Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης: Περιοδεία Σε Παιδικούς Σταθμούς Της Ηλιούπολης Αύριο 1/9

Ποιους παιδικούς σταθμούς θα επισκεφθεί η Τασία Τσατσούλη.

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης: Περιοδεία Σε Παιδικούς Σταθμούς Της Ηλιούπολης Αύριο 1/9

Επισκέψεις σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Ηλιούπολης θα πραγματοποιήσει αύριο 1/9/2020 αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης.

Πιο συγκεκριμένα η κ. Τσατσούλη και οι συνεργάτες της θα επισκεφθούν τους  Α΄, Δ΄ και Ζ΄ παιδικούς σταθμούς, προκειμένου να συζητήσει με τους παιδαγωγούς και να διαπιστώσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονάδες κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενόψει μάλιστα και του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Όπως άλλωστε διαμηνύει η ανακοίνωση της λαϊκής συσπείρωσης, για την εύρυθμη λειτουργία των σταθμών απαιτούνται:

  • Μείωση της αναλογίας παιδιών και παιδαγωγών, ως ένα ελάχιστο μέτρο απέναντι στην πανδημία και δημιουργία ολιγομελών ομάδων για την αποφυγή συγχρωτισμού στην τάξη, το παιχνίδι, τη σίτιση, τον ύπνο και τις δραστηριότητες στην αυλή.
  • Πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στα προγράμματα ΕΣΠΑ, για να καλυφτούν οι επιπλέον ανάγκες. Καμία συζήτηση για απόλυση εργαζομένων και να ανακληθούν όλες όσες έχουν γίνει.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και στη σίτιση, ώστε να διασφαλίζονται οι ασφαλείς όροι υγιεινής, καθαριότητας, με σίτιση των παιδιών σε μικρότερες ομάδες και καθαρισμό των χώρων καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των παιδικών σταθμών.
  • Με ευθύνη της κυβέρνησης μαζική, περιοδική εξέταση, με υποχρεωτική εφαρμογή των τεστ για όλους τους εργαζόμενους. Να προσληφθούν παιδίατροι και ιατροί εργασίας για να καλυφτούν οι ανάγκες και εκεί που υπάρχουν με ουσιαστικό τρόπο να ελέγχουν εάν είναι ασφαλείς οι συνθήκες, για την υγεία των παιδιών και των εργαζομένων.
  • Δημιουργία σύγχρονων παιδικών σταθμών που να παρέχουν επιστημονικό έργο για όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, δημόσια και δωρεάν».

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ