Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Συνεχίζεται Η Κόντρα Εμπορικού Συλλόγου & Λαϊκής Συσπείρωσης – “Μια απάντηση… πολλές αποκαλύψεις”

Συνέχεια φαίνεται πως έχουν οι ανακοινώσεις μεταξύ εμπορικού συλλόγου Ηλιούπολης και λαϊκής συσπείρωσης. 

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης Newsroom

Συνεχίζεται Η Κόντρα Εμπορικού Συλλόγου & Λαϊκής Συσπείρωσης – “Μια απάντηση…  πολλές  αποκαλύψεις”

Συνέχεια φαίνεται πως έχουν οι ανακοινώσεις μεταξύ εμπορικού συλλόγου Ηλιούπολης και λαϊκής συσπείρωσης.

Αφορμή για την νέα ανακοίνωση της παράταξης του ΚΚΕ, φαίνεται πως ήταν η απάντηση του εμπορικού συλλόγου της πόλης στην πρώτη ανακοίνωση της λαϊκής συσπείρωσης, στην οποία ο συντάκτης χαρακτήριζε “σικέ” τον εμπορικό σύλλογο, ενώ άφηνε ξεκάθαρες αιχμές για ανάμειξη του συλλόγου στο έργο δημιουργίας “ανοικτού κέντρου εμπορίου” στην Ηλιούπολη.

Η νέα ανακοίνωση της λαϊκής συσπείρωσης κάνει λόγο για “νέες αποκαλύψεις”, καθώς όπως αναφέρει, οι εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου είπαν ψέμματα όταν έγραφαν πως το εν λόγω project κατέπεσε λόγω της αρνητικής ψήφου της λαϊκής συσπείρωσης στον προϋπολογισμό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της λαϊκής συσπείρωσης “το συγκεκριμένο πρόγραμμα καμιά σχέση δεν έχει με τον προϋπολογισμό του Δήμου, ούτε για το 2018, ούτε για το 2019”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης του ΚΚΕ:

Αντέδρασε, όπως διαβάζουμε, η προσωρινή διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, που προσφάτως δημιουργήθηκε στην πόλη μας, στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης που, με αφορμή την ανάπλαση (ξανά) της Λεωφόρου Ειρήνης, έκανε αναφορά στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να μπει στο πρόγραμμα «ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ» (open mall) και τον ρόλο του Εμπορικού συλλόγου.

Είναι αλήθεια ότι μας έχει προβληματίσει ο  ρόλο που έρχεται να εξυπηρετήσει ο συγκεκριμένος σύλλογος και όχι πρώτη φορά. Με ερωτηματικό είχαμε σταθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο, μήνες τώρα! Αντικειμενικά όμως οφείλουμε να περιμένουμε και να κρίνουμε μέσα από  την δράση του.

Η ανακοίνωση της προσωρινής Διοίκησης πάντως, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι και εμπλοκή στο πρόγραμμα (open mall), επιζητούσε και μέρος παίρνει σε «μικροπολιτικές σκοπιμότητες», παρ’ ότι στην ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι δεν θέλουν να εμπλακούν, σε αυτό κύρια ασκούνται!!!

Υποστηρίζουν δε στην ανακοίνωση τους, ότι τάχα το πρόγραμμα «open mall» χάθηκε, εξαιτίας της αναλγησίας κάποιων δημοτικών παρατάξεων και την μη ψήφιση εγκαίρως του προϋπολογισμού του Δήμου”!!!

Αυτή η αναφορά τους είναι έμπλεη μικροπολιτικής σκοπιμότητας και αν δεν εμπεριέχει άγνοια, τότε είναι συνειδητό ψέμα από την μεριά τους.

Γιατί, εφόσον δημοσιολογούν, οφείλουν να γνωρίζουν, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα καμιά σχέση δεν έχει με τον προϋπολογισμό του Δήμου, ούτε για το 2018, ούτε για το 2019!!! Ακόμη περισσότερο όταν γνωρίζουν ότι αφορά σε ευρωενωσιακό πρόγραμμα, με ύψος χρηματοδότησης μόλις 50εκ ευρώ, και «πακτωλό» δεν το λες!!!

   Πρόγραμμα που ξεκίνησε το Ιούνη του 2018 και ως γνωστό δεν μπορούσαν πάρα να ενταχτούν ελάχιστες προτάσεις από τις πολλές που κατατέθηκαν. Γιατί θα πρέπει να τους είναι επίσης γνωστό ότι εκάστη κατατεθειμένη πρόταση, μπορούσε να ανέλθει μέχρι το πόσο του 1εκ. 900.000 χιλιάδων ευρώ και ο καθείς, που κατέχει τα ελάχιστα της πρακτικής αριθμητικής, θα βρει διψήφιο αριθμό στις προτάσεις που θα μπορούσαν τελικά να ενταχτούν!!! Άρα το ότι ο Δήμος, όπως και οι περισσότεροι δήμοι, έμεινε εκτός, δεν αφορά ούτε προθεσμίες, ούτε προϋπολογισμό και το ξέρουν και ας μην ψαρεύουν για αδαείς…

Τέλος, η Λαϊκή Συσπείρωση, χωρίς αυταπάτες για τον χαρακτήρα τέτοιων και άλλων ευρωενωσιακών προγραμμάτων, για την βοήθεια, που δήθεν δίνουν στο μικρομάγαζο κλπ, δεν εναντιώθηκε στο να καταθέσει ο Δήμος πρόταση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Είχε δε την άποψη ότι θα μπορούσε να σχεδιαστεί για τις  γειτονιές της πόλης και εφόσον εγκριθεί, να ωφελούνται απόμακρες του Κέντρου γειτονίες. Βέβαια τέτοιος σχεδιασμός στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν ήρθε ποτέ. Μηδέ  για το Κέντρο της Πόλης, μηδέ για τις γειτονιές της.

Αν η προσωρινή διοίκηση τους Εμπορικού συλλόγου και η Δημοτική Αρχή ξέρουν κάτι περισσότερο ας μας ενημερώσουν!!!

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ