Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Άλλη Μια Παράταξη Στον Άλιμο Λέει Όχι Στην Αναβάθμιση Του ΚΥΤ Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Άλλη Μια Παράταξη Στον Άλιμο Λέει Όχι Στην Αναβάθμιση Του ΚΥΤ Ηλιούπολης

Άλλη μια παράταξη του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου «αδειάζει» τη δημοτική αρχή της παραλιακής πόλης για το θέμα της αναβάθμισης του ΚΥΤ Ηλιούπολης, η οποία συνδέεται άμεσα με το διαδημοτικό κοιμητήριο Ηλιούπολης-Αλίμου.

Σε εκτενή ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη «Άνω-Κάτω Στο Καλαμάκι», εκφράζονται οι αποστάσεις από τις θέσεις του δημάρχου Αλίμου σχετικά με την αναβάθμιση του ΚΥΤ Ηλιούπολης προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή διαδημοτικού κοιμητηρίου. Ο κ. Κονδύλης είχε δηλώσει on camera πως η αναβάθμιση του ΚΥΤ Ηλιούπολης δεν ενέχει κινδύνους για τη δημόσια υγεία, προκαλώντας την οργή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στην Ηλιούπολη, αλλά και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στον Άλιμο, όπως σταδιακά αποκαλύπτεται.

YouTube video

Πρώτος είχε εκφράσει δημόσια τις διαφωνίες του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ευάγγελος Τσαμήτας, ο οποίος σχολιάζοντας δημοσίευμα του ilioupolinews.gr είχε δηλώσει πως οι δημότες του Αλίμου θα σεβαστούν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ηλιούπολης για τη μη-χωροθέτηση του κοιμητηρίου στην Ηλιούπολη.

«Αδειάζει» Κονδύλη Η Ανακοίνωση Της Παράταξης «Άνω-Κάτω Στο Καλαμάκι»

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει η παράταξη της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Αλίμου στην ανακοίνωση της:

Ως δημοτική κίνηση Αλίμου «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι», ενόψει της έκδοσης νέου Προεδρικού Διατάγματος από την κυβέρνηση της ΝΔ για το καθεστώς προστασίας του Υμηττού και της δημοσιοποίησης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της σχετικής Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), δηλώνουμε:

  1. την κατηγορηματική μας αντίθεση στη δημιουργία νέου ΚΥΤ 400 KV και ζητούμε την απομάκρυνση του ήδη υπάρχοντος ΚΥΤ 150 KV, για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων. Μάλιστα υποστηρίζουμε ότι μέρος του χώρου αυτού θα πρέπει να δενδροφυτευθεί και η πρόσβασή του να είναι ελεύθερη στους πολίτες.
  2. ότι η δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου σε τμήμα της ίδιας έκτασης για την ικανοποίηση των υπαρκτών αναγκών των δημοτών και κατοίκων Αλίμου στον τομέα αυτό, είναι δυνατή μόνον εφόσον διασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη των δημοτικών συμβουλίων των Δήμων που αφορά.

Μάλιστα, η παράταξη της Αριστεράς στον Άλιμο «αδειάζει» τον Δήμαρχο, αναφέροντας, μεταξύ άλλων πως το ψήφισμα που εκδόθηκε δεν αποτυπώνει με σαφήνεια το σημείο σύγκλισης των παρατάξεων του Αλίμου, αλλά αποσιωπά την επίσημη θέση της παράταξης. Όπως μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση «Το «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» στηρίζει μεν τη δημιουργία Κοιμητηρίου, καθώς αυτό αποτελεί πάγια ανάγκη των πολιτών του Αλίμου, διαφωνεί ωστόσο με την ταυτόχρονη και σε αντιστάθμισμα αναβάθμιση του ΚΥΤ Ηλιούπολης από τα 150KV στα 400 KV και μάλιστα στηρίζει το πολύχρονο αίτημα των κατοίκων των Δήμων Ηλιούπολης και Ελληνικού-Αργυρούπολης για την απομάκρυνσή του».

Υπενθυμίζεται πως το δημοτικό συμβούλιο Ηλιούπολης έχει ήδη αποφανθεί αρνητικά κατά της χωροθέτησης διαδημοτικού κοιμητηρίου στην Ηλιούπολη, με την αντιπολίτευση να συνασπίζεται κατά της δημοτικής αρχής και της συνεργαζόμενης με τη διοίκηση παράταξη «Συνεργοί Με Την Ηλιούπολη», οι οποίοι έχουν ταχθεί υπερ του νέου διαδημοτικού κοιμητηρίου στην έκταση του ΚΥΤ.

 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ