Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Mητσοτάκης: “Κανένα Χρίσμα Στους Δήμους” – Τι Σημαίνει Αυτό Για Την Ηλιούπολη

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές άφησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 12ο συνέδριο της ΝΔ την Παρασκευή 14/12 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Mητσοτάκης: “Κανένα Χρίσμα Στους Δήμους” – Τι Σημαίνει Αυτό Για Την Ηλιούπολη

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές άφησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 12ο συνέδριο της ΝΔ την Παρασκευή 14/12 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με φόντο τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, έκανε σαφές πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα δώσει επίσημο χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο πριν ελαχίστων εξαιρέσεων, όπου θα δοθεί απλά η στήριξη του κόμματος, όπως συνέβη στους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Στους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχουμε ανακοινώσει την υποστήριξή μας στον Κώστα Μπακογιάννη και τον Νίκο Ταχιάο.  Σε πολλούς δήμους οι δυνάμεις μας είναι ενωμένες γύρω από μία υποψηφιότητα κι εκεί ασφαλώς δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη για τη νίκη. Σε δήμους, όμως -προσέξτε το αυτό, έχει σημασία- όπου υπάρχουν περισσότερα στελέχη που διεκδικούν το δημαρχιακό αξίωμα θα πρέπει -και επιμένω σε αυτό- να υπάρχει σεβασμός στους κανόνες και στο ήθος της παράταξης, και αίσθηση ευθύνης και αλληλεγγύης στο 2ο γύρο. Αυτό απαιτούμε από τα στελέχη μας».

Η αποστροφή αυτή του προέδρου της ΝΔ είναι χαρακτηριστική του προεκλογικού κλίματος στην Ηλιούπολη για τον χώρο της κεντροδεξιάς. Ήδη έχουν ανακοινώσει τις υποψηφιότητες τους ο Τάσος Ευσταθίου, ο οποίος είχε το χρίσμα της ΝΔ στις εκλογές του 2014 και ο Γαβριήλ Αραμπατζής που σήμερα είναι συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης στον Δήμο Ηλιούπολης, πρώην αντιδήμαρχος επί της θητείας του Γιάννη Αναγνώστου και στέλεχος της ΝΔ. Όσο για τον τελευταίο, πριν λίγες ημέρες και ενώ τηρούσε σιγήν ιχθύος, με μια του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έδωσε το παρόν για την επόμενη ημέρα της Ηλιούπολης, γεννώντας πολλά ερωτηματικά στον κεντροδεξιό χώρο της πόλης. Άλλωστε, όπως είχε δημοσιεύσει πρώτο το ilioupolinews, στο τραπέζι υπήρχε και το όνομα του πρώην ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη, που είχε και συνεχίζει να έχει την εμπιστοσύνη της Πειραιώς, ο οποίος ωστόσο δεν φαίνεται -σύμφωνα με τις πληροφορίες- πρόθυμος να είναι υποψήφιος χωρίς να έχει διασφαλιστεί πρώτα η απόλυτη ενότητα της κεντροδεξιάς στην Ηλιούπολη.

Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πολυδιασπασμένη στην Ηλιούπολη και οι ελπίδες συγκρότησης ενιαίου μετώπου είναι μηδαμινές. Ωστόσο το μήνυμα Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρο: Στον δεύτερο γύρο απαίτησε «κομματική πειθαρχία», καλώντας έτσι όσους νεοδημοκράτες υποψήφιους δεν συμμετέχουν σε αυτόν, να στηρίξουν επίσημα τον υποψήφιο που θα είναι στην «τελική κούρσα» διεκδίκησης του Δήμου.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ