Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ξεκινά Τις Εργασίες Της Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Ηλιούπολης

Την ιστορία της Πόλης τους θέλουν να καταγράψουν οι κάτοικοι της Ηλιούπολης, ιδρύοντας τοπική Ομάδα Προφορικής Ιστορίας (ΟΠΙ).

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Στέλλα Σιδέρη

Ξεκινά Τις Εργασίες Της Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Ηλιούπολης

Μία πρωτότυπη συλλογική προσπάθεια κάνουν οι κάτοικοι της Ηλιούπολης ιδρύοντας την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας (ΟΠΙ), με σκοπό να συλλέξουν μέσα από συνεντεύξεις κομμάτια της ιστορίας της πόλης που πιθανόν δεν γράφτηκαν ποτέ ή δεν είδαν το φως της δημοσιότητας.

Πανελλαδικά οι Ομάδες ΟΠΙ ξεπερνούν τις 40 και επιδιώκουν να καταγράψουν την ιστορία της περιοχής που εδραιώνονται με βάση τα βιώματα των κατοίκων της.

Αυτό θα επιτευχθεί με μία σειρά συνεντεύξεων που θα καταθέσουν οι κάτοικοι, μέσα από προσωπικές μαρτυρίες και βιώματα ώστε να σχηματιστεί μια πλήρης συνολική εικόνα της πόλης του χθες. Οι συμμετέχοντες καλούνται να ανατρέξουν σε αρχειακό υλικό της πόλης και να αναδημιουργήσουν την ιστορία της συνοικίας τους μέσα από τα μάτια των κατοίκων της για να αποκαλύψουν και άγνωστες πτυχές της που αφορούν το παρελθόν.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή προς όλους που έχουν την διάθεση να συμβάλουν στην αναβίωση της ιστορίας της πόλης τους μέσα από την ΟΠΙ. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 15 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 18:00 – 21:00 στο Δημαρχείο Ηλιούπολης και συγκεκριμένα στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δράση της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ