Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Μαχόμενη Ηλιούπολη: 4 Προτάσεις Για Την Πρόληψη Της Έμφυλης Κακοποίησης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Μαχόμενη Ηλιούπολη: 4 Προτάσεις Για Την Πρόληψη Της Έμφυλης Κακοποίησης

Τέσσερις ουσιώδεις προτάσεις για την πρόληψη φαινομένων κακοποίησης και βίας κατά των γυναικών έδωσε στη δημοσιότητα η δημοτική παράταξη «Μαχόμενη Ηλιούπολη».

Με αφορμή την σοκαριστική καταγγελία της 18χρονης από την Ηλιούπολη για τον βιασμό και την κακοποίηση της από τον πατέρα της και έναν αστυνομικό, η παράταξη του Πέτρου Μανιάτη δημοσίευσε μια εκτενή ανακοίνωση καταδίκης του περιστατικού, καλώντας την τοπική κοινωνία να βρίσκεται σε επαγρύπνηση.

Οι 4 προτάσεις που καταθέτει η Μαχόμενη Ηλιούπολη είναι οι εξής:

  • Να δημιουργηθεί ξενώνας κακοποιημένων γυναικών του Δήμου που θα μπορεί να διασφαλίζει στα θύματα της έμφυλης κακοποίησης ένα ασφαλές μέρος να μείνουν είναι χαρακτηριστικό ότι η συμπολίτισσά μας δεχόταν κακοποίηση όχι μόνο από τον αστυνομικό αλλά και από τον ίδιο της τον πατέρα .
  • Να υπάρχει συμβουλευτικό κέντρο και να επαναλειτουργήσουν με όρους αξιοπρέπειας τα κοινωνικά ιατρεία του Δήμου με μόνιμο προσωπικό που θα μπορεί να παρέχει την ψυχοκοινωνική αλλά και δωρεάν δημοσία νομική στήριξη που απαιτείται σε τέτοιου είδους περιστάσεις αλλά και θα συμβάλλει στην μετέπειτα καθοδήγηση των θυμάτων προκειμένου να καταφέρουν να ορθοποδήσουν.
  • Πληροφοριακά σημεία στην πόλη όπου θα δίνεται πλήρης και ορθή ενημέρωση σε διάφορες γλώσσες σε ποιους φορείς και ποιες δομές μπορούν να απευθυνθούν τα ίδια τα θύματα .
  • Σοβαρή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση στους νέους και νέες της πόλης μας από ειδικούς ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς σε κάθε σχολείο σχετικά με τους κινδύνους και τα φαινόμενα σεξουαλικής και έμφυλης βίας.

«Η αλληλεγγύη μας, η αλληλεγγύη των εργαζομένων και των φεμινιστικών ομάδων ας γίνει παράδειγμα σε όλη την πόλη να σπάσει τα στεγανά της σιωπής και να δώσει σε κάθε επιζώσα την δυνατότητα να ξεφύγει από την κακοποίηση και την βία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ