Facebook Pixel

ΕκδηλωσειΣ

Στην Τελική Ευθεία Η Δημοπράτηση Της Αστικής Σήραγγας Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης Newsroom

Στην Τελική Ευθεία Η Δημοπράτηση Της Αστικής Σήραγγας Στην Ηλιούπολη

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως μπαίνει η δημοπράτησης τπυ πολύ σημαντικού έργου δημιουργός αστικής σήραγγας στην λεωφόρο Κατεχακη.

Σύμφωνα με τος δηλώσεις του υπουργού υποδομών Χρήστου Σπιρτζη στην τηλεόραση του Alpha, τους πρώτους μήνες του 2019 θα δημοπρατηθούν οι επεκτάσεις τις Αττικης οδού, μέρος των οποίων είναι και η υπόγεια σήραγγα Ηλιουπολης.

Η συγκεκριμένη σήραγγα είναι ένα νευραλγικής σημασίας έργο για την Ηλιουπολη, καθώς θα σταματήσει την διαμπερή κυκλοφορία εντός των κεντρικών οδικών δικτύων της πόλης από τα διερχόμενα εκ της Κατεχακη οχήματα, δίνοντας ανάσα στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η σήραγγα θα ξεκινάει λίγο μετά το στρατόπεδο Σακκετα στον Βυρωνα και θα καταλήγει στη λεωφόρο Βουλιαγμενης.

«Ευχαριστούμε τον Υπουργό που κάνει τις δεσμεύσεις του πράξεις και αναμένουμε την ημερομηνία δημοπράτησης.

Αστική Σήραγγα σημαίνει:
Διακοπή της διαμπερούς κυκλοφορίας.
Αύξηση της οδικής ασφάλειας και μείωση των ατυχημάτων στους δρόμους της Ηλιούπολης.
Μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και των θορύβων.
Δυνατότητα αναπλάσεων ευρείας κλίμακας στην πόλη με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, ποδηλατόδρομους, ευρύχωρα πεζοδρόμια και πράσινες νησίδες που θα ξεκινούν από τον Υμηττό και θα εισχωρούν βαθιά μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης, δημιουργώντας τεράστιους χώρους αναψυχής και διαδρομές περιπάτου» δήλωσε ο δημαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος

 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ