Facebook Pixel

Δημοτικα

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Δίνει Απαντήσεις Στον Στάθη Ψυρρόπουλο Για Τα Ερωτήματα Περί Οικονομικής Διαχείρισης

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση – Βολές Χατζηδάκη κατά Δημήτρη Πανταζόπουλου για το έλλειμμΑ στον ΠΑΟΔΗΛ

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Δίνει Απαντήσεις Στον Στάθη Ψυρρόπουλο Για Τα Ερωτήματα Περί Οικονομικής Διαχείρισης

Απαντήσεις στις αιτιάσεις του Στάθη Ψυρρόπουλου σχετικά με τα οικονομικά του Δήμου Ηλιούπολης δίνει ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, με μια μακροσκελή ανάρτησή του στα social media.

O Δήμαρχος Ηλιούπολης στην ανακοίνωση του τονίζει πως διατέθηκαν σημαντικά κονδύλια στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών της πόλης και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, ενώ επισημαίνει πως τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου βρίσκονται ακόμα σε υψηλό επίπεδο, αναφέροντας μάλιστα τη συμβολή του στη δημιουργία του πλεονάσματος, ως αντιδήμαρχος οικονομικών την περίοδο 2011-2019.

Ο κ. Χατζηδάκης κάνει λόγο για «ερωτήσεις εκ του πονηρού» και για «συκοφαντική σκοπιμότητα», αναφέροντας τα εξής:

Με αφορμή κάποιες, εκ του πονηρού, ερωτήσεις που μου απηύθυνε ο κύριος Ψυρρόπουλος θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου ότι τα ταμειακά πλεονάσματα του Δήμου μας εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι:

🟢 Προχωρήσαμε σε πρόσληψη έκτακτων υπαλλήλων καθαριότητας για την υγειονομική προστασία στα σχολεία και στην πόλη γενικότερα, λόγω της επέλασης της πανδημίας COVID-19

🟢Στηρίξαμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που έπληξε η ενεργειακή κρίση με τη μείωση κατά 9% των δημοτικών τελών

🟢 Αυξήθηκε κάθετα το ενεργειακό κόστος λειτουργίας των υπηρεσιών και των υποδομών του Δήμου καθώς είχαμε αύξηση κατά 51% της τιμής του φυσικού αερίου (σε σχέση με το 2019), ενώ και τα καύσιμα κίνησης των οχημάτων του Δήμου αυξήθηκαν κατά 30%

🟢 Κληθήκαμε ως Δήμος να καταβάλλουμε αυξημένη εισφορά ταφής απορριμμάτων που ξεπέρασε το 60%

🟢 Συνεχίσαμε απρόσκοπτα τη συντήρηση, αναβάθμιση και επέκταση των υφιστάμενων υποδομών του Δήμου μας και την εκκίνηση νέων πολύ σημαντικών, για την Ηλιούπολη, έργων

Όλα αυτά ο ανθυποψήφιός μου, τα ξέρει ήδη από τον Διευθυντή Οικονομικών του Δήμου καθώς έχουν συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Συνεπώς οι ερωτήσεις του αν δεν υποδηλώνουν συκοφαντική σκοπιμότητα, υποδηλώνουν το λιγότερο άγνοια και αδιαφορία για την υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας.

Το Μπαλάκι Στον Δημήτρη Πανταζόπουλο Για Το Έλλειμμα Του ΠΑΟΔΗΛ

Αναφορικά με το έλλειμμα του ΠΑΟΔΗΛ ο Δήμαρχος πέταξε το μπαλάκι της ευθύνης στον Δημήτρη Πανταζόπολου, πρωην πρόεδρο του ΕΝΑΚ, και πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΔΗΛ, ο οποίος το 2019 στήριζε την παράταξη του νυν Δημάρχου και σήμερα στηρίζει τον Στάθη Ψυρρόπουλο.

«Όσον αφορά, το έλλειμμα στον Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ., ύψους 26.390,50 € του υπενθυμίζουμε ότι εμφανίστηκε επί Προεδρίας Δημήτρη Πανταζόπουλου μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε κατ’ εντολή του σημερινού Προέδρου Θέμη Γιαννόπουλου. Όπως επίσης γνωρίζετε για το θέμα αυτό έχει επιληφθεί πλέον η Εισαγγελία Αθηνών, η επιτροπή Διαφάνειας και το Πειθαρχικό Συμβούλιο.Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να ρωτήσετε το μέλος της παράταξής σας Δημήτρη Πανταζόπουλο», αναφέρει ο Δήμαρχος.

«Όλα αυτά και πολλά περισσότερα, θα μπορούσαν να είχαν συζητηθεί ευρέως σε ένα διάλογο μεταξύ των δυο μας, από τον οποίο εσείς κρυφτήκατε, για να μπορούν οι συμπολίτες μας να κρίνουν και συγκρίνουν αβίαστα πρόσωπα, θέσεις και προτάσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ