Facebook Pixel

Τοπικα

Μουσική Διαμαρτυρία Στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης Με Αίτημα Την Κατεδάφιση Των Αυθαιρεσιών

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Μουσική Διαμαρτυρία Στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης Με Αίτημα Την Κατεδάφιση Των Αυθαιρεσιών

Μια πρωτότυπη διαμαρτυρία διοργανώνουν κάτοικοι της Ηλιούπολης έξω από το παρεκκλήσι του προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη με αίτημα την άμεση κατεδάφιση των αυθαιρεσιών στις οποίες είχε προβεί ο ιερέας του ναού Στυλιανός Καρπαθίου.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 1 Ιουλίου, στις 18:00 η επιτροπή πολιτών για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος στον Υμηττό καλεί τους Ηλιουπολίτες ε στο εκκλησάκι του προφήτη Ηλία, σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μετά μουσικής, για την «αυθαίρετη κατασκευή που έχει καταπιεί το παραδοσιακό ξωκλήσι», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι διοργανωτές έχουν ως βασικό αίτημά τους να ληφθούν από τον Δήμο Ηλιούπολης και όλους τους αρμόδιους φορείς, όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για την κατεδάφιση του αυθαιρέτου και τη διατήρηση του παραδοσιακού κτίσματος. Κάλεσμα στη συγκεκριμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας έχει απευθύνει και η λαϊκή συσπείρωση Ηλιούπολης.

Το Ιστορικό

Το πάλαι ποτέ ιστορικό ξωκκλήσι της πόλης μας, εδώ και 4 χρόνια έχει καλυφθεί από μια παράνομη κατασκευή που επιχειρούσε ουσιαστικά να δημιουργήσει έναν νέο ναό στην καρδιά του Δάσους. Μετά από σφοδρές αντιδράσεις του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας, το παράνομο κτίσμα κρίθηκε οριστικά κατεδαφιστέο, ενώ στον ιερέα επιβλήθηκε πρόστιμο-μαμούθ της τάξης των 150.000 ευρώ.

Ωστόσο, παρά την απόφαση κατεδάφισης, το μπαλάκι των ευθυνών γυρνά από υπηρεσία σε υπηρεσία, με κανέναν φορέα του δημοσίου, στενού και ευρυτέρου, να μη θέλει να αναλάβει την ευθύνη της κατεδάφισης. Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή έβαλε μια σειρά από ζητήματα τεχνικής φύσεως για το ζήτημα της κατεδάφισης, ενώ υπάρχει «κενό» για το ποιος φορέας έχει την αρμοδιότητα να προχωρήσει σε εργασίες αποξήλωσης του παράνομου κτίσματος και της αποκατάστασης του παλαιού, καθώς στην υπόθεση εμπλέκονται Δήμος, Δασαρχείο και η αρμόδια εφορία σύγχρονων αρχαιοτήτων.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ