Facebook Pixel

Παραδημοτικα

«Μηδέν Εις Το Πηλίκον» Για Την Τοπική Οργάνωση ΝΔ Ηλιούπολης

Πολιτική ανυπαρξία και σιγή ασυρμάτου για όλα τα μεγάλα προβλήματα της Ηλιούπολης.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

«Μηδέν Εις Το Πηλίκον» Για Την Τοπική Οργάνωση ΝΔ Ηλιούπολης

Πλήρης ανυπαρξία. Αυτή είναι η φράση που χαρακτηρίζει την πολιτική παρουσία της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στα σημαντικά προβλήματα και ζητήματα της Ηλιούπολης.

Θα υπέθετε κανείς πως η τοπική οργάνωση ενός κόμματος που κυβερνά θα βρισκόταν σε «ανοδική τροχιά», με αυξημένη παρουσία στην πόλη, με άποψη για τα προβλήματα της αλλά και με επιρροή στο τοπικό πολιτικό «παιχνίδι». Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει.

Αντίθετα, βλέποντας την ολοένα αυξανόμενη παρουσία και δράση των οργανώσεων μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλιούπολη, το ilioupolinews αποφάσισε να ψάξει αντίστοιχες δράσεις και πρωτοβουλίες της τοπικής οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος. Κάθε σύγκριση είναι μάταια. Οι δύο οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην πανδημία έχουν οργανωσει πάνω από 10 διαδικτυακές εκδηλώσεις, με την τοπική οργάνωση της ΝΔ μην έχει γράψει ούτε μια λέξη για το ζήτημα.

Εδώ και 4 χρόνια, οι μόνες εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει η τοπική οργάνωση της ΝΔ είναι κάποιες συνεστιάσεις, στις οποίες οι τοπικοί γαλάζιοι «παράγοντες» φωτογραφίζονται με βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ και κάνουν δημόσιες σχέσεις. Για όλα τα μεγάλα ζητήματα της πόλης, επικρατεί «σιγή ιχθύος». Για την ηγεσία της τοπικής ΝΔ φαίνεται πως δεν έχει σημασία ούτε το ζήτημα της καθαριότητας, ούτε το ζήτημα του ΚΥΤ, ούτε το ζήτημα της αστικής σήραγγας Ηλιούπολης, παρά μόνο οι σχέσεις των τοπικών γαλάζιων στελεχών σχέσεων με υπουργούς. Πιο συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις που έχουν διοργανωθεί από τις 3/4/2016, οπότε και εξελέγη ο σημερινός πρόεδρος, είναι οι εξής:

  • 4 συνεστιάσεις για κοπή πίτας
  • 2 συνεστιάσεις για ποτό
  • 2 Δράσεις για συλλογή ρουχισμού και τροφίμων για πληγέντες, κατόπιν εντολής της ΝΔ.
  • 1 πολιτική εκδήλωση με θέμα το μεταναστευτικό σε συνεργασία με τη Β2 ΝΟΔΕ.

Η τελευταία φορά που είδαμε ανακοίνωση από την τοπική ΝΔ δεν ήταν για την επίθεση στα γραφεία της. Ούτε μια λέξη δεν γράφτηκε για αυτό. Αντίθετα, ο πρόεδρος επέλεξε να επιτεθεί στον Δήμαρχο, επειδή ο τελευταίος «τόλμησε» να κατηγορήσει την κυβέρνηση για έλλειψη οργάνωσης.

Δυσαρέσκεια Από Αιρετούς Και Μέλη

Ουκ ολίγοι είναι εκείνοι, μάλιστα, που πλέον εκφράζουν δημόσια δυσαρέσκεια τους για τη στασιμότητα που επικρατεί εδώ και χρόνια στην τοπική οργάνωση, αμφισβητώντας ευθέως τον πρόεδρο και ζητώντας αλλαγή σκυτάλης άμεσα. Στις γκρίνιες μάλιστα προστίθεται και «θεσμική» βαρύτητα, καθώς αρκετοί που πρόσκεινται φιλικά στην ΝΔ κάνουν λόγο για έμμεση στήριξη της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στη δημοτική αρχή, αφού όπως επισημαίνουν «η σιωπή σημαίνει συναίνεση».

Μάλιστα, οι αιρετοί του Δήμου που έχουν διαχρονικά σχέσεις με τη ΝΔ έχουν αρχίσει και παίρνουν αποστάσεις από την τοπική οργάνωση, αφού έχουν καταλάβει πως οι πολίτες δεν ψηφίζουν με κομματικά κριτήρια στις τοπικές εκλογές και πως μόνο «κακό» μπορεί να κάνει στην εικόνα τους η σύνδεση τους με μια τοπική οργάνωση η οποία κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ