Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Πρωτοβουλία «Είμαι Εδώ»: «Ο Δήμος Ηλιούπολης Απαξιώνει Το Έργο Μας»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Πρωτοβουλία «Είμαι Εδώ»: «Ο Δήμος Ηλιούπολης Απαξιώνει Το Έργο Μας»

Την έντονη δυσαρέσκεια της για τη στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στις δράσεις της προστασίας των γυναικών εκφράζει το συντοντιστικό της πρωτοβουλίας «Είμαι Εδώ» με επιστολή που απέστειλε στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των μελών της αξιέπαινης αυτής προσπάθειας, παρά το γεγονός πως ο Δήμαρχος είχε λάβει επιστολή στις 24/1 δεν απάντησε ποτέ, με τις Ηλιουπολίτισσες που δημιούργησαν την πρωτοβουλία να κάνουν λόγο για «εκκωφαντική σιωπή και απαξίωση του έργου και των προσπαθειών» τους. Με αυτόν τον τρόπο, το «Είμαι Εδώ» ζητά την βοήθεια της αντιπολίτευσης για την εξάλλειψη της έμφυλης βίας και τη στήριξη των γυναικών στην πόλη, ενημερώνοντας τις παρατάξεις για τις άκαρπες προσπάθειες επικοινωνίας με τη δημοτική αρχή.

Η επιστολή που είχε σταλεί στον Δήμαρχο τον Ιανουάριο του 2022 θέτει μια σειρά από σημαντικά ερωτήματα για τη στάση του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής, επικαλούμενο μάλιστα την πρόσφατη υπόθεση με τα γυρίσματα της τηλεοπτικής εκπομπής «Βachelor» για την οποία οι ιθύνοντες είχαν δηλώσει πως «ο Δήμος εξαπατήθηκε» και με τον Δήμαρχο να δηλώνει στο δημοτικό συμβούλιο πως θα υπάρξουν νομικές ενέργειες από μεριάς του Δήμου.

«Με αίσθημα ευθύνης και παράλληλα τη βεβαιότητα πως οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφική, στραφήκαμε αναγκαστικά σε φορείς εκτός Ηλιούπολης. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και θετική. Ωστόσο, στο εύλογο ερώτημά τους «γιατί δεν απευθυνθήκατε στον δήμο σας;» δεν είχαμε απάντηση», αναφέρουν επίσης οι 7 γυναίκες του συντονιστικού.

Στο «στόχαστρο» μπαίνει επίσης και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Πούλος, ο οποίος σύμφωνα με την επιστολή πραγματοποίησε «λεκτική επίθεση» στην εκδήλωση έναρξης της πρωτοβουλίας «Είμαι Εδώ», με το συντονιστικό της πρωτοβουλίας να ρωτά τον Δήμαρχο έαν συμφωνεί με τη στάση του αντιδημάρχου του και εάν αποδέχεται με τους όρους «γυναικοκτονία», «γυναικεία κακοποίηση» και «έμφυλη βία».

«Κύριε Χατζηδάκη, απευθυνόμαστε σε εσάς με την ελπίδα να λάβουμε απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, αλλά και για να σας ενημερώσουμε και επίσημα για τις προσπάθειές μας. Ευελπιστούμε πως σύντομα θα έχουμε την απάντησή σας», καταλήγει η επιστολή που είχε στείλει η πρωτοβουλία στον Δήμαρχο.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ