Facebook Pixel

Τοπικα

Hλιούπολη: Βολές Των Εργαζομένων Κατά Του Δημάρχου

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Hλιούπολη: Βολές Των Εργαζομένων Κατά Του Δημάρχου

Δεν έβγαλε «λευκό καπνό» η πρώτη συνάντηση του νέου Δημάρχου Στάθη Ψυρρόπουλου με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων στον Δήμο, με το σωματείο να εκδίδει σκληρή ανακοίνωση, καταγγέλλοντας μάλιστα «παρέμβαση» του Δημάρχου σε συνδικαλιστικά ζητήματα.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το ΣΕΔΗ, οι εργαζόμενοι παρουσίασαν μια σειρά από αιτήματα, όπως η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της καθαριότητας, η χορήγηση ΜΑΠ (Μέτρων Ατομικής Προστασίας) για την εργασία τους, η πρόσληψη νέου προσωπικού, ενώ παράλληλα ζήτησαν να μην υπάρξει καμία συζήτηση για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας.

«Με μεγάλη μας έκπληξη οι απαντήσεις του δημάρχου στα θέματα που αναφερθήκαμε ήταν σύντομες και αποκαλυπτικές ως προς τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, όπως:

  • Είναι υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών, αλλά θα συνεργαστεί και με ιδιώτες.
  • Προσανατολίζεται και ενημερώνεται για τη δημιουργία αναπτυξιακού οργανισμού και θα χρησιμοποιήσει ότι ο νόμος του επιτρέπει.
  • Θα ζητήσει από το Υπ. Εσωτερικών να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις με προσλήψεις ή με κινητικότητα. Παράλληλα όμως επισήμανε, ότι δεν πρόκειται να πάρει δάνειο για τη μισθοδοσία του προσωπικού. Διατίθεται όμως να πάρει δάνειο για έργα με ανταποδοτικό χαρακτήρα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του σωματείου.

Μάλιστα, το ΣΕΔΗ καταγγέλει ευθεία παρέμβαση του Δημάρχου στα συνδικαλιστικά ζητήματα του, αναφέροντας:

Στη λήξη της σύντομης συνάντησης μας ο Δήμαρχος, αθέτησε μια από τις διαβεβαιώσεις του. Θέλοντας απροκάλυπτα να παρέμβει στις συνδικαλιστικές αποφάσεις των εργαζομένων, απαίτησε να απομακρυνθεί από το κτίριο του Δημαρχείου το πανό αλληλεγγύης των εργαζομένων στον Παλαιστινιακό Λαό, αλλιώς θα το κατεβάσει ο ίδιος. Σημειωτέον, είναι ο πρώτος δήμαρχος πανελλαδικά που ζητάει να βγει πανό. Βασικό του επιχείρημα ήταν ότι ο Δήμος δεν ασκεί εξωτερική πολιτική λες και η απαίτηση του δεν είναι πολιτική πράξη (των ίσων αποστάσεων και της εξίσωσης του θύτη με το θύμα).

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

image 1 Hλιούπολη: Βολές Των Εργαζομένων Κατά Του Δημάρχου
image 2 Hλιούπολη: Βολές Των Εργαζομένων Κατά Του Δημάρχου

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Hλιούπολη: Βολές Των Εργαζομένων Κατά Του Δημάρχου
  1. Ο/Η τελαμών λέει:

    Δεν θέλατε Χατζηδάκη. Σας ξίνιζε. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
    Αυτό ισχύει για όλους τους δημότες, ψηφίσαντες και (ακόμα χειρότερα) μη ψηφίσαντες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ