Facebook Pixel

Δημοτικα

Παύλος Λαμπρόπουλος: Ένας Επιστήμονας Της Ιατρικής Στο Πλευρό Του Στάθη Ψυρρόπουλου

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Παύλος Λαμπρόπουλος: Ένας Επιστήμονας Της Ιατρικής Στο Πλευρό Του Στάθη Ψυρρόπουλου

Ο Παύλος Λαμπρόπουλος είναι ένα από τα πιο «δυνατά» βιογραφικά στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Πρώτα Η Ηλιούπολη». Είναι χειρουργός Μαστολόγος σε κορυφαίο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας, ενώ έχει και πλούσια κοινωνική προσφορά τόσο στο αντικείμενο του όσο και στην πόλη.

Στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη» και τον Στάθη Ψυρρόπουλο. Το ilioupolinews.gr μίλησε μαζί του, σε μια αποκλειστική συνέντευξη.

YouTube video

Κε Λαμπρόπουλε, από την ψηφιακή σας καμπάνια κάποιος καταλαβαίνει πως διαθέτεται ένα πλούσιο βιογραφικό. Θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας βασικά σημεία του; 

Για όσους δε με γνωρίζουν εργάζομαι ως Χειρουργός Μαστού-Μαστολόγος στο μεγαλύτερο Ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας. Κατέχω πιστοποίηση στη χειρουργική του μαστού από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Χειρουργικής. Είμαι κάτοχος διδακτορικού τίτλου Σπουδών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχω μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Τηλεχειρουργική και Ρομποτική Χειρουργική. Γεννήθηκα και κατοικώ στην Ηλιούπολη. Είμαι παντρεμένος με την Ευφροσύνη Μυτιληναίου, εκπαιδευτικό σε σχολείο της πόλης και έχουμε δύο υπέροχα παιδιά. Μεταξύ άλλων, είμαι αιρετό τακτικό μέλος στο Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου Μεταξά και ταυτόχρονα αναπληρωματικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Τι σας παρακίνησε να είστε υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές;

Η απόφαση να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος σε αυτές τις εκλογές πηγάζει από μια προσωπική ανάγκη να συμβάλλω με τόλμη, επιμονή και υπευθυνότητα σε κάθε προσπάθεια που μπορεί να αποδώσει ωφελιμότερες συνθήκες για όλες και όλους τους συμπολίτες της Ηλιούπολης, αλλά πρωτίστως για τα παιδιά μας, τις επόμενες γενιές. Είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε την ομορφιά και τον πλούτο της πόλης μας, που απλόχερα μας έχει προσφερθεί. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά της πόλης δεν είναι κάτι καινούριο. Μέσα στα χρόνια της κρίσης, ως ιατρός αποφάσισα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου εθελοντικά στις πρωτοποριακές δομές του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου μας.

lampropoulos 01 Παύλος Λαμπρόπουλος: Ένας Επιστήμονας Της Ιατρικής Στο Πλευρό Του Στάθη Ψυρρόπουλου

Γιατί επιλέξατε τον Στάθη Ψυρρόπουλο ως υποψήφιο Δήμαρχο;

Η πρόταση να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με υποψήφιο Δήμαρχο τον Στάθη Ψυρρόπουλο με τίμησε ιδιαιτέρως. Ο Στάθης είναι ένας νέος άνθρωπος, άφθαρτος με σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία. Έχει όραμα, φρέσκιες ιδέες και πάνω απ’ όλα θέληση. Τα τελευταία χρόνια παρακολούθησα τη μάχη που έδινε από την θέση της αντιπολίτευσης, την συμβολή του στις κοινωνικές δομές με σημαντικές δράσεις, την θέλησή του να αλλάξει ριζικά τα κακώς κείμενα. Μου μετέφερε το πρόγραμμα της επόμενης μέρας και αμέσως θεώρησα χρέος μου να συμμετάσχω σε ένα ψηφοδέλτιο που έχει ως στόχο να αλλάξει την καθημερινότητα των δημοτών. Εξάλλου, η σχέση μου με την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» ξεκίνησε από το 2019 δίπλα στον Βασίλη Βαλασόπουλο, μία ιστορική παράταξη με αξίες στην πόλη μας, που άφησε σημαντικά έργα ως παρακαταθήκη.

Τι παραπάνω έχει να προσφέρει η δική σας εκλογή στην Ηλιουπολίτισσα και στον Ηλιουπολίτη;

Θα ήθελα να ξεκινήσω την απάντησή μου από ένα όραμα που διαθέτω, το οποίο συνδέεται με την επαγγελματική μου ιδιότητα: ένα Κέντρο Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού στην πόλη μας! Η πρόληψη είναι σημαντική και με τη δημιουργία ενός κέντρου στην Ηλιούπολη, οι Ηλιουπολίτισσες θα εκπαιδευτούν στην πρόληψη και περισσότερο οι επόμενες γενιές.Είμαι αποφασισμένος να παλέψω για να αναβαθμιστεί η Κοινωνική Πολιτική του Δήμου με καινοτόμες υπηρεσίες. Θα ήθελα να συμβάλλω με τη δική μου γνώση και εμπειρία στη δημιουργία κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού στην Ηλιούπολη, για την ενημέρωση, πρόληψη και εκπαίδευση των Δημοτών σε θέματα Οικογενειακού Προγραμματισμού, την παροχή υπηρεσιών Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας, στην παροχή συμβουλών για τη δημιουργία της οικογένειας με οδηγίες για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας και τα χρόνια κληρονομικά νοσήματα. Ένα κέντρο Οικογενειακού προγραμματισμού μπορεί να συμβάλλει επίσης στην ανάπτυξη της οικογένειας με προγραμματισμένες κυήσεις και μεθόδους αντισύλληψης, όπως και στην στήριξη του ζευγαριού στη διάρκεια της εγκυμοσύνης με μαθήματα ψυχοπροφύλαξης και θηλασμού.

Στην πόλη μας υπάρχουν ακόμη πολλές μονογονεϊκές οικογένειες που χρειάζονται στήριξη και παροχή συμβουλών, όπως και είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι οδηγίες για την υγεία της γυναίκας τόσο κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας, όσο και της εμμηνόπαυσης. Ο Στάθης Ψυρρόπουλος είναι αποφασισμένος να αναβαθμίσει τις κοινωνικές δομές της πόλης μας και θα είμαι δίπλα του με όλες μου τις δυνάμεις για να στηριχθεί η καθημερινότητα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, των νέων οικογενειών, των ατόμων με αναπηρία που αντιμετωπίζουν στην Ηλιούπολη σημαντικά ζητήματα προσβασιμότητας. Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας θέλουμε να σταματήσουν να αισθάνονται απομονωμένοι, να αυξηθούν οι δραστηριότητες  στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν, να δημιουργηθούν ειδικές μερίδες για νέους ανθρώπους με στόχο την καλλιέργεια σεβασμού προς άτομα τρίτης ηλικίας.

Ο Σεβασμός διδάσκεται στους κόλπους της οικογένειας, αλλά και η Τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί αν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Οι πρόσφατες καταστροφές σε όλη την Ελλάδα μας δίδαξαν ότι ένας αιρετός πρέπει αν μη τι άλλο να διακατέχεται από «κοινωνική αφύπνιση», εθελοντική προσφορά και ευσυνειδησία. Γιατί για παράδειγμα δεν λαμβάνουμε υπόψιν μας κοινωνικές πρακτικές από το εξωτερικό όπως είναι η διοργάνωση Φεστιβάλ Υγείας για την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Δημόσιας Υγείας; Γιατί να μη διαθέτει ο Δήμος Ηλιούπολης Γραμμή στήριξης Υγείας για την αξιοποίηση των δομών της πόλης μας με παροχή Συμβουλευτικής από εξειδικευμένο προσωπικό;

lampropoulos 03 Παύλος Λαμπρόπουλος: Ένας Επιστήμονας Της Ιατρικής Στο Πλευρό Του Στάθη Ψυρρόπουλου

Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης κατά τη γνώμη σας και πως πιστεύετε ότι μπορούν να λυθούν;

Υπάρχουν ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητα και πρέπει η επόμενη δημοτική αρχή να εργαστεί σκληρά για την επίλυσή τους. Σημαντικά προβλήματα είναι η καθαριότητα, η έλλειψη έργων υποδομής, η υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών, το κυκλοφοριακό, το μείζον ζήτημα του νεκροταφείου, η ασφάλεια των δημοτών και η έλλειψη ηλεκτροφωτισμού στην πόλη που επιβαρύνει τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας, την εμφάνιση συμμοριών και την αποξένωση. Πλέον στην Ηλιούπολη, ένας Δήμος με οικογενειακό χαρακτήρα, ο γονιός νιώθει ανασφάλεια όταν βγαίνουν τα παιδιά του στις γειτονιές. Θα ήθελα όμως να αναφερθώ και στο κομμάτι του αθλητισμού και την ενθάρρυνσή του μέσα από τις υποδομές.

Έχω δύο παιδιά που έχουν ακολουθήσει το δρόμο του Πρωταθλητισμού με σημαντικές πρωτιές στην Ελλάδα και γνωρίζω την αξία του. Η πολιτική αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας και των υποδομών που επηρεάζουν σημαντικά τις Ηλιουπολίτισσες και τους Ηλιουπολίτες πρέπει να ενταχθεί σε μία φιλοσοφία που ξεπερνάει διαχωριστικές γραμμές, κομματικές ταυτίσεις, συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων και ως στόχο να έχει την πραγματική αναβάθμιση της πόλης και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της. Σας καλώ κι εγώ από τη μεριά μου να διαβάσετε το Πρόγραμμά μας το οποίο εδώ και πολύ καιρό στη δημοσιότητα ώστε να αντιληφθεί ο κάθε Δημότης ότι υπάρχουν οι λύσεις αρκεί να συνοδεύονται από ισχυρή θέληση της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.

lampropoulos 02 Παύλος Λαμπρόπουλος: Ένας Επιστήμονας Της Ιατρικής Στο Πλευρό Του Στάθη Ψυρρόπουλου

Τι θα λέγατε σε έναν πολίτη που θα τον βλέπατε πρώτη φορά για να τον πείσετε να σας ψηφίσει;

Θα του έλεγα να είναι ιδιαίτερα αυστηρός με την ψήφο του και την επιλογή της παράταξης. Τα επόμενα χρόνια είναι καθοριστικά για την πόλη μας λόγω της έντονης κλιματικής αλλαγής που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, αλλά και ενός σημαντικού έργου όπως είναι το Ελληνικό που συμβαίνει δίπλα μας και δυστυχώς η σημερινή δημοτική αρχή δε διαθέτει σχέδιο. Χρειάζονται έργα υποδομής που εάν δεν συμβούν τα αμέσως επόμενα χρόνια, η Ηλιούπολη θα υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο και αυτό θα στοιχήσει στις παρούσες και τις μελλοντικές γενεές.

Η Ψήφος στις 8 Οκτωβρίου για την Ηλιούπολη είναι πιο σημαντική από ποτέ και θα παρότρυνα τους πολίτες να αναζητήσουν πληροφορίες για τους υποψηφίους, να δουν συνεντεύξεις να τους γνωρίσουν από κοντά για να διαμορφώσουν την σωστή άποψη πριν πάνε στην κάλπη. Η εποχή που επειδή γνωρίζαμε κάποιον πηγαίναμε και τον ψηφίζαμε πρέπει να περάσει ανεπιστρεπτί. Αυτές τις εκλογές ο πολίτης πρέπει να ψηφίσει εκείνον που διαθέτει όραμα, σχέδιο και προοπτική για να λάβουν χώρα σημαντικά έργα στην πόλη μας. Θα πρέπει να δει το σύνολο ενός ψηφοδελτίου και να μην ψηφίσει μεμονωμένα. Πιστεύω ότι το ψηφοδέλτιο της παράταξης είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης και ο Στάθης Ψυρρόπουλος θα φέρει την αλλαγή στις γειτονιές, την καθημερινότητα, τις κοινωνικές δομές με εμάς δίπλα του να τον στηρίζουμε.

Βρείτε τον Παύλο Λαμπρόπουλο στα Social Media:

Παύλος Λαμπρόπουλος: Ένας Επιστήμονας Της Ιατρικής Στο Πλευρό Του Στάθη Ψυρρόπουλου

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ