Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ηλιούπολη: Κυκλοφοριακό & Άναρχη Στάθμευση «Στραγγαλίζουν» Την Κεντρική Πλατεία

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην κεντρική πλατεία γιγαντώνεται μέρα με την ημέρα.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Κυκλοφοριακό & Άναρχη Στάθμευση «Στραγγαλίζουν» Την Κεντρική Πλατεία

Πόσοι από εμάς έχουμε γίνει αυτόπτες μάρτυρες κυκλοφοριακής συμφόρησης στην κεντρική πλατεία; Πόσες φορές έχουμε δει αυτοκίνητα διπλοπαρκαρισμένα, ογκώδη φορτηγά και λεωφορεία να «κολλάνε» λόγω του άναρχου παρκαρίσματος και μια απόσταση 300 μέτρων να διανύεται σε 15-20 λεπτά με το αυτοκίνητο;

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης γιγαντώνεται, όσο περνά ο καιρός. Και σαν να μην έφτανε η συμφόρηση στο οδόστρωμα, παρατηρείται και ένα άλλο φαινόμενο: Δεκάδες μηχανές και ΙΧ παρκάρουν χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο επάνω στα πεζοδρόμια, κάνοντας ακόμα πιο ασφυκτικό το πρόβλημα της προσβασιμότητας και της έλλειψης βιώσιμης κινητικότητας Τα καταστήματα εστίασης στην συντριπτική τους πλειονότητα τηρούν απαρέγκλιτα τους κανόνες, ωστόσο η κατάσταση που επικρατεί με το άναρχο παρκάρισμα μηχανών και ΙΧ επάνω σε πεζοδρόμια είναι πλέον απελπιστική. 37 μηχανές και 15 ΙΧ καταμετρήθηκαν μετρήθηκαν χθες το βράδυ πέριξ της κεντρικής πλατείας να έχουν κυριολεκτικά «καβαλήσει» τα πεζοδρόμια ή να έχουν διπλοπαρκάρει εμποδίζοντας την κίνηση οχημάτων, ενώ καταστηματάρχες και κάτοικοι του κέντρου της πόλης κάνουν λόγο για «χαλαρότητα» από την πλευρά της δημοτικής αστυνομίας, ζητώντας αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας.

Ζητείται Λύση Στάθμευσης Kαι Άμεσες Παρεμβάσεις

Στην πρόσφατη αναμόρφωση του προϋπολογισμού, εγκαταλείφθηκε και επίσημα η ιδέα της προηγούμενης διοίκησης για δημιουργία υπόγειου parking κάτω από τον χώρο στάθμευσης του Δημαρχείου, καθώς ο «κωδικός» για την εκπόνηση σχετικής μελέτης μηδενίστηκε. Ωστόσο δεν πρόκειται για πισωγύρισμα, καθώς η ιδέα είχε μείνει μόνο «στα χαρτιά» και σε «φιλολογικό» επίπεδο. Πλέον, πέριξ της κεντρικής πλατείας Ηλιούπολης οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων είναι ελάχιστοι, οι δε θέσεις parking για μοτοσυκλέτες, ανύπαρκτες.

Δεδομένης της απουσίας εξελίξεων για το θέμα της αστικής σήραγγας Ηλιούπολης, που θα έλυνε εν μέρει το πρόβλημα, η δημοτική αρχή πρέπει να αναζητήσει άμεση λύση σε ένα πραγματικό πρόβλημα καθημερινότητας στο εμπορικό και φυσικό κέντρο της πόλης. Αυστηρή οριοθέτηση θέσεων parking, δημιουργία θέσεων parking για μηχανές, χρήση αισθητήρων για εντοπισμό παράνομου παρκαρίσματος, αξιοποίηση «έξυπνων» τεχνολογικών εργαλείων και αυστηρότεροι έλεγχοι είναι μόνο μερικές από τις διαθέσιμες λύσεις.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ηλιούπολη: Κυκλοφοριακό & Άναρχη Στάθμευση «Στραγγαλίζουν» Την Κεντρική Πλατεία
  1. Ο/Η Παναγιώτης λέει:

    Δεν υπάρχει πρόβλημα στάθμευσης στην Ηλιούπολη, μην τρελαθούμε τελείως.
    Απλά θέλετε να παρκάρετε παντού απ’έξω, μην τυχόν περπατήσετε 5 μέτρα και σας πονέσουν τα ποδαράκια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ