Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Παράταση Στις Συμβάσεις 97 Εργαζομένων Στον Δήμο Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Παράταση Στις Συμβάσεις 97 Εργαζομένων Στον Δήμο Ηλιούπολης

Άτυπη παράταση έως τα μέσα Μαρτίου του 2024 παίρνουν οι συμβάσεις 95 συμβασιούχων στον Δήμο Ηλιούπολης, οι οποίοι θα συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για λίγους μήνες ακόμα.

Πρόκεται για 85 άτομα τα οποία είχαν προσληφθεί ως «συμβασιούχοι COVID» το 2020, καθώς και για 7 άτομα από το πρόγραμμα απασχόλησης «55-67» της ΔΥΠΑ, οι οποίοι είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη για τη μονιμοποίησή τους. Τα αρμόδια δικαστήρια, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Δεκεμβρίου, έδωσαν άτυπη παράταση στους συγκεκριμένους εργαζόμενους λόγω της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, παραμένοντας έτσι για λίγο ακόμα καιρό στην υπηρεσία του Δήμου. H συντριπτική πλειονότητα των συγκεκριμένων εργαζομένων εργάζεται σε νευραλγικούς τομείς για τη λειτουργία του Δήμου, όπως στον τομέα της καθαριότητας και του πρασίνου.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, μετά την προσφυγή που είχαν καταθέσει μισθοδοτούνται κανονικά με ίδιους πόρους του Δήμου, με τη δημοτική αρχή να τονίζει σε όλες τις δικάσιμους που έχουν διεξαχθεί πως «το σύνολο των εργαζομένων καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου». Μάλιστα, η απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Χατζηδάκη, στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ζήτησε την γνώμη του νεοεκλεγέντος Δημάρχου κ. Ψυρρόπουλου για το ζήτημα, με τον ίδιο και την παράταξή του να υπερψηφίζουν την πρόταση της δημοτικής αρχής για υπεράσπιση των εργαζομένων στα δικαστήρια.

Όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει στην εισήγησή του στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Ψυρρόπουλος, «εμείς είμαστε υπερ των εργαζομένων, πρέπει ωστόσο να βρούμε και τα χρήματα από τα οποία θα πληρωθούν».

(Φωτογραφία αρχείου)

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ