για διάλογο μεταξύ κάποιων παρατάξεων με τη διοικούσα αρχή, ώστε να διερευνηθεί περαιτέρω, τόσο το θέμα του νεκροταφειου όσο και του ΚΥΤ.

Ας δούμε λίγο τις θέσεις των παρατάξεων.

Αυθαίρετα αλλά για λόγους οικονομίας, θα ομαδοποιησω τις τρεις παρατάξεις που λένε σθεναρά όχι. Είναι η Λαϊκή Συσπείρωση, η Μαχομενη Ηλιούπολη και η Αριστερή Πρωτοβουλία. Μια στάση αναμενόμενη από τις τρεις παρατάξεις, με παγιωμένες θέσεις εδώ και καιρό για αυτά τα θέματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα πρωταγωνιστησει στην αποκάλυψη των συνομιλιών Χατζηδάκη-Κονδύλη, καθώς θα βάλει ευθαρσώς το ζήτημα του ΚΥΤ αλλά και του ΣΜΑ και του γκαράζ. Ας κρατήσουμε για μελλοντική χρήση την επισήμανση της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι η παραμονή του ΣΜΑ και του γκαράζ στο χώρο που βρίσκονται σήμερα, μπορεί να λειτουργήσει ως πολιορκιτικος κριός για ιδιωτικοποιηση της καθαριότητας.
Όλες οι παρατάξεις θα πουν ομόφωνα όχι στην επέκταση του ΚΥΤ.

Η Μαχομενη Ηλιούπολη στο ίδιο περίπου μήκος κύματος, θα συμμετέχει τόσο στη συνέλευση των κατοίκων όσο και στην Επιτροπή για τον Υμηττό.

Σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή κρατάει η μία από τις δημοτικές παρατάξεις που πρόσκεινται στη ΝΔ, “Η πόλη που θέλω”. Δεν πρόκειται για καθαρή ιδεολογική θέση αλλά είναι πιο πολύ στα πλαίσια μιας στρατηγικής της έντασης, που ακολουθεί η παράταξη αυτή από την πρώτη μέρα έναρξης της θητείας αυτής της διοίκησης. Μελλοντικά μπορεί να δούμε από ελαφρές έως μεγάλες αποκλίσεις από τη θέση αυτή, αναλόγως πως θα κινούνται οι υπόλοιπες παρατάξεις και η διοίκηση.
Η παράταξη Ηλιούπολη πάμε μπροστά, η άλλη παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ, ενώ θα δηλώσει ότι είναι εναντίον του διαδημοτικου νεκροταφειου, εντούτοις θα δηλώσει ανοιχτή στο διάλογο.
Οι δύο παρατάξεις της ΝΔ με δυσκολία ανταποκρινονται στο όχι στο νεκροταφείο. Οι ψηφοφόροι τους βάζουν ψηλά τον πήχη σε θέματα που έχουν σχέση με την εκκλησία. Είναι πιθανό να τους ασκηθούν πιέσεις τόσο από ψηφοφόρους όσο από κοντινούς τους εκκλησιαστικους κύκλους.

Η παράταξη Πρώτα η Ηλιούπολη “έσπασε” όπως ήταν αναμενόμενο πρώτη. Άλλοι δύο δημ σύμβουλοι της παράταξης θα δηλώσουν υπέρ του διαδημοτικου κοιμητηριου, ενώ η πρόταση της παράταξης είναι υπέρ σε δημοτικό κοιμητήριο, δηλαδή να φύγει ο Άλιμος από τη μέση. Η παράταξη αυτή είναι η κύρια δεξαμενή άντλησης δημ συμβούλων, που αποχωρούν από την παράταξη τους και προχωρούν στην παράταξη που διοικεί. Ο δήμαρχος Χατζηδάκης επενδύει πολλά στην πρώην παράταξη του, καθώς υπήρξε εγκλειση στους πρώην συντρόφους του, ότι το θέμα νεκροταφείο στο ΚΥΤ, το άνοιξε ο πρώην δήμαρχος Βαλασοπουλος, άρα είναι καθήκον τους να το υποστηρίξουν. Είναι βέβαια και μια έμμεση παραδοχή ότι μπορεί να άλλαξε ο δήμαρχος, οι πολιτικές επιλογές όμως είναι ίδιες. Το μέλλον της παράταξης αυτής είναι αβέβαιο. Ενώ είναι η πρώτη παράταξη σε αριθμό δημ συμβούλων, έχει σοβαρό πρόβλημα ηγεσίας και στρατηγικής στοχευσης. Σε ένα μόλις χρόνο, έχει χάσει τρεις δημ συμβούλους και είναι εμφανές ότι κι άλλοι λοξοκοιτανε προς την παράταξη του δημάρχου Χατζηδάκη.

Η παράταξη που προσκειται στον ΣΎΡΙΖΑ Ηλιου-πολις ανθρώπινη πόλη έχει επίσης προβληματα ηγεσίας και στρατηγικής στοχευσης. Έχει κι άλλους μπελάδες όμως. Μπορεί να δηλώνει όχι για το νεκροταφείο, όμως τόσο στο εσωτερικό της παράταξης όσο και στον ΣΎΡΙΖΑ δεν φαίνεται να το συμμεριζονται όλοι αυτό. Ο ριζοσπαστικος ΣΎΡΙΖΑ δεν είναι ριζοσπαστικος όσο θέλει να λέει. Ένα αμαγαλμα νεοσυντηριτισμου, παλαιοκομμουνισμου, αλλά και ελλείψεις πολιτικής συγκρότησης και ταυτότητας ταλανιζουν το κόμμα αυτό, με αποτέλεσμα κάθε συνάντηση πέραν των δύο ατόμων ταυτόχρονα να παίρνει και τα χαρακτηριστικά πολιτικής φραξιας. Χωρίς να έχει σχέση με εκκλησιαστικους κύκλους, ο νεοσυντηριτισμος πολλών μελών του, είναι πιθανό στο μέλλον να φέρει αναταράξεις στην παράταξη για το νεκροταφείο και τον Υμηττό.

Υπάρχει ένας επιπλέον λόγος που δημιουργεί σύννεφα στη στάση του ΣΎΡΙΖΑ και αυτός λέγεται Προοδευτική Συμμαχία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ανοιχτός σε αυτήν χωρίς όμως να θέτει τους όρους και τις προϋποθέσεις. Πολλοί είναι οι άστεγοι πολιτικά, που καλοβλεπουν το άνοιγμα αυτό, μιας και στέγη θα τους δοθεί αλλά και ένα μεγάλο κοινό ψηφοφόρων προς λεηλασία.

Σημειωτέον ότι από την άλλη υπάρχουν μέλη και της παράταξης και του κόμματος, που έχουν πρωτοστατησει στην οργάνωση, στις συνελεύσεις, τις κινητοποιήσεις, στον λόγο που βγαίνει και για τον προφήτη Ηλία και για το νεκροταφείο.
Οι Συνεργοί με την Ηλιούπολη είναι η μόνη παράταξη, που δήλωσε δια του επικεφαλής, ναι σε διαδημοτικο νεκροταφείο. Ο επικεφαλής της μπορεί πλέον άνετα να θεωρηται ως μισθοφορος της διοίκησης και ο λαγός της στην Προοδευτική Συμμαχία. Η υποταγή του Στασινοπουλου στη διοίκηση, εμπεριέχει το πολιτικό σκεπτικό της οποιας απόφασης του, ότι θα επιβιώσει με όποιον τρόπο μπορεί.

Οι Συνεργοί,θυμίζουν αυτή τη στιγμή αγνούς ελληνες πατριώτες της αντίστασης, που έχουν επιβιβαστεί από τον επικεφαλη τους, σε τρένο της γραμμής Αθήνα – Ματχαουζεν, Νταχάου, οι ίδιοι νομίζουν ότι πηγαίνουν στη Χαβάη για μπάνιο και έχουν πάρει μαζί τους μαγιό και αντηλιακό.

Σαν παράταξη είναι παντελώς άγνωστο τι κάνουν ή τι λένε για το νεκροταφείο. Αν και όλος ο πολιτικός χώρος της πόλης, ανεξαρτήτου τοποθετήσεως, περίμενε μια ανακοίνωση των Συνεργων, είναι η μόνη παράταξη που δήλωσε θετική για το νεκροταφείο και ταυτόχρονα η μόνη παράταξη που δεν έβγαλε μια γραπτή ανακοίνωση γι αυτό.

Ο επικεφαλής της παράταξης έχει πλέον αυτοχρισθει ως persona non grata, στους χώρους καταγωγής του, στους κινηματικους χώρους της πόλης, η υπογραφή δε των Συνεργων είναι συνονυμη με την αφερεγγυοτητα. Κοντεύει να γίνει παροιμία στην πόλη, η αλλαγή της πολιτικής τους γραμμής για τον Υμηττό και την νομιμότητα, με διαφορά λίγων μέτρων, δηλαδή προφήτης Ηλίας και νεκροταφείο.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση τους, έπειτα από μεγάλη αποχή, επιχειρούν να πουλήσουν φτηνό αντικυβερνητισμο με το κιλό, μήπως και διασωθουν κάπως. Η φράση που ξεκινάει η τελευταία ανακοίνωση τους “Με μια μικρή καθυστέρηση” μοίρασε πολλά εγκεφαλικά, μιας και όλοι νόμισαν πως επιτέλους θα πάρουν θέση για το νεκροταφείο και τον Υμηττό.

Ο Στασινοπουλος είναι υπολογος σε γνωστούς, φίλους, στην ιστορική διαδρομή κάποιων πραγμάτων, αλλά κύριος είναι υπολογος σε περίπου 1000 ψηφοφόρους που εξαπάτησε παρουσιαζοντας άλλη ατζέντα από αυτή που έχει σήμερα.
Μια πρόσφατη σημαντική είδηση είναι η συνάντηση του δημάρχου Χατζηδάκη με τους δημάρχους Αλίμου, Αγ Δημητρίου και Γλυφάδας με ατζέντα τις επιπτώσεις της επένδυσης στο Ελληνικό επικυρώνει αυτά που έγραψα στο τρίτο μέρος αυτού του κειμένου για τις συμμαχίες των δημάρχων αλλά και την κόντρα με τον Κωσταντατο. Θετικό να βρίσκονται οι δήμαρχοι για αυτό το θέμα αλλά μάλλον το θυμήθηκαν λίγο αργά.

Το παρόν κείμενο γράφτηκε ώστε να δώσει αφορμή για περαιτέρω συζήτηση στο εσωτερικό των παρατάξεων και ομάδων της πόλης, από κάποιον που δεν ανήκει κάπου. Είναι μια προσπάθεια να δείξει ότι οι κάτοικοι μιας πόλης μπορούν να συμμετέχουν στα κοινά της περιοχής τους. Δεν θα κρίνω εγώ αν τα κατάφερα. Ευχαριστώ όσους το διάβασαν και συγνώμη αν κούρασα.

 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πυρά Δριμυλή Κατά Στασινόπουλου: «Είναι Μισθοφόρος Και Υποταγμένος Στη Διοίκηση»
  1. Ο/Η Γιώργος Γερανίστας λέει:

    Κάποιος να μπαλώσει τα σύννεφα παιδιά, πέφτει κόσμος!!!
    Είναι αδύνατον να συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα …οπορτουνισμού???
    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ!!!
    Πρώτη φορά… (ξανα)συμβαίνουν τέτοιες κωλοτούμπες στις παρατάξεις του δήμου Ηλιούπολης!!!
    Στην καθομιλουμένη αυτό λέγεται “Αλλαξοκ…α” ή κάνω λάθος???
    Άξιος ο μισθός του.
    Φαντάζομαι ότι όσοι τον ψήφισαν θα νιώθουν πολύ περήφανοι για την επιλογή τους!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ