Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Μολύνθηκε Από Πετρέλαιο Το Ρέμα Της Πικροδάφνης

Οικολογική καταστροφή στο ρέμα πικροδάφνης.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Μολύνθηκε Από Πετρέλαιο Το Ρέμα Της Πικροδάφνης

Μια άνευ προηγουμένου μόλυνση εντοπίσθηκε στο νότιο τμήμα του ρέματος της Πικροδάφνης τις τελευταίες ημέρες από περίοικους.

Κάτοικοι της περιοχής της Παλαιού Φαλήρου και μέλη του Δίκτυου Πολιτών για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης  εντόπισαν μεγάλη ποσότητα πετρελαίου στα νερά του ρέματος. Η μόλυνση φαίνεται πως ξεκινά από την περιοχή του ρέματος “Καλογήρων”, ενώ λόγω των βροχοπτώσεων και της αυξημένης ροής υδάτων, το πετρέλαιο έχει καταλήξει ήδη στη θάλασσα, αφού συγκεντρώθηκε σε μεγάλη ποσότητα στις εκβολές στο ΕΔΕΜ.

130777121 3368242936637769 1525708928699031607 o Μολύνθηκε Από Πετρέλαιο Το Ρέμα Της Πικροδάφνης

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχή η οσμή πετρελαίου είναι χαρακτηριστική ενώ εκπρόσωποι οικολογικών οργανώσεων δηλώνουν πως η εν λόγω μόλυνση σίγουρα θα διαταράξει το τοπικό μικρο-οικοσύστημα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και η Περιφέρεια Αττικής, η οποία διενήργησε έλεγχο και έλαβε εργαστηριακά δείγματα για μελέτη.

 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δίκτυου Πολιτών για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης : «Η ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ ΘΕΛΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΣΗ. Κάθε ώρα που περνάει εκατοντάδες οργανισμοί θανατώνονται, ενώ όλο και πιο μεγάλη ποσότητα καταλήγει στον υγρότοπο των εκβολών και στην θάλασσα. Μεταναστευτικά πουλιά και ψάρια θα είναι τα επόμενα θύματα. Μαζί μ΄ αυτά και οι χειμερινοί κολυμβητές, σε μια πολύ ενεργή ακτή κολύμβησης του Φαληρικού όρμου, όπως του ΕΔΕΜ – ΜΠΑΤΗ. Φυσικά ο ρύπος θα διασπαρθεί στην θάλασσα και κατά μήκος της ακτής».

Aκολουθούν οι δημοσιεύσεις του δικτύου πολιτών με χρονολογική σειρά:

[adsanity id=”7926″ align=”aligncenter”/]

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ