Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Πρώτο Κουδούνι Με Αυστηρά Μέτρα Στα Σχολεία Της Ηλιούπολης

Ξεκίνημα μιας πρωτόγνωρης σχολικής χρονιάς, με μάσκες για όλους.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Πρώτο Κουδούνι Με Αυστηρά Μέτρα Στα Σχολεία Της Ηλιούπολης

Η νέα σχολική χρονιά είναι γεγονός και οι μαθητές των σχολείων της Ηλιούπολης βρέθηκαν στον καθιερωμένο αγιασμό.

Η φετινή έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, εν μέσω του νέου κύματος της πανδημίας. Οι μαθητές, αμέσως μετά τον αγιασμό, που έλαβε χώρα με αποστάσεις ασφαλείας, έλαβαν τις μάσκες τους και τα ατομικά παγούρια που διατέθηκαν από την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Παιδείας, αντίστοιχα, ενώ ενημερώθηκαν ανά τμήμα για τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται.

Κουδούνι Χωρίς Γονείς Και Αιρετούς

Για πρώτη φορά ο αγιασμός στα σχολεία της πόλης έγινε χωρίς την παρουσία αιρετών, αφού το υγειονομικό πρωτόκολλο επέβαλε την αποφυγή συνωστισμού. Αισθητή ήταν και η απουσία των γονέων, στους οποίους δεν επιτρεπόταν η είσοδος στον προαύλιο σχολικό χώρο. Από τους αιρετούς της πόλης, ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης παρευρέθηκε στον αγιασμό του 5ου δημοτικού σχολείου Ηλιούπολης, όπου ευχήθηκε στους μαθητές καλή σχολική χρονιά και τους παρότρυνε να χρησιμοποιούν τις μάσκες τους.

Δήμος Ηλιούπολης: “Όλα Είναι Έτοιμα”

Την απόλυτη ετοιμότητα των σχολικών μονάδων σε όλα τα επίπεδα τονίζει ο Δήμος Ηλιούπολης. Χθες, Κυριακή 13/9 υπήρξαν πυρετώδεις προετοιμασίες από το προσωπικό του δήμου και τους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι ετοίμαζαν τις τελευταίες λεπτομέρειες, λίγες ώρες πριν το άνοιγμα. Είχαν προηγηθεί εκτεταμένοι καθαρισμοί στα σχολικά συγκροτήματα ενώ οι αρμόδιες σχολικές επιτροπές είχαν φροντίσει για την επάρκεια υγειονομικού υλικού σε όλα τα σχολεία. Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής οι μάσκες είχαν διανεμηθεί σε όλα τα σχολεία της πόλης. Τέλος, έχουν ήδη αναλάβει καθήκοντα οι νέες συμβασιούχες καθαρίστριες, οι οποίες θα μεριμνούν διαρκώς για την απολύμανση και τον καθαρισμό των σχολικών χώρων.

Προχειρότητα Στο Ζήτημα Των Μασκών

Πολλά και έντονα ήταν τα παράπονα γονέων και μαθητών για το μέγεθος των μασκών που μοιράστηκαν, καθώς στην πλειονότητα των περιπτώσεων ήταν υπερμεγέθεις και αδυνατούσαν να προστατεύοσουν τα παιδιά, ιδιαίτερα μικρότερων ηλικιών. Μάλιστα ο Δήμαρχος δημόσια παρέμβαση του ανέφερε πως «Έστω και με την καθυστέρηση παράδοσης της πρώτης παρτίδας μασκών από την ΚΕΔΕ και παρά το ότι είναι εμφανές πως οι μάσκες είναι προϊόν βιασύνης και προχειρότητας, αιρετοί και υπάλληλοι του Δήμου Ηλιούπολης έκαναν ότι έπρεπε για την προστασία παιδιών και εκπαιδευτικών»

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ