Facebook Pixel

Δημοτικα

Hλιούπολη: Μετωπική Σύγκρουση Ψυρρόπουλου – Εργαζομένων Με Εκατέρωθεν Κατηγορίες

Η απόφαση του Δημάρχου Ηλιούπολης να κατεβάσει το πανό του ΣΕΔΗ από το Δημαρχείο άνοιξε «πόλεμο» ανακοινώσεων με το σωματείο.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Hλιούπολη: Μετωπική Σύγκρουση Ψυρρόπουλου – Εργαζομένων Με Εκατέρωθεν Κατηγορίες

Σε πόλεμο ανακοινώσεων έχουν προβεί ο νέος Δήμαρχος της πόλης Στάθης Ψυρρόπουλος με το σωματείο εργαζομένων του Δήμου, μετά τις δύο αλλεπάλληλες ανακοινώσεις των δημοτικών υπαλλήλων.

Τον «χορό» των ανακοινώσεων είχε ανοίξει το σωματείο, το οποίο σε ανακοίνωσή του κατήγγειλε τον Δήμαρχο για παρέμβαση στα συνδικαλιστικά του ζητήματα, με αφορμή την απαίτηση του κ. Ψυρρόπουλου να κατέβει το πανό του σωματείου που αφορούσε στην Παλαιστίνη από το Δημαρχείο. Το σωματείο αντέδρασε έντονα στη συγκεκριμένη απαίτηση του Δημάρχου με μια σκληρή ανακοίνωση η οποία έκανε λόγο για «ευθεία παρέμβαση».

Την επόμενη ημέρα, το σωματείο εξέδωσε ακόμα μια ανακοίνωση, η οποία έκανε λόγο για «επίθεση» του Δημάρχου στους εργαζόμενους. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση κατηγορεί τον Δήμαρχο για «εργολάβους που έχουν πιάσει σταδίσι στη σειρά της μοιρασιάς», ενώ κατηγόρησε το Δήμαρχο για τις πρόσφατες μετακινήσεις προσωπικού, χαρακτηρίζοντας «παράνομη» την τοποθέτηση υπαλλήλου σε θέση επόπτη.

«Ο Δήμαρχος αποφάσισε να δώσει εξετάσεις στα συμφέροντα που τον στήριξαν και είναι στοιχισμένα με την κυβερνητική πολιτική» αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τους εργαζόμενους» και κατέβασε το πανό αλληλεγγύης για τη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης».

Μάλιστα, το σωματείο έχει προκηρύξει στάση εργασίας για την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 11:30, ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο.

defteri anakoinosi somateio Hλιούπολη: Μετωπική Σύγκρουση Ψυρρόπουλου - Εργαζομένων Με Εκατέρωθεν Κατηγορίες

Ψυρρόπουλος: «Δεν Ανέχομαι Απειλές Ως Δήμαρχος»

Οι δύο ανακοινώσεις του Σωματείου δεν έμειναν αναπάντητες από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο, ο οποίος εξέδωσε δελτίο τύπου με σκληρή γλώσσα και εκφράσεις, κατηγορώντας το σωματείο, εμμέσως, για εκβιασμό.

«Φράσεις που ειπώθηκαν σε συναντήσεις μας με την Πρόεδρο των εργαζομένων όπως «θα κλείσουμε το δημαρχείο», «εάν βγάλεις το πανό, δεν θα λειτουργήσει ο Δήμος, αποτελούν απειλές που δεν θα δεχτώ ως Δήμαρχος της πόλης» αναφέρει ο κ. Ψυρρόπουλος και συμπληρώνει: «Όσο κάποιοι θα εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα, εμείς θα φροντίζουμε για τις γειτονιές με όλες μας τις δυνάμεις».

Ο Δήμαρχος, στην ανάρτησή του τονίζει πως έλαβε την απόφαση να αφαιρεθεί το πανό του ΣΕΔΗ αναφέροντας πως το Δημαρχείο δεν είναι μέσο άσκησης εξωτερικής πολιτικής και αναφέροντας πως το συγκεκριμένο πανό ήταν εκεί από καιρό και είχε περάσει το μήνυμά του.

«Λυπάμαι πραγματικά που στην ερώτησή μου στην Πρόεδρο των Εργαζομένων πότε έχουν πρόθεση να κατέβει το πανό που είναι αναρτημένο σε δημόσιο κτήριο, αθετώντας τις υποδείξεις του αρμόδιου Υπουργείου, η απάντηση ήταν ότι το πανό θα βρίσκεται εκεί μέχρι να λήξει ο πόλεμος και θα είναι αποκλειστικά δική της απόφαση», προσθέτει ο κ. Ψυρρόπουλος.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του:

image Hλιούπολη: Μετωπική Σύγκρουση Ψυρρόπουλου - Εργαζομένων Με Εκατέρωθεν Κατηγορίες

Φορείς, Παρατάξεις & Συνδικάτα Εκφράζουν Τη Στήριξή Τους Στο ΣΕΔΗ

Μια σειρά από φορείς, παρατάξεις και συνδικάτα της πόλης, με ανακοινώσεις τους εκφράζουν τη στήριξή τους στις ανακοινώσεις του σωματείου κατά του Δημάρχου.

Πιο συγκεκριμένα ή Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ηλιούπολης, το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης και η ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Ηλιούπολης με ανακοινώσεις τους κάνουν λόγο για «απαράδεκτη πράξη» του Δημάρχου, εκφράζοντας τη στήριξή τους στην κινητοποίηση του σωματείου και καλώντας τον Δήμαρχο να πάρει πίσω την απόφαση του.

Θέση πήρε και η δημοτική κίνηση «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη» του Θοδωρή Παπαδάτου, η οποία σε ανακοίνωση της εκφράζει την αντίθεση της με την κίνηση της νέας δημοτικής αρχής, αναφέροντας -μεταξύ άλλων:

[…]Δηλώνουμε, σθεναρά, την αντίθεσή μας στην κίνηση της Δημοτικής Αρχής και τις δικαιολογίες που την συνόδεψαν, να κατεβάσει το πανό του Σωματείου Εργαζόμενων, και την καλούμε να το επαναφέρει άμεσα. Στηρίζουμε το Σωματείο Εργαζόμενων του Δήμου Ηλιούπολης τόσο για την κίνηση τους να αναρτήσουν πανό στο κτίριο του Δημαρχείου (με τον πολιτικό συμβολισμό που μια τέτοια πράξη εμπεριέχει), όσο και για το περιεχόμενό του.

image 1 Hλιούπολη: Μετωπική Σύγκρουση Ψυρρόπουλου - Εργαζομένων Με Εκατέρωθεν Κατηγορίες

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ