Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Πρώτη Εθελοντική Αναδάσωση Στον Υμηττό Για Το 2022 Την Κυριακή 20/03 Από Τον Δήμο Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Στέλλα Σιδέρη

Πρώτη Εθελοντική Αναδάσωση Στον Υμηττό Για Το 2022 Την Κυριακή 20/03 Από Τον Δήμο Ηλιούπολης

Upd 20/3: Λόγω των καιρικών συνθηκών, η αναδάσωση αναβάλλεται.
_____________________________________________

Εθελοντική αναδάσωση θα πραγματοποιηθεί στον Υμηττό την Κυριακή (20/03), με σημείο συνάντησης το Πυροφυλάκιο Εθελοντών Δασοπροστασίας από τον Δήμο Ηλιούπολης.

Η συγκέντρωση των εθελοντών για την δενδροφύτευση θα γίνει στις 10:00 το πρωί, στο Πυροφυλάκιο Εθελοντών Δασοπροστασίας.

Μαζί με τους πολίτες στην εθελοντική αυτή δράση θα συμμετάσχουν και οι: Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης, η Κυψέλη Εθελοντών του Δήμου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηλιούπολης, το Σύστημα Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, τα Δημοτικά Σχολεία 5ο, 8ο, 17ο και 20ο, τα Γυμνάσια 1ο και 7ο, τα Λύκεια 1ο και 3ο τα Εκπαιδευτήρια Ξένων Γλωσσών Μ. Ανδρουλάκης και το Περιφερειακό Τμήμα Ηλιούπολης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η αναδάσωση πραγματοποιείται με την συνδρομή, την επιστημονική υποστήριξη και επίβλεψη του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) σε συνεργασία με την «We4All», η οποία θα συμβάλλει με την διάνοιξη των λάκκων φύτευσης και την μέριμνα τακτικού ποτίσματος σε ορίζοντα 4 χρόνων, μέχρι να δυναμώσουν τα δένδρα και να μη χρειάζονται υποβοήθηση.

Η έκταση που θα καλύψει η συγκεκριμένη αναδάσωση είναι γύρω στα 4 περίπου στρέμματα που θα καλυφθεί από 500 φυτά και δέντρα που είναι κατάλληλα για το κλίμα και το περιβάλλον του Υμηττού.

Συγκεκριμένα η δενδροφύτευση θα περιλαμβάνει κυπαρίσσια, πικροδάφνες και σπάρτα, με στόχο τη φυσική αναγέννηση του βουνού.

Στόχος του Δήμου Ηλιούπολης είναι να πραγματοποιήσει ανάλογες δράσεις συνολικής έκτασης 20 στρεμμάτων, στις οποίες θα γίνει αφαίρεση και αντικατάσταση φυτών και δένδρων από προηγούμενες φυτεύσεις, που δεν αναπτύχθηκαν και νέες φυτεύσεις δέντρων με στόχο την ενίσχυση της βλάστησης και την αναγέννηση του Υμηττού.

(Φωτογραφία Αρχείου)

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πρώτη Εθελοντική Αναδάσωση Στον Υμηττό Για Το 2022 Την Κυριακή 20/03 Από Τον Δήμο Ηλιούπολης
  1. Ο/Η Read Shut λέει:

    Αναφέρετε “θα γίνει αφαίρεση και αντικατάσταση φυτών και δένδρων από προηγούμενες φυτεύσεις, που δεν αναπτύχθηκαν” Μα δεν αναπτύχθηκαν γιατί έμειναν απότιστα λόγω της αδιαφορίας του ΣΠΑΥ που εμφανίζεται μόνο στην δενδροφύτευση. 1) Πότε μας δεν έχουμε δει υδροφόρα του ΣΠΑΥ στον Υμηττό που περπατάμε συχνά να ποτίζει όπως πρέπει σε τακτά διαστήματα.
    2) Όλα μα όλα ! τα βαρέλια του Υμηττού που υποτίθεται ότι πρέπει να είν’ γεμάτα νερό για έκτακτη ανάγκη πχ φωτιά μικρής εστίας , είν’ γεμάτα σκουπίδια ! λόγω έλλειψης κάδων φυσικά αλλά και πολιτισμού απ’ τους συνδημότες μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ