Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Kωνσταντάτος: «Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Παραποίησε Τη Συζήτηση Μας»

Άκρως ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις από τον Δήμαρχο της γειτονικής Αργυρούπολης για την υπόθεση του ΚΥΤ και του διαδημοτικού κοιμητηρίου.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Kωνσταντάτος: «Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Παραποίησε Τη Συζήτηση Μας»

Νέα, ενδιαφέροντα στοιχεία για την υπόθεση χωροθέτησης διαδημοτικού κοιμητηρίου στην Ηλιούπολη έδωσε μέσω των τοποθετήσεων του ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου που διεξήχθη στις 17/6/2020.

Ο κ. Κωνσταντάτος κατηγόρησε τον Γιώργο Χατζηδάκη πως παραποίησε τη συζήτηση που είχαν μεταξύ τους πριν ένα χρόνο, αναφέροντας πως  «Ο κ. Χατζηδάκης παραποίησε την συζήτησή μας και ουδέποτε μου αποκάλυψε την απαίτηση του ΑΔΜΗΕ για να γίνει η παραχώρηση της γης και μάλιστα να γίνει νεκροταφείο με έναν άλλο δήμο που δεν έχει και καμία σχέση με τον Υμηττό».

Χατζηδάκης: «Ο Κωνσταντάτος Είχε Αναφέρει Πως Θα Στηρίξει Το Διαδημοτικό Κοιμητήριο»

Μάλιστα, ο κ. Κωνσταντάτος,  αποκάλυψε πως ο ίδιος ο κ. Χατζηδάκης του είχε προτείνει το καλοκαίρι του 2019 τη δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου Ηλιούπολης- Αργυρούπολης στη θέση του ΚΥΤ.

Όπως αναφέρει το vimaonline.gr  ο Γιάννης Κωνσταντάτος, ανέφερε τα εξής:  “[…] Ρώτησα τον Δήμαρχο Ηλιούπολης πως θα γίνει το νεκροταφείο δεδομένου ότι υπάρχει το ΚΥΤ και υπάρχει ένα πάγιο αίτημα των δύο δήμων με αγώνες 20 ετών των δημοτών, των δημάρχων και όλης ουσιαστικά της τοπικής κοινωνίας, μου είπε πως θα φύγει το ΚΥΤ και θα γίνει το νεκροταφείο. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, να φύγει δηλαδή το ΚΥΤ και να γίνει πράσινο όπως ήταν το πάγιο αίτημα και των δύο δήμων, του είπα να φέρουμε το θέμα στα συμβούλιά μας, γιατί δεν είναι θέμα δικό μου, αλλά αφορά το μέλλον μιας περιοχής, κι αν υπάρχει ομόφωνη απόφαση βεβαίως να συζητήσουμε το θέμα του διαδημοτικού νεκροταφείου Ελληνικού – Αργυρούπολης και Ηλιούπολης»

Μάλιστα τον κ. Κωνσταντάτος συμπλήρωσε «τι δουλειά είχε ο Αλιμος να συζητά στον ΑΔΜΗΕ για το ΚΥΤ εν απουσία δική μου – ότι ναι κύριοι συμφωνούμε για το νεκροταφείο με την προϋπόθεση να γίνει η αναβάθμιση του ΚΥΤ σε 400άρι»

«Ο Δήμος Ηλιούπολης, δεν παίζει με καθαρά χαρτιά»

Σύμφωνα με το vimaonline.gr, ο κ. Κωνσταντάτος έκανε λόγο για κρυφές συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες για το θέμα του κοιμητηρίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Η Ηλιούπολη δεν παίζει με καθαρά χαρτιά». Για πολλοστή φορά, ο Δήμαρχος του γειτονικού δήμου εξέφρασε με σαφή τρόπο την θέση του  για την οριστική απομάκρυνση του ΚΥΤ από τον Υμηττό και την απόδοση της έκτασης στους πολίτες ως χώρος πρασίνου και περιπάτου. «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να βάζει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων», ανέφερε ο κ. Κωνσταντάτος.

Στο δημοτικό συμβούλιο Αργυρούπολης, όπου συζητήθηκε το θέμα του ΚΥΤ έδωσαν το παρόν, μετά απο πρόσκληση και αιρετοί από τον Δήμο Ηλιούπολης και οι συγκεκριμένα οι: Αποστόλης Κονδύλης  – “ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη“, Στάθης Ψυρρόπουλος  – “Πρώτα η Ηλιούπολη”, Γαβριήλ Αραμπατζής – “Ηλιούπολη η Πόλη που θέλω”, Σερέτη Χριστίνα – “Πρώτα η Ηλιούπολη”, Μιχάλης Κουρής – “Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά”, Θέμης Γιαννόπουλος – “Πρώτα η Ηλιούπολη” και Ευαγγελία Δημητρίου – “Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης”.

Το ilioupolinews.gr, πριν 2 εβδομάδες, δημοσίευσε ένα εκτενές επεξηγηματικό ρεπορτάζ για το θέμα του ΚΥΤ και του νέου κοιμητηρίου στην Ηλιούπολη, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ (1ο Μέρος) και εδώ (2ο Μέρος)

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ