Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Σε Ολονύχτια Επιφυλακή Ο Δήμος Ηλιούπολης – Συνεργεία & Πολιτική Προστασία Στους Δρόμους

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος για το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Σε Ολονύχτια Επιφυλακή Ο Δήμος Ηλιούπολης – Συνεργεία & Πολιτική Προστασία Στους Δρόμους

Σε κατάσταση πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας βρίσκεται ο Δήμος Ηλιούπολης καθόλη τη διάρκεια της νύχτας ενόψει της δεύτερης ημέρας της κακοκαιρίας «Μπάλλος», με τα συνεργεία και την εθελοντική ομάδα πολιτικής προστασίας να είναι επι πόδός.

Από νωρίς το βράδυ, υπάλληλοι του Δήμου μαζί με ειδικά μηχανήματα έχουν βγει στους κεντρικούς οδικούς άξονες και στα στενά της πόλης για να αποκαταστήσουν μικροζημιές και να απομακρύνουν φερτά υλικά που μετακινήθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους, ενώ είναι σε εξέλιξη εκτεταμένη επιχείρηση αποστράγγισης φρεατίων που βούλωσαν από τα φερτά υλικά και το χώμα.

Η εθελοντές του Δήμου έχουν χωριστεί σε 3 ομάδες με σκοπό την ασφάλιση των πάρκων της πόλης και την καταγραφή ενδεχόμενων ζημιών που προκλήθηκαν από την πρωϊνή σφοδρή καταιγίδα. Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας οι εθελοντές θα βρίσκονται επι ποδός για να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει από την κακοκαιρία που θα συνεχιστεί και την Παρασκευή.

Την ολονύχτια επιφυλακή συντονίζει ό ίδιος ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό των εθελοντών και των συνεργείων του Δήμου, μαζί με τους Αντιδημάρχους Γιάννη Αντζινά και Κώστα Σεφτελή.

Υπενθυμίζεται πως όλα τα σχολεία της πόλης θα παραμείνουν προληπτικά κλειστά την Παρασκευή 15/10 λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Έκτακτη Ανακοίνωση Από Τον Δήμο Ηλιούπολης

«Η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας, η ΕΟΔΠΗ, αιρετοί και εθελοντές είναι σε επαγρύπνιση για να αντιμετωπισουν κάθε δυσκολία που μπορεί να προκληθεί από την αναμενόμενη κακοκαιρία “Μπάλλος”, σε συνεργασία με κάθε συναρμόδια αρχή», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Ηλιούπολης, ο οποίος προέβη προληπτικά σε προσωρινό κλείσιμο των παρακάτω δρόμων:

  • Αναστάσεως, από Αρχιμήδους έως Ελευθερίου Βενιζέλου
  • Τσιμισκή – Κομνηνών από Ελευθερίου Βενιζέλου έως Ισαύρων

Οι συγκεκριμένοι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί από τη 1:00 έως τις 6:00 το πρωί.

Ο Δήμος προτρέπει τους κατοίκους της πόλης μας να απομακρύνουν τα οχήματα τους από δρόμους με μεγάλη κλίση για να αποφευχθούν ζημιές από την προβλεπόμενη – πολλαπλάσια της σημερινής – βροχόπτωση κατά την διάρκεια της νύχτας.

Επίσης, συνίσταται στους πολίτες:

  • να αποφεύγουν να διασχίζουν δρόμους πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων
  • να καταφεύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε
  • να αποφύγουν τη στάθμευση η την διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ