Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Παραίτηση «Για Λόγους Πολιτικής Αξιοπρέπειας»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Παραίτηση «Για Λόγους Πολιτικής Αξιοπρέπειας»

Iδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η παραίτηση πρώην αυτοδιοικητικού στελέχους του κεντροδεξιού χώρου της πόλης από το διοικητικό συμβούλιο του ΚΑΦΑΔΗΛ «Παύλος Πεντάρης» στον Δήμο Ηλιούπολης.

Πρόκειται για πρώην δημοτικό σύμβουλο με τον Γιάννη Αναγνώστου, γνωστό στον «γαλάζιο» χώρο της πόλης, που είχε τοποθετηθεί στο διοικητικό συμβούλιο του ΚΑΦΑΔΗΛ τον Σεπτέμβριο του 2019. Οι σχέσεις του νυν Δημάρχου με τον κ. Αναγνώστου, άλλωστε, ήταν πολύ καλές εκείνο το διάστημα, μιας και ο τελευταίος, αν και κεντροδεξιός στήριξε ανοιχτά τον κ. Χατζηδάκη στις εκλογές, καταφέρνοντας ισχυρό πλήγμα στις υποψήφιες κεντροδεξιές παρατάξεις, στερώντας τους ουσιαστικά μια θέση στο 2ο γύρο.

Ωστόσο, το κεντροδεξιό στέλεχος πριν λίγες ημέρες υπέβαλλε την παραίτηση του για λόγους «πολιτικής αξιοπρέπειας». Φαίνεται πως οι σχέσεις Αναγνώστου-Χατζηδάκη έχουν διαρραγεί οριστικά, αφού ο πρώην Δήμαρχος εισέπραξε μεγάλη δυσαρέσκεια από παραδοσιακούς δεξιούς και κεντροδεξιούς ψηφοφόρους για την επιλογή του να στηρίξει έναν κεντροαριστερό υποψήφιο. Εάν ο κ. Αναγνώστου είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Ευσταθίου, υπήρχαν πολύ μεγάλες πιθανότητες να ήταν η παράταξη «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» που θα κέρδιζε την είσοδο της στον β’ γύρο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ilioupolinews.gr, το παραιτηθέν μέλος είχε ζητήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο από κεντροδεξιό υποψήφιο Δήμαρχο να τον τοποθετήσει στο ΔΣ του ΚΑΦΑΔΗΛ, ωστόσο η άρνηση του τον οδήγησε στο να ζητήσει τη ίδια θέση από τον νυν Δήμαρχο. Τονίζεται πως πρόκειται για άμισθη θέση, καθώς από το 2010 έχουν καταργηθεί οι αντιμισθίες μελών διοικητικών συμβουλίων νομικών προσώπων των ΟΤΑ στο πλαίσιο της δημοσιονομικής περικοπής δαπανών.


Κάντε like στη σελίδα του ilioupolinews.gr στο Facebook

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ