Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Kαταγγελίες Για Νέα Προσπάθεια Καταπάτησης Της Δημοτικής Περιουσίας Στην Ηλιούπολη

Eπιστολή κατοίκων προς τον Δήμαρχο Ηλιούπολης.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Kαταγγελίες Για Νέα Προσπάθεια Καταπάτησης Της Δημοτικής Περιουσίας Στην Ηλιούπολη

Μια σημαντική καταγγελία που σχετίζεται με το πολύκροτο ζήτημα της δημόσιας περιουσίας, είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες μέρες στην Ηλιούπολη.

Ομάδα κατοίκων πέριξ των οδών Νεάρχου, Δαιδάλου, Ικτούνου και Νυμφών -όπου βρίσκονται οικόπεδα που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο-, με επιστολή τους στον Δήμαρχο καταγγέλουν προσπάθεια οικειοποίησης των εν λόγω χώρων από ιδιώτες καθώς και προσπάθεια πώλησης τους μέσω μεσητικού γραφείου. Μάλιστα ως «πωλητής» των εν λόγω οικοπέδων εμφανίζεται η «Ανώνυμη Εταιρεία Αστικών Συγκοινωνιών Ηλιουπόλεως» η οποία εμπλεκόταν στο ζήτημα της καταπάτησης οικοπέδων του Δήμου και η οποία σύμφωνα με την απόφαση υπ’ αριθμ. 23/1997 του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά), η οποία τελεί υπό εκκαθάριση ήδη από του έτους 1942 και ουσιαστικά είναι ανύπαρκτη.

«Δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες, με έκπληξη και αγανάκτηση διαπιστώσαμε, ότι γνωστό μεσιτικό γραφείο διαθέτει προς πώληση το ένα εκ των τριών αυτών οικοπέδων, επί της οδού Δαιδάλου αρ. 19, με πωλητή την εταιρεία – φάντασμα «Ανώνυμη Εταιρεία Αστικών Συγκοινωνιών Ηλιουπόλεως», για λογαριασμό της οποίας εμφανίζεται να ενεργεί ως εκπρόσωπος – εκκαθαριστής ο κ. ******.», αναφέρει η επιστολή των πολιτών στον Δήμαρχο Ηλιούπολης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους καταγγέλοντες οι παραπάνω εταιρεία έχει καταφέρει να καταχωρήσει στο Κτηματολόγιο δικαίωμα κυριότητας στο κτήμα επί της οδού Δαιδάλου αρ. 19, καθώς και σε άλλα δημόσια κτήματα της πόλης.

Οι κάτοικοι δηλώνουν την πλήρη αντίθεση τους στα σχέδια ιδιωτικοποίησης των δημόσιων οικοπέδων και αναφέρουν πως θα στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις κάθε προσπάθεια της δημοτικής αρχής να απωθήσει όσους επιβουλεύονται τον δημόσιο χαρακτήρα των εν λόγω οικοπέδων.

Υπενθυμίζεται πως ο Άρειος Πάγος έχει τελεσιδικίσει στην υπόθεση της δημόσιας περιουσίας, δικαιώνοντας τον Δήμο Ηλιούπολης και κατοχυρώνοντας τον δημόσιο χαρακτήρα όλων των οικοπέδων που διεκδικούσε η οικογένεια Νάστου.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή, εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ