Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ξανά Στο Προσκήνιο Το Ζήτημα «Θεομήτωρ» και «6ο Δημοτικό Σχολείο» – Επιστολή Του Γαβριήλ Αραμπατζή

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ξανά Στο Προσκήνιο Το Ζήτημα «Θεομήτωρ» και «6ο Δημοτικό Σχολείο» – Επιστολή Του Γαβριήλ Αραμπατζή

Ξανά στο προσκήνιο έρχεται το ζήτημα της ασφάλειας του 6ου δημοτικού σχολείου Ηλιούπολης, με τον Γαβριήλ Αραμπατζή να ζητάει εξηγήσεις από τη διοίκηση του Δήμου για το κλείσιμο δρόμου δίπλα από το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «Θεομήτωρ».

Αφορμή για την ανάδειξη του ζητήματος, στάθηκε η επικείμενη επικαιροποίηση της απόφασης του 1997, με την οποία η τότε δημοτική αρχή έδινε το δικαίωμα στο γνωστό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της πόλης να κλείνει παράπλευρο δημόσιο δρόμο για λόγους ασφαλείας και ασφαλούς διέλευσης των μαθητών από τα σχολικά οχήματα. Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση (541/1997) το εκπαιδευτήριο θα μπορούσε να κλείνει την οδό Αγίας Λαύρας με απαγορευτικές μόνο αλυσίδες κατά τις σχολικές ώρες. Ο κ. Αραμπατζής με επιστολή που απέστειλε προς τη διοίκηση εκφράζει ερωτηματικά σχετικά με την σωστή εφαρμογή της απόφασης, ενώ ζητάει να προσκομιστεί η πλήρης κυκλοφοριακή μελέτη με βάση την οποία ελήφθη η τότε απόφαση.

Ολόκληρο το αίτημα του κ. Αραμπατζή έχει ως εξής:

image Ξανά Στο Προσκήνιο Το Ζήτημα «Θεομήτωρ» και «6ο Δημοτικό Σχολείο» - Επιστολή Του Γαβριήλ Αραμπατζή

Πως Σχετίζεται Με Την Υπόθεση Το 6ο Δημοτικό

Πριν από 1,5 χρόνο, στην οδό Αστυδάμαντος, που βρίσκεται παραπλεύρως του 6ου δημοτικού σχολείου, ένας οδηγός έχασε τη ζωή του από ένα τραγικό ατύχημα. Έκτοτε, εκπαιδευτικοί και γονείς ζητούν επιτακτικά το δικαίωμα να κλείνει ο εν λόγω δρόμος για την ασφάλεια των μαθητών, όπως ακριβώς γίνεται και στην περίπτωση του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, με τον κ. Αραμπατζή να έχει κάνει λόγο, κατά το παρελθόν, για άνιση μεταχείριση μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού σχολείου και να ζητά την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων της σχολικής κοινότητας.

Μπορείτε να διαβάσετε ένα αναλυτικό ρεπορτάζ για την υπόθεση, εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ