Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ψηφίστηκε Ο Προϋπολογισμός Του 2021 Στην Ηλιούπολη

Mε μόλις 14 θετικές ψήφους.

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ψηφίστηκε Ο Προϋπολογισμός Του 2021 Στην Ηλιούπολη

Με μόλις 14 ψήφους υπερ επί 37 παρόντων εγκρίθηκε ο νέος προϋπολογισμός του Δήμου Ηλιούπολης για το 2021.

Παρά την μειοψηφία, ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε χάρη στις ευεργετικές διατάξεις περί κυβερνησιμότητας που εισήγαγε στο σύστημα της απλής αναλογικής η κυβέρνηση της ΝΔ μετά την εκλογή της το καλοκαίρι του 2019. Η συζήτηση εξελίχθηκε ομαλα, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι μικροεντάσεις, με αρκετές παρατάξεις και μεμονωμένους δημοτικούς συμβούλους να καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις προς τη δημοτική αρχή.

Πως Ψήφισαν Οι Παρατάξεις

Λευκό ψήφισαν οι παρατάξεις «Πρώτα Η Ηλιούπολη», «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» και «ΗΛΙΟΥ-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη», ενώ κατά οι παρατάξεις «Η Πόλη Που Θέλω», «Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης» και «Αριστερή Πρωτοβουλία». Τέλος, πέραν της παράταξης της διοίκησης (Ηλιούπολοι Μαζί) και των συνεργαζόμενων «Συνεργών» όλοι οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπερ, πλην του Φώτη Χρυσουλάκη που ψήφισε «κατά». Υπενθυμίζεται πως από τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους οι Φώτης Χρυσουλάκης και Ηλίας Πανταζόπουλος είναι οι μόνοι που δεν έχουν προσχωρήσει στη διοίκηση, αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης.

Πιο συγκεκριμένα, οι ψήφοι κατανεμήθηκαν ως εξής:

Υπέρ: Αντζινάς, Σεφτελής, Πούλος, Βιδάλης, Γεωργάκης, Χωματά, Κόκλας, Στασινόπουλος, Γιαννόπουλος, Πανταζόπουλος, Σκλαβενίτη, Καλούδης, Γιαννόπουλος, Αγγελή

Κατά: Αραμπατζής, Αθανασίου, Τσατσούλη, Κούλια, Χιωτέλης, Στυλιάρας, Σόφης, Χρυσουλάκης

Λευκό: Ψυρρόπουλος, Μπασούρης, Καλαρρύτης, Παπαδόπουλος, Κορμά, Γρηγορέας, Ευσταθίου, Τσουκαλάς, Κουρής, Ταμβάκος, Κοκοτίνης, Ασβεστάς, Κονδύλης

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ψηφίστηκε Ο Προϋπολογισμός Του 2021 Στην Ηλιούπολη
  1. Ο/Η Yannis T λέει:

    Το άρθρο έχει μια ανακρίβεια. Ο νόμος 4555/2018 στο άρθρο 189 παρ. 9 λέει:
    “… Η πρόταση που συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών του δημοτικού συμβουλίου συνιστά και την εγκεκριμένη εγγραφή πίστωσης του προς ψήφιση προϋπολογισμού…”
    Αν δεν κάνω το 2018 είχαμε κυβέρνηση Σύριζα. Ενδεικτικά ο πρώτος που υπογράφει το νόμο είναι:
    Αντιπρόεδρος της
    Κυβέρνησης και Υπουργός
    Οικονομίας και Ανάπτυξης
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ